Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 780
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте. Някой правил ли си е наскоро операция от hallus valgus в Ортопедията в Горна баня и каква е цената?

Дъщеря ми, на 9, е с Hallie valgus, който градският ортопед спомена, “никога такъв не е виждал на дете от 25г.” Каза че имало много процедури, но нито една не е универсална. Не знам какво да правим. Някой млад човек с таова нещо?

# 301
Здравейте,в здравното ми досие виждам ,че са  отчетени извършени прегледи, за които нищо не знам и тези доктори  не съм  ги виждала,тези фиктивни прегледи дали ще ми отразят някак си .

# 302
  • Бургас
При съмнение за атеросклероза къде да отида за преглед? Град, клиника? Какво да направя?
Съмненията са на база изследване с доплер и показан резултат "Сонографски данни за атеросклеротични плаки в a.carotis interna bill"

# 303
Здравейте,в здравното ми досие виждам ,че са  отчетени извършени прегледи, за които нищо не знам и тези доктори  не съм  ги виждала,тези фиктивни прегледи дали ще ми отразят някак си .
При мен има и изследвания, които никога не са ми правени, както и отразени повтрони прегледи на които не съм ходила. Просто си източват касата.

# 304
  • пустинята Гоби
Може да подадете сигнал за това в НЗОК - https://www.nhif.bg/page/contacts и в МЗ - https://www.mh.government.bg/bg/politiki/antikoruptsiya/izprati-signal/

# 305
Момичета, 260 pg/ml за витамин B12 добре ли е? Според Рамус под 300 е латентен дефицит, а стойности са дали 187-883 🤔

# 306
  • Пловдив
Електрноо или справка при ЛЛ?

# 307
Високи нива на пикочна киселина винаги ли са признак на диабет? Момче на 19 г., с горна стойност на кръвното 140, TSH е в норма. Киселината е 488 umol/l при референтни за лабораторията 202.3 - 416.5

# 308
Защо на диабет? КЗ как е?

# 309
Момичета, 260 pg/ml за витамин B12 добре ли е? Според Рамус под 300 е латентен дефицит, а стойности са дали 187-883 🤔
Аз съм даже с по - ниски стойности, а ми беше казано от ендокринолог, че трябва да ги държа около 500 и сега приемам добавки всеки ден 🙂

# 310
Електрноо или справка при ЛЛ?

Електронно ,влиза се с ПИК на НАП

# 311
  • София
На НАП или на НОИ?
Аз имам ПИК в НАП и ми се струва, че само данъци имам там какво да плащам?

# 312
На НАП. Или с УКД на НЗОК.
https://pis.nhif.bg/main/

# 313

Не е добре, това е дефицит. За възрастни трябва стойности над 500-550. Вземете си подезични таблетки или спрей за уста метилкобаламин.

# 314
Какви са симптомите на ковид в момента?

Общи условия

Активация на акаунт