Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 626
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Billy85, прегледах набързо качените изследвания, но не виждам да е тестван инсулин. А нали именно него обсъждахме. Може и да не съм го видяла, разбира се.
Другите показатели не мога да ги коментирам, защото - първо, са представени леко странно и не навсякъде разбирам резултата или какво е изследвано; второ - става въпрос за дете, все пак, и не знам дали повечето неща се тълкуват, както при възрастните.

# 406
Billy85, прегледах набързо качените изследвания, но не виждам да е тестван инсулин. А нали именно него обсъждахме. Може и да не съм го видяла, разбира се.
Другите показатели не мога да ги коментирам, защото - първо, са представени леко странно и не навсякъде разбирам резултата или какво е изследвано; второ - става въпрос за дете, все пак, и не знам дали повечето неща се тълкуват, както при възрастните.

Няма. И КЗ е над горна граница.

За Тобрадекс, имайте предвид, че са антибиотични капки с кортикостероиди.

Да. Коментирахме ги скоро. Но за 3 дни не е проблем. Иначе е страховито да ходиш в такъв вид сред хора.

Мая, тест за ковид си направи.

# 407

Кое е КЗ моля?

Няма. И КЗ е над горна граница.

За Тобрадекс, имайте предвид, че са антибиотични капки с кортикостероиди.

Да. Коментирахме ги скоро. Но за 3 дни не е проблем. Иначе е страховито да ходиш в такъв вид сред хора.

Мая, тест за ковид си направи.

# 408
  • Sofia
Здравейте.
От снощи съм с болки в стомаха и корема, подуване, боляха ме и ръцете като при настинка. Може и температура да съм имала. Цяла нощ не съм спала, пих нурофен, спазмалгон, дуспаталин , бусколизин, нош па, контролог и не минава. Имах неколкократно ходене до тоалетна, ло не разстройство. Сега купих стомахон и спазмомен да пробвам. Болката е опасваща сякаш, не ме е боляло друг път така. Мислех да ходя на ехограф, но колежка каза, че имало такъв вирус в момента и тя била така събота и неделя и бързо и минало.
Чували ли сте за такъв вирус и имате ли идея какво друго да пия.
Възможно е да е от храна 🤔

Бях с такива болки след ядене на смокини.

# 409
КЗ е кръвна захар, в изследването е Глюкоза - 108, при горна граница 104.
Но пък гликираният хемоглобин е 5, което е добре. Значи не е постоянно висока КЗ. Но инсулин няма, а той е много важен за поликистозата и качването на кг.

# 410
Здравейте,
да попитам в урината на дете има кетони 1+, това проблем ли е, изследването е за детска градина, дали ще я вземат?

# 411
Не е проблем. Не пие достатъчно вода детето.

# 412
Не е проблем. Не пие достатъчно вода детето.
Да, нормално е. Все пак сутрин рано нормално е, така каза и педиатъра, а проблем ли е като ги занесем в детската градина при постъпване?

# 413
Майка ми за втори път прави някаква инфекция на кожата на крака, първият път беше преди 2 години. Този път ще я приемат в болница, за да може освен антибиотиците, и други неща да й дават, за да се ускори лечението. Какво представлява това нещо? Без изследвания, на око изписани антибиотици. Започва с висока температура и подуване на крака, болки, после мехури, които сега са се спукали и са й оставили големи мокри рани по кожата… имала гъбички по стъпалата и това понякога можело да усложни, това й обяснили…

# 414
Здравейте,
да попитам в урината на дете има кетони 1+, това проблем ли е, изследването е за детска градина, дали ще я вземат?
Могат да откажат прием само при наличие на паразити или положителни резултати при чревните изследвания. Да пие повече вода детето.

maq-mi, с подобни на твоите симптоми, моя близка е положителна за К19. Бързият домашен тест е дал ярка втора черта. Та направи един при домашни условия, за да се лекуваш адекватно.

# 415
Здравейте,
Могат да откажат прием само при наличие на паразити или положителни резултати при чревните изследвания. Да пие повече вода детето.

maq-mi, с подобни на твоите симптоми, моя близка е положителна за К19. Бързият домашен тест е дал ярка втора черта. Та направи един при домашни условия, за да се лекуваш адекватно.

Пие, вода и течности. Цяла ден пие Simple Smile псобенно днес, утре или в деуги ден ще пуснем пак.!. Дано всичко е наред!

# 416
Няма да я върнат от ДГ заради кетони, спокойно.

# 417
Благодаря! 🙂

# 418

и аз с тези симптоми започнах ковид. Бързи тестове направих 5, последните два отчетоха положителен резултат чак на четвърти ден от развоя на симптомите.

# 419
Правих тест вчера, отрицателен е. Направих го, защото имах 37,1 и се чувствах като парцал, силна отпадналост, болки в стомаха, много ми се спеше. Днес нямам температура, стомахът е по- добре, но сякаш ме болят бъбреците като си поема въздух. Може и да съм настинала, защото в понеделник бях с тънка копринена блузка с къс ръкав и сандали на работа, и бях отворила всички прозорци и вратата, за да се разхлади, а ставаше течение.
 Започнах Неоренал и нош па, пък да видим. Утре пак ще направя тест.

Общи условия

Активация на акаунт