С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 785
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Ако имаш реални проблеми за забременяване, не знам защо се чака още. (Ама аз съм от тези, които са родили, без да са осигурени).

# 586
Ариел, ако искаш деца точно от този мъж, вземи го натисни по-сериозно. 5 години не е малко време, че той да не знае какво иска. Свекървата я остави - повечето родители обичат да се месят и да дават непоискани съвети. Тук трябва да се действа само с мъжа. Не знам на каква възраст си, но ако този ти се прави на интересен и не иска същото като теб, няма смисъл да продължаваш с него (освен ако любовта ти към него не е по-силна от желанието за сватба и деца).

# 587
  • Blondeville
Съгласна съм, проблемът е с мъжа. Щом се издържате сами и ти си на 35, във връзка от 5 г., то трябва да изговорите нещата сериозно. Той по-малък ли е от теб, че споменанаш няколко пъти, че “може да си намери по-млада”? Ти самата звучиш, все едно си с него само за да не търсиш друг тепърва. Седнете и си изяснете плановете и желанията.

# 588
Ако Ариел е на 35, не виждам кое й е дъртото.

# 589
Не е дърта, обаче ако ще прибягват към асистирана репродукция не е и да отлагат. А и защо да отлагат всъщност? На мен ми звучи, като самият мъж да не е много сигурен, кой слуша майка си против волята си, даже тийновете не го правят. Само ако съвпада с желанията му.

# 590
Не е дърта, обаче ако ще прибягват към асистирана репродукция не е и да отлагат. А и защо да отлагат всъщност? На мен ми звучи, като самият мъж да не е много сигурен, кой слуша майка си против волята си, даже тийновете не го правят. Само ако съвпада с желанията му.

Не съм наясно с финансовия статус, но ар не е ли скъпо нещо? Дали могат да си го позволят? Не знам как е в Германия и дали има възможност за държавно финансиране на някаква част поне.

На 35 не си дърта, просто Ариел звучи отчаяна, сякаш 5 години го е чакала да кандиса и той бяга по тъча. И сега сякаш е влагала напразно 5 години и има шанс да се наложи да търси нов мъж.

Аз любов не виждам.

# 591
Мъжът не изглежда да се е разбързал да има деца. Той изобщо иска ли деца? Какви са му плановете и нагласите?

# 592
Ако ми бие шута понеже забременяването удари на камък мога напълно да зачеркна идеята някога да имам деца. Доста годинки излетяха. Ако не бях толкова дърта и с репродуктивни проблеми до сега да го бях разкарала - 5 години и още тъпчем на едно и също място. Гаджета тип "тийнове". На тия години вече няма кой да ме вземе - няма какво да се лъжем.
Ариел, не мога да кажа какво ще ти се случи със сигурност в бъдещето, но от личен опит мога да ти кажа, че грешиш за някои неща сега.
Първо, има голяма вероятност да останеш без деца, точно ако останеш с този човек. Вече си загубила 5 години, ще губиш и още. Ако не си с него има вероятност да решиш да имаш дете сама или да срещнеш подходящия за теб човек.
Като седиш в тази връзка, това не виждам как ще стане, след като той не иска.
Второ, има кой да те вземе на тези години. И на по-късни има.
Аз така стоях 8 години с един, дето ме залъгваше, че иска деца, ама не му е дошло времето, не искаше брак, защото нямало значение, плюс майка му не ме харесваше и говореше против мен.
Накрая ми заяви, че никакви деца не иска, вече бил стар на 40 да гледа деца. Добре, че намерих сили да си тръгна.
Стоях 9 години сама, все не можех да срещна подходящ човек, приятелките ми натякваха, че съм много капризна и аз все се заричах да направя компромис, но явно не съм такъв човек. Междувременно заминах за чужбина, дойде пандемията и затворена и сама съвсем се отчаях. И точно тогава се запознах с ММ. И разбрах какво е наистина любов и какво значи да си с идеалния за теб човек.
Оженихме се на 45 години и след няколко неуспешни ин витро опита, сме подали документи за осиновяване и чакаме.
Та никога не е късно, но човек наистина трябва да направи нещо, а не да стои и да чака. Спущи Боже няма никъде. Като гледаш отстрани изглежда, че за някои хора има, но и те действат, за да постигнат каквото искат, просто отстрани не се виждат усилията им.
Запитай се какво ти е важно, дали брак, дали деца, дали да не си сама, дали образование, дали пари... и като си отговориш сама на себе си честно, решавай дали си готова да платиш цената, за това което искаш.
Свекървата, че е виновна за нейните постъпки е едно на ръка.
Но не е виновна и за твоите решения.
Съчувствам ти и се моля да намериш изход от това положение. Виждам, че душата ти е много неспокойна и объркана. Hug

