Естетични процедури за лице и тяло – 47 тема

• 69 279
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Тъмни кръгове и леко хлътване

# 541
  • в 1001-та нощ
За тъмни кръгове аз имах положителен резултат от IPL преди години.

Относно пигментацията - зависи от какво е - дали през тънката кожа прозира мускула или е пигментация - от разпад на хемоглобин, от дейността на меланоцитите и др. - тук по цвета на пигментацията могат да се направят някакви изводи - дали е сивкаво черна, кафеникава, синкава или лилавееща.

Като цяло за зоната се ползват IPL и CO2 лазер - за да се уплътни кожата и да не прозира толкова, както и за да се разрушат пигментите. Работата е там, че това, което образува пигментацията може да продължи да я произвежда и след време тъмните кръгове пак да се появят. При мен бяха след раждане и безсънните нощи, хормонални бури и т.н. След IPL терапията - повече тъмни кръгове нямах, но при мен е било инцидентно.

Отнсно хлътването - колкото и да се уплътнява кожата - то няма да се запълни. Най-често се подхожда инжекционно с мезотерапия, PRP, PRF или дермален пълнител - филър. Според мен мезотерапия и PRP само освежавт кожата, няма да дадат достатъчен ефект за запълване. Ако хлътването е леко - само мезотерапия би била ОК, вероятно.

Относно филърите - наскоро писах за това - за и против, възможните усложнения и мнения на лекари от техния опит. Като цяло не се отрича, но има много ако и дали ...т.е. трябва много правилно да се прецени дали е удачно.

Ако търсиш повече или по-конкретна информация ми пиши на лични - да предоставя.

# 542
  • София
Restylane имат нов продукт специално за околоочната зона- Restylane EYELIGHT. Излезе ми в инстаграм, че е имало представяне. Ще ми е интересно да следя какви са отзивите, но за същински впечатления ще мине доста време сигурно..

# 543
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Започнах да чета назад в темата и все пак да питам , тук някой има ли опит с Kybella и много ли е болезнено,колкото звучи от жени,поставяли си киселина в кожата под гушата?

Другата седмица имам среща за първа процедура.Според доктора ще ми трябва или една или максимум две,защото нямам много мазнини за разграждане,но ме предупреди,че наистина боли и ще се съобразява с мен.
Ще ми поставят обезболяващ крем за поне 45 минути.

# 544
Правих Belkyra зимата, което е същото по състав и действие като Kybella (май това е името на продукта в щатите).  Резултат не видях, при Ванеска правих.
Според друг доктор ми е сложила мн малко количество съдейки по цената.

Имай предвид, че поне 2 седмици няма да приличаш на себе си.

# 545
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Болеше ли те много? Да,едно и също са.

От една процедура само 8% (според проучванията) виждат резултат.
На мен например ще ми трябват 2 процедури,но доктора каза,че според резултата ще решим дали се налага.
Имам много слабо лице,но под гушата виси кожа и това е генетично явно,защото и майка ми и баба ми са по същия начин.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 05:30 от Adoralova

# 546
Здравейте и от мен, нова съм в темата, на 32 години и готова за ботокс :Д
За да се запиша, това лято основната ми грижа беше SPF, сега вече се връщам към ретинол и цялостна грижа от Medik8.
Евентуално може би ще направя едно почистване и съм в чудене на кого в София да се доверя за малко ботокс в челото и между веждите, където имам една все по-задълбочаваща се линия.

Сигурна съм, че е коментирано, но ще съм благодарна, ако не насочите от кого съм доволна и има ли специалист, който е често обсъждан и с добри отзиви. Може би си мисля за др. Денкова.

# 547
  • София
holygrapie, за ботокс бих ти препоръчала Ванеска. Поне аз съм се спряла на нея като реша да сложа.

Иначе момичетата са доволни и от Трендафилова, Чилингирова, Присадашка (все в Дерма Акт). Алена е доволна от д-р Михайлов в Скинлайн.

Денкова доколкото помня слага доста продукт и бетонира.

# 548
Aз съм доволнс и от Клaковa

# 549

Не е чак толкова болезнена самата процедура, мисля че се слагаше обезболяващо и после се налага лед. След това няколко дни кожата е нежна и чуствителна при допир, но не е нещо страшно.
Дискомфорта е чисто естетически, подуването стои със седмици.
На мен не ми препоръчаха втора процедура и може би затова нямаше резултат.

При кой доктор ще ходиш?

# 550
  • София
Аз при Клаклова имах смъкване на веждите. Веднъж съм слагала, така че друг опит нямам. Следващия път мисля при Михайлов.

# 551
Здравейте,никога нищо не съм правила освен почиствания и пилинги в Amber.
Много искам някакво озаряване на кожата и моля за отзиви за мезотерапия и период на възстановяване🌺

# 552
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Не е чак толкова болезнена самата процедура, мисля че се слагаше обезболяващо и после се налага лед. След това няколко дни кожата е нежна и чуствителна при допир, но не е нещо страшно.
Дискомфорта е чисто естетически, подуването стои със седмици.
На мен не ми препоръчаха втора процедура и може би затова нямаше резултат.
При кой доктор ще ходиш?

В Щатите съм и ще ходя при един лекар в района,в който живея. Там си правя пилинг и съм доволна от отношението. За първи път ще правя филъри там.
Иначе устни съм правила два пъти в Дерма Акт.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 18:49 от Adoralova

# 553
Много съм доволна от нея. Мъжът ми също.

# 554
  • в 1001-та нощ

От една процедура само 8% (според проучванията) виждат резултат.
На мен например ще ми трябват 2 процедури,но доктора каза,че според резултата ще решим дали се налага.
Имам много слабо лице,но под гушата виси кожа и това е генетично явно,защото и майка ми и баба ми са по същия начин.

Тази процедура се прави, ако има мазнини в зоната. Ако просто има отпуснати тъкани - няма да има никакъв ефект. Има как да се провери какво виси - застава се в определена поза и се опипва (мускулатурата се стяга, а мазнината не).

За толкова слабо лице -  според мен е много възможно висящото да не е мазнина. За отпуснатите тъкани можете да работите с радио честота, а ако има и мазнини - те ще се стопят, но радио честотата стяга и пробира.

Според мен направете още консултации, съберете още мнения - какво виси там, за да се избере правилния подход.

Общи условия

Активация на акаунт