Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 31 399
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Казвали са ми че ухо много боли.

Синът изкара нещо леко за 3 дни. Оздравя и отидохме за бележка. Педи каза че имал възпалени уши. Казвам не се е оплаквал от болки грам. Тя каза външен отит е, не боли при него. Пусна микробиология от нос. Излезе чиста.
Не разцрах имал ли е изобщо отит, или не. Според мен не.
Тогава четох за капките, но не посмях да капя, защото не знам спукано ли е тъпанчето или не.
Само дето се притесних с тоя измислен отит и го задържах вкъщи още 3 дена.
Това е моя опит...

А за лл..то дали е ухо или жлъчка, АБ все ще помогне.

Ти на ушите какво усещаш точно?

# 631
Първо заглъхнало подобно на целумена пролетта. Опитваше се наистина мнооого леко да ме наболява на моменти, направо пренебрежимо спрямо хремата и кашлицата, и гърлото жестоко ме боля. И върисане вечер. Сега капя капките, болка няма, втрисане нама, но като тапа в това ухо. Чудя се, ако имам и целумен, с тези капки сигурно става пълна каша…

# 632
Целумен не знам какво е.

# 633
Гугъл - тапа от ушна кал в дълбоката част на ушния канал

# 634
Ако има ушна кал, капките ще помогнат и размекнат калта. Иди на УНГ да ти го промият ако това е баналната причина.

# 635
Ти прави ли тест за КОВИД? Всички симптоми са ти класически за КОВИД. Много често като пост симптоми са заглъхнали уши, или внезапна загуба на слух. Виж в темата за КОВИД, ЛиЛу е писала.

# 636
Не съм, и то в момента съм болна, не са пост симптоми… ухото ми е направо запушено. Факт че като почнах капките и АБ, втрисането спря. Иначе хремата, гърлото и кашлицата вече минават, аз затади върисането отидох на преглед

# 637
И какво като разбере дали е от ковид или от друг вирус...то леченето на ушите няма да е друго, ковидно, а все същото...

За втрисането..снимка на бял дроб правена ли е? Да се изключи пневмония.

# 638
И втрисане не винаги значи температура, просто си измерете температурата, най-добре с живачен термометър, че е най-точен.

# 639
Преслуша ме само, каза, че е чисто. ЛЛ ме познава отдавна и има едно наум, че бързо правя пневмонии, винаги ме праща на снимка, ако сметне за нужно. И на този АБ пише за уши, нос, гърло, бронхи. Втрисането си е усещане за Т, не измерих такава. Но не е нормално повече от седмица. Явно си има възпаление. Въпросът тръгна от запушеното ухо… защото нищо не чувам с него. Защото явно съм закъсняла с прегледа заради липса на болка, и защото пролетта бях направила целумен на другото ухо.

# 640
Здравейте,
на какво може да се дължи ниско ниво на добрия холестерол?Въпросът ми важи и за натрий.На лекар съм в края на месеца

# 641
И какво като разбере дали е от ковид или от друг вирус...то леченето на ушите няма да е друго, ковидно, а все същото...

Ами ти сама си отговорила. Защото може да има и други усложнения, от едно, на пръв поглед безобидно, болно гърло.

# 642

Ами ти сама си отговорила. Защото може да има и други усложнения, от едно, на пръв поглед безобидно, болно гърло.

Не точно. Дали има пневмония - снимка, дали има нещо на ухото - УНГ. Тестът за ковид никаква информатимност не й носи и пак трябва да ходи на снимка или УНГ. Това имам предвид.
Дали е от ковид или друг вирус...се прави все едно и също, описано горе.

То усложнение и сега си има, нали него коментираме. Без значение е от какво, гледаме напред как да го лекуваме, вече настъпило и вече факт, очевидно, е то.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 15:16 от teta75

# 643
Да то вече с този ковид… пневмонии и вируси е имало много преди това. Няма да пътувам, а в офиса не пускат болни, независимо дали от ковид или не. За какво да давам пари за тест. В началото на пандемията имаше резон, сега вече не.

# 644
Може ли да препоръчате добър очен лекар за възрастни в София?

Общи условия

Активация на акаунт