С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 729
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз плахо да попитам - на родителите на момичето от казуса полага ли се пълна издръжка? Ако се наложи, мъжът ще ли е охотно съгласен и най-важното, ще могат ли да си го позволят?
Много хубави въпроси зададе Рори72, от отговорите им зависят доооста неща.
Скрит текст:
Разбира се, че е редно и нормално да помагаме на родителите си. Обаче, при тази свекърва е било личен избор да остане без стотинка и щом се налага да бъде напълно издържана, трябва да направи компромис. Не може само да иска.
Много сте ми забавни като говорите за лична издръжка от единия партньор, когато живее в общо домакинство с другия. Освен ако не си делят всички разходи и касови бележки до стотинката, то не виждам за какво лични пари говорим. Когато има общ бюджет и приходи, то и разходите са общи. Естествено, че при такова положение снахата има пълното право на мнение по въпроса къде отиват част от тези приходи и как могат да бъдат оптимизирани. А ако се планира и дете, пък, съвсем. Ми като ще е така, да си живеят отделно и да се срещат като гадженца, та мъжът лично да издържа майка си.
Егати лицемерието. Уж семейството било да се подкрепяме и помагаме, всички били важни, ама снахата да мълчи тами да се съгласява на всичко. Ми ок, да седне и тя вкъщи и да го играе домакиня, мъжът да му мисли как с неговите си пари да издържа всички.

Ще стане забавно, ако и нейните родители заяват, че искат пари.

Какво като свекървата е свикнала цял живот да виси на някого? Ще свикне да "виси" И на себе си.
Как не ѝ е било неудобно да виси на пенсията на майка си? Тежък случай на мързел е това.

# 706
Ако съм разбрала правилно анонимната дори не е официална снаха, та в правото си на каква ще казва кой как да живее....

# 707
  • София
Участва в издръжката. Нали който плащаше, той поръчваше музиката...

# 708
Това не е много сигурно....

# 709
  • София
Е, да, ако изберем да вярваме само в това, което ни е удобно.

# 710
Абсолютно.

# 711
А ако мъжът (синът на мързеливата свека) взима 3 000, а снахата 1500? Тогава променя ли се картинката?

# 712
  • София
Ако, ако... Нека не си измисляме или да отричаме написаното, ако не ни изнася.

# 713
Да влезе снахата и да разясни. Понеже само си чешем клавиатурите.

# 714
А ако мъжът (синът на мързеливата свека) взима 3 000, а снахата 1500? Тогава променя ли се картинката?
Ако взема 3000, нямаше да е на квартира и да се чуди как да изтегли кредит за жилище. Или майка му вечеря с омари всеки ден, та не стигат тия 3000.

# 715
Въпросът е принципен. Може той да взима 2000, тя 1200. Пак има разлика и някои семейства имат големи проблеми в различията в дохода.

Аз не виждам тя да е писала, че се чуди как да изтегли кредит за жилище. От написаното виждам, че живеят на квартира. За собствена покупка не се коментира.

# 716
  • София
Писала е, че са искали да купят къща.

# 717
Ето какво е писала Орбит:
"Вярно е, че взимам по-малко от него, но все пак работя".
Не се разбира кой колко и в какво съотношение.
Като изключим идеята за къщата, предполагам, че в момента се оправят задоволително въпреки разходите по свекървата. Проблемът е възникнал, защото не са могли да измислят как да си финансират бъдещата покупка.

Странна е идеята да се обезнаследява сестрата, защото реално наследство няма, докато собственикът е жив и здрав. Но ако гледаме на апартамента като на наследство, малко прибързано се забравя, че има още един равноправен бъдещ наследник и това е живият собствен съпруг на свекървата. Ако жилището не е семейна имуществена общност, тогава мъжът й ще получи една трета, колкото и всяко от децата. Тези неща не се определят по заслуги или по преценка на някоя снаха, а по закон.

# 718
И аз като бях на 27 г. исках палат, ама свекърва ми не ми се върза:worried: и стартирахме с двустаен на кредит. После работихме повече и за повече пари и минахме на следващо стъпало.
Но тук жената иска направо къща и за тая къща е готова да се разяжда от ненавист и да си рискува добрите отношения с мъжа й. Ако чак толкова са й важни парите, изтичащи по мързеливата свекърва, да си преразгледа връзката с този мъж и да действа.
Опитвам се да си спомня онези години преди да имаме деца дали са ме занимавали имотни въпроси, ами не. Изживявала съм си всички хубави моменти от съвместното съжителство без да се затормозявам.
Защо авторката бърза толкова да се уреди с къща, много ми е странно.

# 719
Сега е от огромно значение да имаш жилище преди детето. Реално може да минат най-лесните за бременност години, докато се сдобиеш такова.

Общи условия

Активация на акаунт