СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 58 478
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Prizma, това е нещо, което се предлага от дълго време. За съжаление, поне до момента никой не е обръщал съществено внимание на това предложение. Личното ми мнение е, че това ще е “най-недискриминационното” решение, а и не изисква допълнителна организация.

# 571
Проблем с включване на ном би имало. По регламент задачите на ном не са от ооп, което прави неравнопоставеността. Та това предложение просто не е добро и няма да е работещо. По ооп могат да се съставят хубави тестове за нво. Пример са всички тестове на "смг учители". Дори не е нужно всички задачи да са с по-висока трудност, а примерно 3 от модул 1 и една-две подточки от модул 2. Аз пак не разбирам как българиците могат да направят хубави тестове, а математиците - не.
А идеята с използване на интегриран тест ще е доста затормозямаща за децата.
Ми те от МОН са му отговорили на доктор Тонев, че това с олимпиадите нарушава чл. 3, ал. 2, т. 4 от ЗПУО.

# 572
Тогава и състезанията за прием в биология, химия, география също би трябвало да нарушава този член. Щом е така да се влиза в абсолютно всички спец.паралелки само и единствено с НВО.

# 573
Тогава и състезанията за прием в биология, химия, география също би трябвало да нарушава този член. Щом е така да се влиза в абсолютно всички спец.паралелки само и единствено с НВО.
В огромна грешка сте. Допуска се олимпиади да участват в балообразуването САМО по предмети, по които НЯМА НВО. Поради това в НПМГ няма да видите в балообразуването олимпиади по математика.

# 574
Не, ползването на олимпиади, по предметите, за които няма нво е регламентирано в Наредба 10. Там нарушение няма.

# 575
  • София
Според мен нищо ново и особено не трябва да се мисли. Достатъчно е НВО МАТ да се върне на нивото на сложност от 2018 /и преди това/, когато в СМГ се влизаше с бал 446,25. Това е напълно достатъчно да елиминира значимостта на дребните технически грешки и тежестта на НВО БЕЛ.

# 576
  • София
Това са публикували от СМГ:

Резултат НВО по математика в СМГ: 97,32 точки от 100 възможни, 62 точки над средното за страната.
Резултат НВО по БЕЛ в СМГ: 90,63 точки от 100 възможни, 35 точки над средното за страната.

# 577
  • София
Това е най-високият резултат по математика от всички училища в България, които са си публикували резултатите до момента, но то си е съвсем очаквано.

# 578
Подобни са резултатите на миналогодишните. По бел като че ли е по-нисък малко.

# 579
На мен за СМГ не ми се виждат добри. Средно по МАТ 97, означава, че освен 100 т. има и доста ниски по МАТ.

# 580
Е, в смг не учат роботи. При випуск от поне 156 деца (може да има и надпланови близнаци) среден резултат над 97 няма как да малее.
Браво на децата!

# 581
Адмирации и бурни аплодисменти за всички седмокласници

# 582
Специални поздравления за децата от двата класа, които станаха на крака, за да покажат колко много уважават учителката си. За такива неща няма състезания и нво. Поздравления и за двете госпожи, които прегърнаха всеки от учениците от своите класове. И за г-н Попов, който без да е класен, беше до децата. И за г-н Тонев, който винаги успява да избере най-подходящи  думи. И за детето, което беше подготвило страхотен тест. И за двете страхотно пеещи момичета.
А децата аплодираха много състезателя (страшно симпатично момче), който най-вероятно няма да има точки, за да продължи. Беше страшно вълнуващо.

За баловете. Надявам се точките да паднат поне до миналогодишния минимум.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 08:36 от рони

# 583
Като не са справедиви законите и наредбите, ще се изменят, кой ги измисля- хора , да не са научни закони случайно. Като не обслужват живота реалистично да се изменят. То изкуствен интелект да сложим да управлява по добре ще е и най важното, не яде.  Все повече ми се струва едно излишно тегло от политиката. Искам електронно правителство.

# 584
  • София
А някой може ли да обясни как включването на състезание в балообразуването е дискриминация?
Състезание, което се администрира от МОН.

Общи условия

Активация на акаунт