Препоръчайте интериорни врати- тема 3

• 71 707
  • 444
  •   2
Отговори
# 345
Какво имаш предвид са се обмажат отдолу каси и первази?

# 346
Да се минат с още един слой боя (или нещо водоотблъскващо). Прави се най-често срещу раздуване на вратата ако ли случайно има някаква влага.
Поне аз това зная.

# 347
Да, това което написа защо ме търсиш, но не е боя, а нещо на което забравих името. Не съм чувала тая дума досега.
Като се отрежат касите и первазите, откъм пода остава гол незащитен мдф, дърво, талашит или от каквото там са изработени и си попива влага от мопа или ако има някаква разлята вода и т.н и цъфва.

# 348
Нашите са минати със силикон по спомен, или сходен материал. Не са ми предлагали някакъв вид обмазване.

# 349
Аз си го поисках още преди да реша да поръчам. Не знам дали те сами щяха да ми предложат, но ги бяха намазали и носеха бурканче за первазите на една врата, които трябваше да отрежат на място.
Аз не давам да ми лепят первазите и май ще ги сваля и ще ги намажа още по веднъж, защото ми оставиха бурканЯ😆

# 350
Благодаря, питам, защото и ние поръчахме от Чам 1 и не сме коментирали подобно нещо.

# 351
Ако не са такива към мокри помещения няма нужда да те тревожи нещо. Но ако са и на баня може на по-късен етап да си свалите вратата и собственоръчно отдолу да я минете. Но трябва да се поинтересуваш наистина с каква боя или друга субстанция, за да не не се повлиява от досега с влага.

# 352
Шантал, вратите със сигурност ги обработват от всички страни, защото ги правят по размер в цеха. Може и с касите и первазите да е така, но аз понеже знаех, че за баните ми ще  режат каси и первази на място, поради специфични мои изисквания, затова си поисках бурканчето.
Хич не се притеснявай, монтажникът е топ😃 Има си помощник и са много бързи и експедитивни, 7 врати ги монтираха за около 5 часа в които пихме кафе и ходиха да обядват.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 08:14 от Чи лу

# 353
На теб кога ти ги монтираха? Ходихме първо август и ни казаха 1 месец за изработка и монтаж, миналата седмица отидохме вече да поръчаме и хоп-декември 😀 още лятото споменаха, че монтажникът иска да се отделя и той да си определя цената според ситуацията. В понеделник взе размери и беше малко дръпнат.

# 354
На мен ми казаха два месеца, но станаха три, защото ме нямаше през лятото. Монтираха ги в средата на септември, когато се прибрах, иначе бяха готови навреме.
И на мен ми се дърпаше в началото, но го съгласих с моите изисквания и вече сме колеги 😂

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 09:09 от Чи лу

# 355
Здравейте, имам следнят въпрос: харесала съм си крило за врата от Vidaxl, обаче се продава само крилото. То представлява метална (алуминиева) рамка със стъкло. Обаче това крило трябва, естествено, да се монтира на каса. Та въпросът ми е къде да търся фирма/ майстор, който може да ми изработи каса. Вариантите за каса, за които се сещам, са: алуминиева (боядисна в черно мат), МДФ или вероятно да може и дървена.
Към момента на мястото има монтирана стандартна врата, МДФ, която искам да подменя. Има си и каса, но не вярвам да стане на същата каса. Най-малко пантите са различни.
Някой да е правил подобно нещо, да е поръчвал само каса? Има ли такива фирми, който се анимават с подобни неща? Моля ви за препоръка и насоки.

# 356
  • София
Не може ли само да смените пантите?
Иначе вероятно фирма, която изработва врати ще ви направи и само каса. Ние на едната баня слагахме алуминиева врата, към банята е с плочки, а към мокрото, хората, кото ни изработваха вратите ни направиха "каса" , като на интериорните. В кавички, защото реално вратата не е хваната към касата, а в стената.

# 357
Ами това се чудя, нямам идея дали може само пантите да се сменят и да боядисаме касата. Трябва да се посъветвам с някой, който разбира, но не знам към кого да се обърна и питам тук за насоки.
Иначе това е крилото, съществуващите панти са съвсем други, знам ли как могат да се сменят?...

https://www.vidaxl.bg/e/vidaxl-interiorna-vrata-cherna-83x2015-s … 721012119710.html

# 358
  • София
Така като я гледам просто завиваш свободните части на пантите на дървена рамка, съществуваща...

# 359
Толкова да е просто...ако е така супер. ММ я гледа и уж разбира малко от такива работи, каза че не знае как може да стане.

Може и да не му се занимава, знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт