Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 516
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Ох са питам и тука какво е това сега

# 496
Еми хемоглобинът е нисък и съответно и други показатели. Хубаво е да се изследва желязо и В12 да се види каква е анемията.

# 497
Допълвам и феритин. При мен при нормален хемоглобин, желязото беше на долна граница, но феритинът беше със сериозен дефицит. ЖСК също да се изследва.

# 498
Здравейте, 12-годишната ми дъщеря след 7-дневен прием на Клацид по предписание на педиатъра заради хрема и кашлица вчера два пъти вдига температура 38 градуса. Вчера сутринта бяхме на проверка и лекарят каза, че е добре и от днес да тръгва на училище, но след обед вдигна температура. Днес бяхме на ехограф, защото вчера се оплака от корем.  Заключението беше или Ковид, или друг вирус. За 10 дни сме направили три теста и са отрицателни. Дишането е чисто, гърлото е добре, хрема няма. Тази вечер е с 37,1 и е доста жизнена. Такова чудо не ми се е случвало до сега. Такъв ли е вируса в момента? Дайте идея още какво може да се направи?

# 499
Пуснете контролни изследвания.

Ушите гледани ли са?

# 500
Ох са питам и тука какво е това сега

Всички ниски показатели в кръвната картина сочат желязодефицитна анемия, но провери и В12 и фолиева при възможност. Кръвната захар е много ниска и в този случай проверка на инсулин.

# 501
Пуснете контролни изследвания.

Ушите гледани ли са?
За контролни било рано, че е пила антибиотик - така казаха лекарите.
За ушите не съм се сетила. Благодаря.

# 502
Пускани са на детето ми контролни точно при прием на АБ...суе и црп и други се видя че падат, тоест АБ е точен и действа. Преди беше на друг и го смениха. На първи ден на смяната педиатър пусна кръвти, след два дена - контролни.

В болница също пускат през ден кръвни и други изследвания.
За пръв път чувам да не пускат щото видиш ли АБ пиело Rolling Eyes
Но ти си знаеш...

# 503
  • пустинята Гоби
Има ужасен вирус с хрема и кашлица. Детето го домъкна от училище, аз също го прилепих и честно казано хич не ми е добре, че имам и синузит. Не съм боледувала така от години, ковида не го усетих, но този вирус ми разказва играта.

# 504
  • София
Големият кара някакъв вирус, съответно, за да го изследвам, се жертвах аз, а имах само оплаквания - страшни болки в гърлото… Неговия секрет е ок, СРП, като за вирус (20). При мен всичко ок, ама излезе бактерия. Таа колко е страшна и има ли нещо локално, с което да я преборя? До петък ще излезе и антибиограмата:

# 505
Пускани са на детето ми контролни точно при прием на АБ...суе и црп и други се видя че падат, тоест АБ е точен и действа. Преди беше на друг и го смениха. На първи ден на смяната педиатър пусна кръвти, след два дена - контролни.

В болница също пускат през ден кръвни и други изследвания.
За пръв път чувам да не пускат щото видиш ли АБ пиело Rolling Eyes
Но ти си знаеш...
Оф, вече не знам - двама лекари я лекуват. Снощи за около половин час имаше 37,1 и падна сама. От тогава не е вдигала. Дано минава, че вече ми омръзна. Утре ще я заведа на изследвания на своя глава.

# 506
Е щом вдига малко и бързо сваля сама, значи отива на оздравяване, така си мисля от опит с моето дете...Изчакай...как е иначе, апетит има ли, храни ли се, сенки под очите...то си личи ако е пооздравяла, видът се променя някак...

# 507
Е щом вдига малко и бързо сваля сама, значи отива на оздравяване, така си мисля от опит с моето дете...Изчакай...как е иначе, апетит има ли, храни ли се, сенки под очите...то си личи ако е пооздравяла, видът се променя някак...
Апетит има и е весела. Учи си и дава зор да отива на училище. Мисля, че е добре. На ехографа не се видя нищо обезпокоително.

# 508
Изглежда да е зад вас вече болестта Simple Smile

# 509
Изглежда да е зад вас вече болестта Simple Smile
[/quote
Дано! Благодаря за споделеното!

Общи условия

Активация на акаунт