С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 777
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Опосум, извинявай, не знам защо съм решила, че Ариел пише. Явно след фитнес съм ментално заспала преди да стигна до кревата! 😂

Така е, разбирам какво искаш да кажеш, но в такъв случай не знам човек какво прави с такава половинка? Ако намирам мъжа си за страхлив и манипулативен, за нерешителен или нежелаещ да се обвърже с мен на 100%, защо ще искам да му раждам деца? Някак мисля, че децата са естественото продължение на едно семейство, ако само единият иска пак не е ок. Просто трябва да са честни и да си кажат кой какво очаква от другия. Ако имат фундаментални различия, значи няма смисъл.

Аз съм с мъжа си 10 години почти. И нямаме деца, млади се хванахме и не ни е било до бебета. Човек отстрани ще си каже сигурно, че сме луди, ама ние си знаем какво ни е било да си стъпим на краката, да градим кариера и тн. И сме наясно, че годините минават, но на мен още не ми се влиза в ролята на мама. Но не ми пука какво мислят свека, тъща, съседката, а е важно какво мислим ние. Ако сме на едно мнение по тия въпроси, всичко е наред.

# 616
   Според мен Ариел е добре да си действа по бебешкия план, след като е убедена, че иска дете. На 35 никак не е престаряла, но щом има репродуктивни проблеми и ще се прави ин витро, то времето си минава и няма за кога да се отлага. Ще бъде кофти, ако таткото се откаже постфактум да бъде татко. Но, макар да е най-добре и дете и мъж, все пак е по-добре дете без мъж, отколкото ни дете, ни мъж. Защото мъж можеш и на 60 да срещнеш, но тогава с децата е приключено вече.

Спомних си една доста тъжна история с една приятелка на майка ми. Почти на 40, неомъжена, забременя от човек, с когото съвсем отскоро имаше връзка. Таткото казал, че за него това е добра новина и иска да се оженят. И малко след това почина нелепо при операция. Тя направи аборт (това преди много години беше, много повече предразсъдъци имаха хората тогава). След години е споделяла, че това е била най-голямата грешка в живота й. Него и без това го няма, тя дори не била успяла да го опознае добре. Но е можела поне дете да има...

# 617
Не е от скоро случката , но да се посмеете колко не ме харесва свекито. Занесохме детето на гости у тях и да свършим малко задачки с ММ. Отиваме след 2 часа и питам детето пред свекърите какво са правили и разказва. При което аз питам неща от рода на " слуша ли баба и дядо". След като се прибираме ММ получава гневно съобщение, че аз нямам елементарна култура и не ги уважавам , защото не съм се обръщала към тях с име 🤣🤣🤣.

# 618
Не е от скоро случката , но да се посмеете колко не ме харесва свекито. Занесохме детето на гости у тях и да свършим малко задачки с ММ. Отиваме след 2 часа и питам детето пред свекърите какво са правили и разказва. При което аз питам неща от рода на " слуша ли баба и дядо". След като се прибираме ММ получава гневно съобщение, че аз нямам елементарна култура и не ги уважавам , защото не съм се обръщала към тях с име 🤣🤣🤣.

ОМГ! То баба и дядо си е титла. Grinning

# 619
Тя казала "баба и дядо", свекървата чула "дъртите"... То така се почва Grinning

# 620
Участвам в отглеждането, да. Вече втори или трети път с мъжа ми се караме по този повод.
Всъщност най-много ми тежи, че моето мнение по въпроса не се зачита. Вярно е, че взимам по-малко от него, но все пак работя. Той не дава дума да се издума по този повод вече, изкарва ме егоистка и се обижда, когато повдигна въпроса. Страхувам се за отношенията си с него, защото се взехме с много любов и се обичаме. Ще ми се да преглътна всичко в името на това да сме заедно и в мир. От друга страна нейната неблагодарност и незаинтересованост ме обиждат. Ще ми се да я уважавам и обичам, само че те тия неща някак си донякъде трябва и да се заслужат. Не отвръщам на лошото по принцип, обаче и не мога да се държа добре и да лицемернича с някой, на който не му пука за мен.

Явно си се омъжила за мамино момче. Не знам дали това подлежи на лечение.
Той не осъзнава ли какъв егоист е майка му е че тежи като воденичен камък на семейството ви? В какво се изразява това обичане между вас, след като той не те уважава?
Точно защото си преглъщала досега, се е стигнало до тук. Сега е преломен момент в брака ви и ще се види дали сте равностойни партньори.