# 593
Пет години връзка без развитие/брак,деца/ е много.Не казвам,че е престаряла Ариел,но и време за чакане няма.
Да си изясни какво иска,брак,деца,работа,следване.
Да проведе сериозен разговор с мъжа,като постави условия и срокове и да действа.
За съжаление и на мен не ми звучи като да има чувства в тази връзка.Майката е най-малкия проблем.

# 594
  • София
Opossum, не всички приемат този вариант. Някои хора просто не мислят за осиновяване. Това е много личен избор.

# 595
Ако наистина е в Германия и нейните доходи са само от аусбилдунг... Няма как да му бие шута и да се оправя сама. Някъде, аз не съм срещала, но може и да има, може би дават около 2000е бруто, щом няма брак данъчната и класа изяжда голяма част. Та доходите и ще стигат само да си плаща сметките евентуслно. И то ако не е в някой голям град. Според мен и затова е още с него ✌ А наистина, аз ако планирах дете щях да си намеря работа на пълен работен ден и да оставя обучението за по късен етап. Майчинството е 65% от нетната заплата. Приятелско семейство правят също опити, до тук 3 неуспешни, над 15кЕ до момента, но то цената зависи от много неща.
Но и аз ще посъветвам, разделяйте се, не си стара, ще срещнеш друг. След като се роди ще има повече проблеми щом от сега не сте на една вълна. А ако се роди дете и той не го иска ще ти е още по трудно. Имам и такива познати, без проблеми де, мъжа не искаше деца, тя уж пиеше хапчета, но ги спряла и очаквала че детето като е на път ще си промени мнението. Той настояваше за аборт, тя отказа и той я остави бременна в 3ти месец. Плаща и някаква издръжка, но е нещо от порядъка на 300е. И не иска да чува нито за нея нито за детето. Иска си неговия безгрижен живот, не е и първа младост, 48г, та надали някога ще происка

# 596
Opossum, не всички приемат този вариант. Някои хора просто не мислят за осиновяване. Това е много личен избор.
Аз да натрапвам този избор на някого?
Просто споделям какво решение е взело нашето семейство, въз основа на нашите желания, възраст и изследвания.
Дано някой не ме е разбрал погрешно, не казвам, че моят избор е правилен за всички.
Аз уважавам всеки избор, стига да е взет  от двамата в семейството и да е добър и за двамата.

# 597
Трябва да имат здравни застраховки, брак и се поема 50% от цената на 3 процедури.
Също е важно мъжът да е не по възрастен от 49г, жената да е на възраст от 25 до 40г.
Не е дърта, обаче ако ще прибягват към асистирана

Не съм наясно с финансовия статус, но ар не е ли скъпо нещо? Дали могат да си го позволят? Не знам как е в Германия и дали има възможност за държавно финансиране на някаква част поне.

# 598
Кая, моя приятелка за аусбилдунг взима 800 евро нето. А на тия пари не знам майчинството какво е...
И точно това щях да кажа - за финансиране от здравната каса се иска брак. Ако той и без това отказва да се жени, каузата е загубена.

# 599
  • France
Но колко години е този мил възлюбен и с какво се занимава?

Общи условия

Активация на акаунт