С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 772
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Еми да, ама сега има драма. И на мен не ми е приятно. И това много ме засегна. Не стига че самата аз се депресирам как ще се справяме, а и тя да дудне. Едно време не плачели бебетата, офффф .
Бабата си изказва своите страхове, но ти ще трябва да се справиш с твоите. Позиитивните приказки бебе не гледат.
Впрочем, как на 1,5 месеца никнат зъби?????

# 121
Година и 5 месеца сигурно иска да каже.

# 122
Година и 5 месеца, да. Хич и не чакам позитивни приказки и като цяло не съм по празните приказки и успокоения. Мразя мрънкането.

# 123
  • София
Тогава я постави на място. А сега ти мрънкаш, че тя мрънка, малко така звучи.
Всъщност, гледай си спокойствието и предстоящото раждане, ще се справите.

# 124
Е, така е.... За едното млади, за другото - не са млади. Както изнася. Ще се повторя, че младите държат много повече на безсъние.
Да отбележа, че мен майка ми много ме е отменяла и аз съм винаги ЗА помощ. Но не и ако ми търсят постоянно кусури. Бебето няма да се отрови от малко повече мляко, едва ли бабата сериозно предозира.
Кажи на мъжа си да говори с нея по въпроса преди следващото ви ходене.

Сега прочетох написаното по-нагоре - та вие половин месец почивате...

Направо завидях и то съвсем сериозно. На мен почивката ми е 10 минути в кенефа, ако може да се нарече почивка, щото дори там ми тропат на вратата с оплаквания кой е ухапан, кой оскубан, кой ощипан Simple Smile

Авторке, бая прекаляваш с изискванията. То не става хем да имате бебе, хем да си живеете ергенски живот Simple Smile

Изпращаха се често децата по селата, факт. Обаче не и бебетата, обичайно се пращаха за дълго време ученици, родителите на които нямат възможност да са отпуска по цяло лято
Така е, децата се гледаха от баби и дядовци, ама родителите не придиряха, че бабата ще ги умори, щото го храни с козе мляко и мазни мекици Simple Smile
А децата биваха харизвани на бабите, щото родителите работеха, а не за да скитат по дискотеки и кръчми Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 20:30 от Kateto_sv

# 125
  • някъде в орбита...
Малеееее, някой да реши да ми наглежда поколението, и аз да изляза някъде?!? Пфффф, какъв сън ще му ударя, пък ако ще и 10 сутринта да е, излизането ще има да чака. А ако съм се наспала, следващата ми мечта е да вляза в тоалетната сама Laughing. На трето място ми е да се изкъпя, от начало до край, без прекъсвания или посещения от дребни Grin

# 126
Тоест, бебето спи при чужди хора?
По-скоро в съседната стая при родителите ми
Edit: Дразня се най-вече на това, че звъни на ММ и казва “Елате, ще гледам бебето, за да се наспите “ и когато отидем “Ами вземете си я искам да спя
Жената ви съжалява и ви вика, за да ви отмени. Явно не очаква цял ден да ходите по кафета и вечер по дискотеките. Тя вижда, че не сте уморени, а просто не сте пораснали. На всичкото отгоре, ако е и работеща, се натоварва заради вас.

# 127
  • Варна
Лелеее, с бебе на 4 месеца да изляза и да се прибера в 03.00... 🙄

# 128
Лелеее, с бебе на 4 месеца да изляза и да се прибера в 03.00... 🙄
То да не е всеки ден. Случвало се е лятото няколко пъти. Като има кой да я гледа защо да не излезем с мъжа ми? И двамата сме от морето, свикнали сме всяка година всеки ден лятото на плажа. Тази година отидохме заради бебка една седмица юли и две седмици август и дори не успяхме да отидем на плаж. Той ходи няколко пъти, аз нито веднъж. Не се оплаквам изобщо. Поне успяхме да закараме бебка на морето да я видят бабите и прабабите. Та не виждам проблем да поизлезем малко. На детето нищо няма му стане, ако баба му я гледа. Разходи, нахрани и приспи. А и не се прибираме алкохолизирани. Бабите се радват, чакали са внучета, не виждам проблем да я погледат една-две вечери, мама и тати да имат малко време за себе си. Те ще я погледат малко и после ще я видят по коледните празници, живот и здраве.

# 129
Никакъв проблем няма да погледат бабите детето, стига желанието да е взаимно. Но е добре помощта им да се оценява, а не да се изисква още и още от тях.
Стана ми смешно с това колко е лесно баба да погледа внучето според теб. Това "разходи, нахрани и приспи", което си написала ми напомни за циганина от приказката, който се оплаквал на селянина, че циганският живот е труден и му казал "Вашето е лесно: ори, мели, яж. Нашето е мъчно: проси го, носи го, мели го, печи го и чак тогава яж".

# 130
Казваш "свиканали сме всяка година , всеки ден...". Аз деца нямам, но съм наясно, че няма абсолютно никакво значение какво сте свикнали преди детето. Това е една голяма промяна и като родители е ваша задача да се напаснете към обстоятелствата (които,между другото, сами сте си пожелали ), а не да очаквате хората да се въртят около вас и да ви угаждат.

# 131
Ами не е ли лесно? Тя е мъничка. Разходки обича, после къпане обича, хапва си и заспива. Тя заспива вечер сама и не и е нужна нито биба, нито на ръце, нито бял шум и подобни. Нямала е и колики, за да плаче. Кротко дете е и нямаме проблеми с нея. А и моите родители са млади.
Лютиче 2. 0 да, така беше преди бебето, но както се вижда - не сме седяли цяло лято по морето. Отишли сме малко и то главно да видят бабите и прабабите. Главната ми цел беше моята баба да види правнуче Simple Smile
И да, голяма промяна е. От много неща сме се лишили и се лишаваме, за да има бебето.

# 132
Ами не е ли лесно? Тя е мъничка. Разходки обича, после къпане обича, хапва си и заспива. Тя заспива вечер сама и не и е нужна нито биба, нито на ръце, нито бял шум и подобни. Нямала е и колики, за да плаче. Кротко дете е и нямаме проблеми с нея.
Чудесно е, че е толкова лесно. Това значи, че не се уморявате с нея и всъщност нямате нужда от помощ.

Сега сериозно. Изключително нагло е да се подценява труда на този, който ти оказва помощ.

# 133
  • Blondeville
Е, че как няма да е лесно, като по половин месец някой друг се занимава с “разходи, нахрани, приспи” Grinning

# 134
Ами не е ли лесно? Тя е мъничка. Разходки обича, после къпане обича, хапва си и заспива. Тя заспива вечер сама и не и е нужна нито биба, нито на ръце, нито бял шум и подобни. Нямала е и колики, за да плаче. Кротко дете е и нямаме проблеми с нея.
Тук вече съвсем завидях на авторката.
Абе, джанъм, защо де що има ревливи деца, всички на мен се паднаха?

Авторке, бебето може и да е кротко, но самият факт, че някой друг е поел тази отговорност, та дори и за няколко часа е психическо натоварване. Дали всичко ще е наред, дали няма да се задави, дали няма да се разболее?  Знаем ги българските баби как се притесняват и треперят над отрочетата, косъм да не падне върху тях. И по-нагоре една баба беше споделила какво напрежение изпитва, докато шофира, возейки внучето.

Твоето звучи баш като “ Ето снесох златното яйце, ваш ред е да се заемете с него, на нас ни се живее”.
Разбирам, че се радват хората, ама по описаното от тебе, излиза, че прекалявате. Случили сте на баби и дядовци, някои по-дръпнати, щяха да ви натирят.

Общи условия

Активация на акаунт