Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 549
  • 743
  •   3
Отговори
# 465
Здравейте.Появи ми се бенка в областта на кръста,която се уголеми и понякога ме сърби.Това ме притеснява,но не съм ходила на преглед за нея.Към дерматолог ли трябва да се обърна или  друг специалист ?

# 466
Да, от дивертикулите може. Колоноскопия правила ли си? За артрит не виждам смисъл да правиш, той не може да няма ставни прояви.
Болката сега не беше силна като предишния път, с възпалените дивертикули януари месец. Сега беше по- скоро опасваща от стомаха назад към гърба. Правих гастро и колоноскопия юни месец при д-р Карагьозов и д-р Тишков в Токуда, потвърдиха дивертикули и хемороиди.

# 467
Здравейте.Появи ми се бенка в областта на кръста,която се уголеми и понякога ме сърби.Това ме притеснява,но не съм ходила на преглед за нея.Към дерматолог ли трябва да се обърна или  друг специалист ?
Скрит текст:
Това си е брадавица. Направи консултация с дерматолог и гледай да я махнеш. Много е релефна и може да я разраниш неволно, с дреха или друго. Може да се наложи хирург да я отстрани. Дерматологът ще прецени.

# 468
Според мен не е точно брадавица, но трябва да се отстрани. Консултирайте се с дерматолог, не го отлагайте във времето.

# 469
От две седмици съм с изтръпнали пръсти на ръцете, аа от 3-4дни и на краката като кутрето на левия крак го усещам като вдървено или като че ли че се е качило отгоре другия пръст, а реално си е на мястото. Какво е това? Ходих при личния, при ендокринолог и ми казаха че нищо нямало, на нервна почва било, а дори не са ме погледнали. Понеделник пак съм при личния но какъв специалист да потърся

# 470
  • софия
От две седмици съм с изтръпнали пръсти на ръцете, аа от 3-4дни и на краката като кутрето на левия крак го усещам като вдървено или като че ли че се е качило отгоре другия пръст, а реално си е на мястото. Какво е това? Ходих при личния, при ендокринолог и ми казаха че нищо нямало, на нервна почва било, а дори не са ме погледнали. Понеделник пак съм при личния но какъв специалист да потърся
Невролог.

# 471
Невролог и пий повече вода.

# 472
Благодаря!

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 14:56 от nat92

# 473
Как да разчета какви електронни направления да ми дадени на амбулатория лист?

# 474
Как да разчета какви електронни направления да ми дадени на амбулатория лист?
+1
И аз щях да попитам това 🙂

# 475
С лекаря не си ли говорите? Simple Smile
Оня ден пускахме с електронно на сина, педиатър ми обясни какви са.
В лаборатория също може да попитате, ще излязат по егн.

# 476
Излязоха ми годишните кръвни и имам отклонения. Но в предвид че 10 дена преди това дарявах кръв, мислите ли че ще наваксам с времето дефицита:

RBC - 3,39 (4,1-5,4)10**6/uL
hemoglobin - 10.9 (12.1-15.1)GM/DL
hematocrit - 33.5 (37.0-47.00)%

И завишен холестерол имам лош - 102,6 (30-100)mg/dL
Тиглицериди 52 (30-150)
ХДЛ - 60

Другите уж наред.

# 477
Че триглицеридите ти са добри...аз позабравих, но от друга тема помня, че под единица са ок, а твоите са 52...

# 478
Аз се чудя от къде тоя холестерол извадих висок. Тренирам, храня се под конец, шкембе нямам , като цяло съм слаба и сега холестерол. Егасимус. Ставам в 5:30 всеки ден, с фитнеса и домашната работа след работа отива до 11 вечер. Освен да почна по 24ч да карам. Амаха...

# 479
Стресът се отразява на холестерола.

Общи условия

Активация на акаунт