Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 520
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Знам, знам за самоназначаването...
Хидролес и подобни не ми влияят изобщо.

# 211
Нищо няма да ти стане от една таблетка. Но ако не видиш ефект до следващия ден, няма смисъл да го пиеш, дори е вредно. Почвай топли води и чайове в литри, няма как те да не подействат.

# 212
Хора, не действа. Качвам по 2-3 кила от задържаната вода. Ще се пръсна.
А в събота съм на сватба. Както и да е може да пробвам половин таблетка. Ще помисля.

# 213
Нищо му няма на Фурантил, важното е да не се пие всеки ден. Пила съм го при нужда, само трябва да си в близост до тоалетна.
По цяла таблетка пия.

# 214
За колко време става възстановяването след гинекологична лапароскопска операция? Кога започнахте отново да работите и да спортувате?

# 215
  • софия
След около месец. Извънматочна бременност. Вероятно има значение каква точно е гинекологичната операция.

# 216
Със сигурност има значение вида на опек. За лапароскопска хистеректомия, без отстраняване на яйчниците, моя близка на четвъртия месец вече спортуваше, но без претоварване и силови тренировки. За проучвателна само, без каквато и да е интервенция, след седмица си пушка.

# 217
Хора, не действа. Качвам по 2-3 кила от задържаната вода. Ще се пръсна.
А в събота съм на сватба. Както и да е може да пробвам половин таблетка. Ще помисля.
А сол ядеш ли и колко? Солта задържа водата и прави отоци. В студентските ми години правех ужасни отоци заради тая сол. А серумният ми натрий е нисък. Въпреки това спрях солта напълно и отоци повече не съм имала до една некадърна медицинска интервенция. За кратко.

# 218
Ям сол нормално. Определено не прекалявам.
Както казах цикълът ми се върти около пълнолунието и около седмица преди това спирам да пишкам в нормални количества. Нямам проблем с бъбреците. Така съм отдавна. Да не досаждам вече с моите особености 🙁.

# 219
Не бих вземала Фурантрил на своя глава, диуретиците са различни и не знам как си решава сам човек кой е за него, дори и наистина да има нужда от такъв. Щом е редовен проблем по-добре да се обсъди с лекар.
Вариант е и нисковъглехидратно хранене, при него обикновено се източва доста задържана вода първите дни. Не винаги е особено приятно обаче, изкарват се и доста електролити така. Но пък то това го има и при диуретиците... Но ако поначало се храниш с повечко въглехидрати, имай предвид че от тях се задържа водица доволно, няколко пъти на тяхното тегло. Възможно е и това да е фактор, точно преди цикъл повечето сме склонни да хапваме я сладко, я друго въглехидратно.
Гадая в момента, разбира се, но пак са някакви насоки.

# 220
Да, ям въглехидрати. Не само преди цикъл. Не обичам особено месо.
Не мисля, че от едно хапче ще ми стана нещо, както казах обмислям еднократно заради събитието в събота.
Благодаря на всички включили се в дискусията, да не занимавам повече аудиторията.

# 221
Аз имам недовършена опаковка Фурантил, май са 12 таблетки, от 2-3 години. Пия го много рядко, инцидентно, не съм се консултирала с лекар, защото нямам нито проблем с бъбреците, нито с кръвното. Просто понякога се налага, точно както е при нея. Обикновено през зимата, в студено време ми се случва.

# 222
То не е въпрос в едното хапче, а че може изобщо да не подейства. Аз не един, а три дни го пих и изобщо нямаше ефект, което много ме изнерви. Проблем с вътрешните органи нямам и не ми се налага да се занимавам с отоци, беше изкуствено създадена ситуация.

# 223
Не знам защо не ти действа. При мен действа чудесно, но пак уточнявам, че го пия много рядко.

# 224
Защото не е за мен и нямам нужда от него. Според лекарите при такива условия лекарството не само не помага, но може и да влошава.

Общи условия

Активация на акаунт