С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 852
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
За лъжичките е права, трябва да са правилно изравнени, има си и ръбче на кутиите за мляко и указанията на производителя са такива, равна лъжица, а не с връх или наполовина. Повече или по-малко прах или вода води до недохранване или прехранване, при толкова малко дете си е важно. Не знам защо се захванахте за това, като е единственото нещо, за което реално е права. Да, знам, като не я кефи - да приготвя млякото сама. За това не споря.

# 166
  • Варна
Люси, по тази причина вече я оставям само тя да реже доматите за салата 😋

# 167
Защото постовете и звучат нелепо, затова. Иначе дори жената да не може да ги изравнява наистина, не виждам чак такава драма, взима си едно контейнерче, отмерва дозата и на свекървата остава  да ги смеси. Само желание да има. Но както видяхме, жената я дразни дори и като ходи до тоалетна и си мие зъбите, та няма угодия... иначе и преди питах тъщата правилно ли отметка лъжичките??? Ако изобщо съществуват де,че с лъжите на мъфинчето все повече се оплетох.

# 168
Наивница, всички, които си хранят децата с АМ знаят колко е важно съотношението вода- мляко. Обаче Мъфин акцентува на неправилно изравнените лъжички. За да го вижда и знае, явно стои до свекървата. Щом стои до нея защо не си прави тя млякото?
Както е написала Боряна, нелепо е. Моят пост е пълен с ирония точно по тази причина!

# 169
Ааааа, за доматите съм на страната на майка ти!!!
Като видя ММ или сина ми да ги режат във въздуха, а не на идеални квадратчета на дъската направо ми идва да ги лопна с дъската по главите!
Ооо, стой да извадя шпагата! Режа домати само във въздуха. Engarde!

# 170
Захващате се за глупости, кой знае каква е била ситуацията. Прогонихте я, сега няма да дообясни. Grinning

# 171
Синът ми прави бойкот на салатите, нарязани на кубчета и си реже във въздуха на едри парчета както се случи и както му падне.  Лопата ми трябва да го тресна ,че с ръка няма да усети.
 Ккаво да дообяснява, допълвам се де,  аз кафето не можах да си дозирам и се чудих защо без пяна първия  път.  Все на машина съм си правила , та да знам. Ами повторих, научих се. Та опит си трябва ,не става отведнъж и да, да знае  е до свекървата и гледа,  имен така проверяваха как се справям, сякаш малко отклонение е фатално, ами учи се човек.
 В момента съм доста зле, не пазя равновесие, добре че има под ръка лекарства и съм на антибиотик от снощи. Мен си не мога да гледам, та друг...

# 172
А-а-а,доматите само на неправилни резени и във въздуха.Аз домати на кубчета не ям! Че и съм свекърва на всичкото отгоре!

# 173
Какви кубчета? За салата домати само на полумесеци или неравни парченца. Кубчета- не.

# 174
  • София
Оооооо, Сичките сте повредени!
Аз домат на неправилни парчета няма да хапна Scream
Само на салатата "капрезе" приемам да не е на еднакви кубчета, ама пък трябва да е на идеални кръгчета! Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз съм свекърва, ама снаха ми ми е хванала цаката : връчва ми ножа и доматите и вика "айде действай, да няма драми ..."

# 175
Ако някой вземе да реже салата на дъска вкъщи рискува да бъде изтрескан с дъската по главата! 😂

Цаката: като отидем при свеки вече е направила маса и ни очаква. Като тя идва при нас знам в колко часа ще дойдат и всичко е готово предварително. Не си гледаме в ръцете коя как реже. 😂

# 176
И аз действам като Шърли. Когато идват у нас, всичко е готово, само се сяда на масата. Когато ходим у тях, същото. Всяка жаба да си знае гьола! Или всяка домакиня- кухнята!

Баща ми имаше един такъв период. Зеленчуците в салатата трябвало да бъдат с точно определена големина. Понеже беше в далечното минало, когато и аз, и сестра ми живеехме все още там, се режеха по 2 салати. Едната си я правеше той, а другата- някоя от нас. Ама татко, мълчахме и не се дразнехме.

# 177
Аз хич не чувствам нужда като ида у свеки да помагам. В повечето случаи тя наистина всичко е свършила и няма много с какво.
Веднъж ги каних на пържени кюфтета и добре ми се получиха (по мое мнение). Свекър ми ги хареса много и тя решила да направи следващия път като бяхме в тях. Пита ме какво да сложи в каймата. Казвам й еди си колко яйца, еди си колко хляб, напоен в мляко/вода.
Ааа, не много било. Сложи си там малко и не станаха пухкави кюфтетата. Викам си на акъла какво се хаби да ме пита, като си прави каквото е наумила. Ако сме ежедневно заедно ще си късам нервите за такива глупости. Като сме на гости, готви тази, която е домакиня и се сервира всичко на готово.

# 178
Ама на вас наистина ли ви пука дали някой реже салатата на дъска, на кубчета и тн.? Никога не съм се замисляла.

# 179
Ама на вас наистина ли ви пука дали някой реже салатата на дъска, на кубчета и тн.? Никога не съм се замисляла.

Ако я ям готова ми е все тая. Ама да ми заема дъска за едната салата… докато сме в кухнята… побеснявам! 😂

Общи условия

Активация на акаунт