Перилни препарати и омекотители – 70

• 47 147
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Прала съм даже 100% вълнени палта в пералнята, не виждам защо полиестерното да не се изпере. Къса програма за фино или за вълна, повече вода. Минимална центрофуга, за да не се намачка, защото много трудно се глади. Като го извадиш ако е намачкано, може да го оставиш да постои сгънато, да се изпъне малко, после го суша на закачалка.

# 256
Благодаря ви! Ще помисля какво да го правя. Флокс,  редактирах се, защото не бях видяла целия етикет. Има вълна вътре.

# 257
Ако решиш в пералня - без силна центрофуга -да е съвсем лека, на праграма за вълна- там не ги мятка мтого дрехите, повече си стоят, 30 градуса, препарат без ензими / за вълна/.

# 258
А не ги врътка ... Тя моята на вълна и деликатно пере с малко вода и върти постоянно /нещо като слаба центрофуга/ , ако мога да го опиша така .

# 259
Моята си почива и те си киснат вътре. Това вълна програмата.

Деликатната ми е друга.

# 260
Аз за палто не бих рискувала. Моите само на химическо ги нося. Няма причина да се мъча вкъщи с риск да ги съсипя.
Мерси за съветите за пердетата, ще ги пробвам все пак в химическото, дано ги вземат.

# 261
  • оттам, откъдето започва България
Подкрепям съвета на Phloxx и teta75. Аз също вълнено палто, даже не съм му гледала състава, си го пера на програма вълна с много ниска центрофуга.
Ако решиш да го изпереш, както са ти казали, после сподели дали си доволна.

# 262
Благодаря ви! Ще помисля какво да го правя. Флокс,  редактирах се, защото не бях видяла целия етикет. Има вълна вътре.
Не го пери в пералнята. Така си съсипах едно палто преди години и ми беше за урок во веки веков. В ревери, яки има подлепващ материал и като се намокри се разлепя и се развалят реверите и яките- стоят набръчкани и грозно.

# 263
Ох, тъкмо го пъхнах в пералнята, но си казах, чакай да прочета пак какви бяха съветите и сега се разколебах Joy
Май ще го занеса на химическо в крайна сметка.

# 264
  • оттам, откъдето започва България
Smile Всеки си преценява сам колко ценна му е дрехата.
Сподели поне като ти го върнат от химическото - изпрано, или отчетено, че е минало през химическо чистене.

П.С. Погледнах моето: 70% вълна, 25% полиестер и 5% нещо си. Указание Р, което означава: Професионално сухо химическо почистване с използването на тетрахлороетен и препарати причислени към група F.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 19:36 от Ранобудна

# 265
Здравейте , може  ли мнения за този Первол и розовия Ленор ? Аз не съм фен на останалите видове Первол ,но този ми е непознат.

# 266
  • София
Някой пробвал ли е тези прахове от dm?

# 267
Някой пробвал ли е тези прахове от dm?

Ползвала съм втория за пране на дрехите на детето. Когато няма петна се справя добре.Използвала съм го и за накисване  не се справи с петната без намесата на Спот.Като цяло не е нещо незаменимо без което да не мога.

# 268
  • София
Вероятно аз съм единствената недоволна от Spot Rolling Eyes

# 269
  • София
Аз от спот съм изключително доволна! Единични случаи ме е предавал. От повече от 10 години го ползвам. Даже с изтекъл срок на годност се е справял с петна.
Освен това не чакам да действа. Пръскам и хвърлям в пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт