Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 773
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
След ухапване от кърлеж и успешното му вадене трябва ли да се прави нещо на мястото, компреси, йод.. знам ли нещо? Има зачервено наоколо, не е голямо по-малко от 1 см и знам, че трябва да се следи за т. нар. "bull eye", но се притеснявам..

# 316
Тетанус ваксина, освен ако не е правена реимунизация в последните шест месеца. Следиш и за температура.

# 317
Дадох кръв, нали ви питах преди няколко дни. Обаче аха да се трупясам, прихванаха ме точно на време преди да забеля очи напълно Laughing Казаха 15 мин да постоя. И тъкмо ставам да си облека жилетката че беше студено там и ми премаля, причерня. Сложиха ме да легна и се оправих. Сега да очаквам ли пак така да ми стане? Или това се случва точно в този момент след вземането на кръвта? Дано е годна като я тестват. Да няма изненади и да замине по направление.

# 318
  • пустинята Гоби
Какви са симптомите на ковид в момента?
Температура, болки в гърлото, отпадналост.

# 319
Хапвай силна храна. Телешко, яйца, дроб и пий вода. 🙂
Дадох кръв, нали ви питах преди няколко дни. Обаче аха да се трупясам, прихванаха ме точно на време преди да забеля очи напълно Laughing Казаха 15 мин да постоя. И тъкмо ставам да си облека жилетката че беше студено там и ми премаля, причерня. Сложиха ме да легна и се оправих. Сега да очаквам ли пак така да ми стане? Или това се случва точно в този момент след вземането на кръвта? Дано е годна като я тестват. Да няма изненади и да замине по направление.

# 320
Какви са симптомите на ковид в момента?
Температура, болки в гърлото, отпадналост.

Потвърждавам. Започнах със сухо гърло, даже не болящо...на следващия ден отмалях и вдигнах Т за един ден. Гърлото ме държа 3 дена и това беше.

# 321
Здравейте! От около седмица имам липса на чувствителност във върховете на пръстите. Според личния ми лекар това се дължи на "настинал, възпален" нерв, който се намира отзад на врата, най-вероятно течение или климатик. Някой сблъсквал ли се е с това и как се лекува? Усещането е изключително неприятно и на моменти дразнещо, но сега се притеснявам да не се влоши и изобщо ще се оправи ли

# 322
Аз имах такъв възпален нерв, но от кофти бюро. Пих над месец различни хапчета, предписани от невроложка, почти се оправиха нещата, още има леко боцкане, но то ще се оправя по-дълго време (от опит от други случаи). Честно да ти кажа, не си спомням какво точно пих в този момент, но аз имам постоянно проблеми с нервите и общо взето половината от нещата са едни и същи - невробекс, невраксил, витамини от б комплекс, б12, омега3, магнезий. Пий ги поне месец. Няма да ти навредят, но да знаеш че възпалени нерви се оправят много дълго. Един увреден нерв след вадене на зъб ми се пооправи след 2 години чак, но още не е минал съвсем напълно.

# 323
Правих три бързи теста за ковид, два вкъщи и един в лаборатория+ тест с клечка в носа пак за грип. Всичко отрицателно. Я аз съм схваната, обезводнена от повръщане, с главоболие и с 37.7-8 температура
Мога ли да се доверя на тестовете поне за грип, че са верни отрицателни?
Има ли кръвни тестове за грип, забравих да питам.
Отделно ми се появиха петна под мишницата, без да си спомням травма.
Бях на лекар, нов за мен но още не бяха излезли резултати от тестове и общо взето не ми каза нищо.
А пуснах и урина, защото и бъбреците ме болят но освен кетони не излезе друго.
Ще съм благодарна за мнения.

# 324
  • пустинята Гоби
Да не е стомашен вирус с това повръщене? Едва ли е грип, там температурата е висока, а и сега не му е сезона.

# 325
Освен Ковид има и още ред други вируси.
Аз прихванах някакъв миналата седмица, детето ми го донесе от ДГ.
Болки в мускулите, гърло, хрема, сега пък съм с жестока кашлица с храчки…
Правих тест за Ковид - отрицателен е, но не мога и не мога да се оправя, бях на УНГ, сега и през пулмолог ще мина другата седмица, аман.
Тестовете за грип са директни, от носоглътката, кръвен поне аз не съм чувала, но това не е грип. Много е рано за гриповете, а и при тях клиничната картина е друга.
Хванал те е някакъв друг вирус, какъв точно не е ясно, а това с обрива е много странно. Според мен отиди пак на лекар, нека ти пуснат ПКК, СУЕ и CRP.
Кетоните се повишават при дехидратация. Не се притеснявай за това точно. А болката в бъбреците сигурна ли си, че е точно от тях? Защото както си схваната, може да те боли гърба, а и да си се понапрегнала заради повръщането.
Някакви проблеми с уринирането имаш ли?

# 326
Да, кетоните, каза че са от обезводняване.
Не знам вече.
Чакам, ще видим.
Друго да попитам, дразни ме гърлото, засяда ми като преглъщам, а док каза, че не е зачервено? Възможно ли е да ми се качват киселини и те да дразнят? Изписа ми ноплаза. Не съм я почнала, защото не съм убедена, че са киселини.
И страшно главоболие основно в тила.

Търся добър общопрактикуващ лекар в Обеля и в близост. Нови сме там.

# 327
Абсолютно нормално е да те боли гърло от киселини.
Аз съм с рефлукс и като имам повече киселини, направо е като изгорено.
А то ти си повръщала много, тъй че много е вероятно да е точно това.
Нолплаза помага, но според мен си направи консултация с друг лекар и тогава почвай лечение.
За съжаление не мога да дам препоръка за лекар в района.

# 328
  • пустинята Гоби
Точно от повръщенето е много вероятно да те боли гърлото. Освен това след повръщане е възможно обезводняване, което може да е причина за болката в главата. Малко не схванах цялата симптоматика на заболяването, в момента върлуват И стомашни вируси - моя колежка е в болничен заради такъв.

# 329
Колко време след лапароскопски отстраняване на киста на яйчника, може да се върне човек към спорта? Например танци, физически упражнения

Общи условия

Активация на акаунт