СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 58 535
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря. По история е, да. Писах на господина им, но явно не е видял още и няма отговор.
По география е в сряда.  Сигурно пак така следобед.....?

# 91
Пак следобяд. Поне тези олимпиади са къси. Само по 2 часа.

# 92
Здравейте! Може ли някой да ми каже, по какъв начин бих могла да се свържа с Детелина Донева за частни уроци по математика?

# 93
Здравейте, мoже ли да ми кажете за малките, 5-7 клас, има ли квоти момичета момчета? И ако няма, успяват ли да разпределят класовете така, че да не са 5 момичета и 25 момчета грубо казано?

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 23:37 от good fight

# 94
7 момичета, 19 момчета са при нас. В СМГ никога е нямало квоти.

# 95
1 към 2 са момичета/момчета, поне в пети клас в момента. Какво те притеснява в това? Принципно наборът е с повече момчета и в повечето училища разпределението е подобно.

# 96
Благодаря! Ами не знам, Струва ми се, че понеже момчетата и момичетата са си различни и ако едните са повече, ще задават тона с тяхното си - момчетата например по-природа са по-буйни, по резки в игрите. Момичетата са по нежни... Не възпитавам феминистка, отчитаме си разликата между половете до толкова, че няма нужда момичетата да се държат като момчета, за да им се чуе гласа Simple Smile  От друга страна, дъщеря ми има май поравно момчета и момичета приятели, различни приятелства са, но си има ценни приятелства и с момчета.

# 97
Специално в СМГ не мисля, че има значение това. Децата са си чудесни, умни и будни. Е, със сигурност има и някои по-буйни, но не мисля, че задават тона в класа. Единственото, но то е заради самата възраст, е, че се делят на момичета - момчета на групички. По-натам ще се омешат.... Grin Разпределението се прави така, че да има приблизително равен брой от приетите момичета във всеки клас.

# 98
  • София
При нас бях относително равен брой, доколкото помня - с лек превес в броя на момчетата.

# 99
Няма някакви особени проблеми, с това че са 1 към 3. Лично женският колектив ме плаши.

# 100
  • София
При нас (немска паралелка) са точно 50:50.
При сина ми, който вече завърши, бяха 8 момичета и 23 момчета Blush, много хубав клас бяха, с прекрасна класна-математичка.
Всичко е до късмет и бройка в съответната година.

# 101
Здравейте!
Колко са максималните точки от състезанията за прием:
1. ПМС
2.МЗВ
3. Европейско кенгуру
4.Олимпиада областен кръг
И също точките от НВО и  балът от 4ти клас.
Много благодаря!

# 102
Здравейте, пуснах отделна тема, но roni ме препрати тук, където явно е мястото за разискване на всички въпроси свързани със СМГ, затова копирам текста ми в тази тема.

Здравейте, скъпи майки,

Като родител на дете в трети клас (което се занимава активно с математика от първи клас), изключитело ме вълнува въпросът за това какво се случва с децата, които биват приети в СМГ след 4-ти клас. Моето впечатление е, че фокусът в досегашните дискусии е върху кандидатстването или върху текущи училищни въпроси, а не толкова върху това какво се случва с децата, които вече учат там. Всички знаем, че подготовката изисква сериозна отдаденост и цената, която плащат децата и техните семействата не е малка, а това че приемът в СМГ е най-добрата развръзка, рядко се поставя под съмнение. Децата обаче са различни, представите на родителите за това кое е добро за тях - също и поради тези причини смятам, че би било изключително полезно и ценно, ако родители на деца, които вече учат там след 4-ти клас, честно и откровено споделят своите впечатления относно предимствата и недостатъците на училището и за това как се чувстват децата им там, за да можем останалите родители да придобием по-точна и ясна представа за това дали СМГ е училището за нашето дете и дали е смислено да се стремим към прием там.

Ще бъда изключително признателна на всеки родител, който сподели своя опит, защото съм в много голямо смущение и раздвоение по въпроса.

# 103
Рони, не ви ли е дала впечатления, или не ви се нравят?

# 104
Какво да се случва? Учат сред себеподобни в добра среда, учат на високо ниво, получават на порядък по-добри познания по математика, а и не само. Не съм чувала за недоволни от направения избор. Дори моето дете (а и аз), което е сред малцината избрали след 7 клас да не остане в смг (не съжалява за избора си, има по-различно влечение, което в смг няма как да научи) считаМЕ, че 5-7 клас в смг е донесло само позитиви.

Общи условия

Активация на акаунт