Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 31 416
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря много, надявам се да се успокои след вашите разяснения ☺️

# 91
Моето дете има 4 ЯМР на подбедрица, 3 от които с упойка и контраст,всички за около 30-35 мин.Последния без упойка,с контраст. Фиксираха краката с подложки и завързаха ходилата едно за друго,главата не беше в "тунела"Отказа слушалки, говорех му,броихме шумните звуци,по някое време поиска да му запушвам ушите. Много е страхлив,но разбира,че това е единствената възможност да се установи,какво има в крачето.Знаеше също,че ако има още оток и/или лезии ще режат крачето.Издържа геройски.На 5 и половина е.
Споделете притесненията си с лекаря.
Вярвам,че ще се справите! Кураж и успех!

# 92
Дидка, как е твоето детенце? Heart Изясни ли се най-после диагнозата?

# 93
И аз се интересувам какво би могло да бъде причина за оток в тази част на тялото.

# 94
Работната диагноза е ларгенхансова хистиоцитоза,но вече не може да се докаже,защото всички лимфни възли спаднаха,отока в костния мозък и лезиите също ги няма,кръвните изследвания са по-добре,симптомите драстично намаляха. Ще е под наблюдение още известно време,заради вероятност от рецидив. С епилепсията се справяме също добре. Отока в костния мозък може да се свърже с нея-припаднал е и е счупил кортикалис,но също не успяха да го докажат.
Нашият онколог ни изпрати при друг ,за второ мнение.Същата работна диагноза. Сега наблюдаваме стриктно топчетата на подбедриците и лекото отичане на глезена. И това не могат да установят от какво е. Предполага се лимфен застой и лимфни съдове,следствие на увредени лимфни възли.
Но,слава Богу, детето е значително по-буйно и игриво.
Благодаря ви,че ни мислите!🤗💞🌺

# 95
Браво, Дидка! Ти си герой. а за детето- да не говорим! Пу- пу!

# 96
Здравейте ,от месец имам страхотни проблеми с корема- непрестанно го усещам подут, особено вечер съм буквално като бременна. Изключила съм храни,които може да дразнят и няма промяна.Sad Гърбът също ме наболява ,не знам дали има нещо общо... Задържам малко газове ,имам и запек,и разстройство..
Много ще съм благодарна,ако ми препоръчате специалист ,при когото да отида.

# 97
Аз ходих при др Йордан Найденов в окръжна болница Св.Анна, прегледа ме в мц мед 1. Оказа се хеликобактер пилори. Ни понеже много хора искат да се преглеждат при него, понякога няма часове, и место се вреждат междинни пациенти, та трябва търпение.

# 98
Здравейте,

Предполагам трябва да посетите гастроентерелог. Аз вчера бях при доктор Габриела Панайотова в МЦ Св. Панталеймон. Много съм доволна, много.

На първо четене единственото нещо, за което се сещам е да приемате пробиотик.

Желая Ви успех.

# 99
Мамчета, здравйте,
Днес сутринта се събудих с оток, широк колкото кайсия( това ми дойде на акъла като сравнение 😂) , не е много надуто, но определено личи. Малко над глезена, от външна страна. Не съм се удряла, не е синьо и не боли, нито сърби.. Някаква идея защо и какво? 😒
Краката иначе постянно са ми подути, вероятно от щитовидната, с хипофункция съм.

# 100
Момичета, за кръвен тест за антитела след уж прекаран ковид пак ли трябва да съм гладна и жадна? 🤔

# 101
# 102
Момичета, за кръвен тест за антитела след уж прекаран ковид пак ли трябва да съм гладна и жадна? 🤔
Няма нужда.

LittleWolf, с големина на яйце, от външната страна на глезена излиза топче, при разтегнати ставни връзки. Но става преди всичко от стъпване на криво и усукване на глезена.

# 103
Clo, нищо не съм направила на глезена със сигурност. Този е кълчен много лошо и само леко да кривна, веднага го усещам. Някакъв оток си е. Натискам го сега леко и седи по-втвърдено от сутринта. 😒
Качвам снимки, не че си личи кой знае колко на тях..
Не знам как да ги скрия от телефона, извинявам се..

# 104
  • пустинята Гоби
Боли ли те? Сего прочетох, че не те боли.

Мъжът ми беше получил някакво възпаление на крака, на коста, но него го болеше.

Общи условия

Активация на акаунт