# 621
Как се предполага мъж, който досега е помагал активно на майка си, да спре да го прави занапред? Трудно ще е.
А по въпроса защо свекървата не е кооперативна. Orbit White пише: "На мен ми дойде идеята да предложим на свекървата да продаде апартамента, да вземем къща и да живеем тримата заедно, хем да не е сама, хем да не седи там като принцеса в празния апартамент. Факт, който доста ме ядосва, но тя си е голям чешит, и не ще да й се разваля рахата."

На мен ако снахата ми направи такава оферта, и аз не бих се зарадвала, даже никак. Съвсем ли за нормално намирате да предлагате на хората да си продадат единственото жилище и да заживеят в общо с вас? Честно, чета и не вярвам на очите си.

# 622
  • София
И съм съглсна, и не съм.
Има право да не иска, но ако те не могат да обслужват две домакинства? Съобразяването е двупосочен процес.

# 623
Снахата сега не я трае. Ако заживеят заедно всеки ден? Синът е този, който дава пари за храна на майка си. Снахата иска той да спре, ако жената не си продаде апартамента ли?

# 624
Ако ми бие шута понеже забременяването удари на камък мога напълно да зачеркна идеята някога да имам деца. Доста годинки излетяха. Ако не бях толкова дърта и с репродуктивни проблеми до сега да го бях разкарала - 5 години и още тъпчем на едно и също място. Гаджета тип "тийнове". На тия години вече няма кой да ме вземе - няма какво да се лъжем.
Ариел, не мога да кажа какво ще ти се случи със сигурност в бъдещето, но от личен опит мога да ти кажа, че грешиш за някои неща сега.
Първо, има голяма вероятност да останеш без деца, точно ако останеш с този човек. Вече си загубила 5 години, ще губиш и още. Ако не си с него има вероятност да решиш да имаш дете сама или да срещнеш подходящия за теб човек.
Като седиш в тази връзка, това не виждам как ще стане, след като той не иска.
Второ, има кой да те вземе на тези години. И на по-късни има.
Аз така стоях 8 години с един, дето ме залъгваше, че иска деца, ама не му е дошло времето, не искаше брак, защото нямало значение, плюс майка му не ме харесваше и говореше против мен.
Накрая ми заяви, че никакви деца не иска, вече бил стар на 40 да гледа деца. Добре, че намерих сили да си тръгна.
Стоях 9 години сама, все не можех да срещна подходящ човек, приятелките ми натякваха, че съм много капризна и аз все се заричах да направя компромис, но явно не съм такъв човек. Междувременно заминах за чужбина, дойде пандемията и затворена и сама съвсем се отчаях. И точно тогава се запознах с ММ. И разбрах какво е наистина любов и какво значи да си с идеалния за теб човек.
Оженихме се на 45 години и след няколко неуспешни ин витро опита, сме подали документи за осиновяване и чакаме.
Та никога не е късно, но човек наистина трябва да направи нещо, а не да стои и да чака. Спущи Боже няма никъде. Като гледаш отстрани изглежда, че за някои хора има, но и те действат, за да постигнат каквото искат, просто отстрани не се виждат усилията им.
Запитай се какво ти е важно, дали брак, дали деца, дали да не си сама, дали образование, дали пари... и като си отговориш сама на себе си честно, решавай дали си готова да платиш цената, за това което искаш.
Свекървата, че е виновна за нейните постъпки е едно на ръка.
Но не е виновна и за твоите решения.
Съчувствам ти и се моля да намериш изход от това положение. Виждам, че душата ти е много неспокойна и объркана. Hug

Твоята история е прекрасен пример за това как една жена да бъде силна, с достойнство и себеуважение. Надявам се да повлияе на достатъчно жени (млади или "дърти"), така че да не губят време в безперспективни връзки. Четейки коментарите в този форум, оставам с впечатлението, че връзки като тази на Ариел или на Орбит Уайт са масови.

# 625
  • София
Снахата сега не я трае. Ако заживеят заедно всеки ден? Синът е този, който дава пари за храна на майка си. Снахата иска той да спре, ако жената не си продаде апартамента ли?
Е, ако синът може да си позволи да издържа 2 домакинства, е по-добрият вариант да са отделно. Защото мернах планове за дете и в такъв случай в един момент той ще трябва да издържа 2 домакинства. И наем...

# 626
Винаги може да остави майка си гладна. Така ще е по-удобно за жена му.

# 627
  • при късмета
Винаги може да остави майка си гладна. Така ще е по-удобно за жена му.
А като се появи детето и за него ли така ще говориш? Защото той и от детето си ще взима, за да дава на майка си, айде жена му кучета я яли

# 628
  • София
Или да се откажат от дете, за да може авторката да не спира да работи.

# 629
И да си намери втора работа, че свеки има нужда и от разнообразие и глезотийки, не може само за сметки и храна да й дават.

Общи условия

Активация на акаунт