Препоръчайте интериорни врати- тема 3

• 71 587
  • 444
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не знам, пише лесно инсталиране на съществуваща дървена рамка.
Ето я златната, че по ясно се вижда, не ти ли прилича да е така закрепянето?

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 16:08 от Angel_Dust

# 361
Пантите са най-малкия проблем. За да монтирате крилото на вече съществуваща каса, трябва да си паснат много точно по размери, което ми се струва невероятно.
Попитайте колко ще струва цялата врата да ви изработят някъде. Може и да е по-евтино от тия разправии, които ви предстоят с готово крило и друга каса.
Тия 400 лв изглеждат малко за врата, но не са, защото ще поръчате друга каса, первази, монтаж и ще струва доста повече.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 19:20 от Чи лу

# 362
Ами, тъй като съм монтирала такава врата и ако е качествено изработена с хубави алуминиеви профили, а не "направи си сам в цеха", струва между 2200 и 4000 лв. вече може да е и повече, че беше преди една година. Без майтап. Зависи колко профила ще има, дали само вертикални или и хоризонтални или ще е цяло стъкло в рамка само. Зависи от стъклото също - мат, прозрачно, цветно... От това дали профилите са гръцки, италиански и немски, ама профилите май са ги поизравнили като цена, независимо от произхода. Мястото, където се монтира касата трябва да се специално обработено, защото се монтира само тънка рамка, не цяла каса, която да обхване зида. Шплакловано изключително равно или в нашия случай беше с плочки, защото остава от вътрешната стана на банята, но пак - равно, иначе няма какво да обере луфта, ако не е - профилът не можеш да го напасваш.

Вече не ми се дават толкова пари. Един път стига.

Нямам идея, кой може да изработи подобно нещо от алуминий качествено и на прилична цена, предвид това, че точно преди година правих проучване. В крайна сметка скочих двойно и половина над определения бюджет, но това исках.

Ако някой има идея за фирма, която може да изработи подобна врата с каса сравнително евтино, ще проверя веднага и ще съм благодарна. Иначе затова ми хареса тази врата, само дето не мога да реша проблема с касата за сега. Уж като размер единият пасва, но на място може да се окаже голяма разправия, наистина.

# 363
Здравейте, планирам да сложа нова врата за баня,  може ли някой да ме посъветва от какъв материал трябва да е вратата- термоизолиращ, с фолио, ламиниран, алуминиев или нещо друго?
Какви са плюсовете и минусите на предлаганите врати, от къде да си поръчам за кое трябва да внимавам при избор на врата ? Благодаря предварително!

# 364
Моята врата за баня е интериорна, МДФ с боя, както и останалите врати. Поръчвах ги преди 4 години в Адриели, нямам оплаквания засега от нито една. Надявам се, че още работят така, както по онова време, имаха и добри монтажници. 

# 365
Вземете се двулицева врата.от едната страна е алуминиева, а от другата е с покритието на другите врати.

# 366
Здравейте, някой да е поръчвал изцяло стъклена врата за хол с каса (МДФ или дръвена) и да може да препоръча фирма? Харесах на Хьорман, но ми обявиха цена 4100 лв. с монтажа. Единична, не е някаква портална врата или подобна. Още не мога да асимилирам...Та се чудех дали някой има препоръка за фирма, която прави стъклени врати по размер? За София.

# 367
https://floor-decor.bg/collections/stakleni-vrati
Нещо таковали?

Здравейте, някой да е поръчвал изцяло стъклена врата за хол с каса (МДФ или дръвена) и да може да препоръча фирма? Харесах на Хьорман, но ми обявиха цена 4100 лв. с монтажа. Единична, не е някаква портална врата или подобна. Още не мога да асимилирам...Та се чудех дали някой има препоръка за фирма, която прави стъклени врати по размер? За София.

# 368
Да, такова. Само там не съм ходила за оферта май. В събота имаше токова много хора, че се отказахме. Ще ги пробвам. Проблемът с тези врата май е, че имат стандарт - 201,5 см височина и не може да е по-малко, а при нас е 194. Поне от Порта дорс така ми обясниха. Дано при тези не е така, но ми изглеждат подобни.

# 369
Здравейте отново,

Мога да дам отчет от вчерашното обикаляне 😊

Знам, че темата е за интериорни врати, но вярвам, че информацията ще е от полза на участниците в нея.

Следвайки някои препоръки за входна врата, които получих тук, вчера посетих 5 магазина в София.
Накратко ще кажа кой какво предложи.
Припомням, че съм от София, почти нищо не разбирам (затова и търсих съвети тук) и че бюджетът ми беше ограничен до 1300 лв. Изискванията ми бяха да е блиндирана, да е шумо и топлоизолираща и прилично надеждна откъм сигурност.

1.   Bext на Стамболийски
Много любезен и спокоен консултант.
https://bext.bg/produkt/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0% … 0%b0-ventana-duo/
Вратите са турски. Голям минус за нас, но късно се сетихме, е това, че отвън няма брава, тоест забравиш ли си ключа вътре и затвориш врата отвън, или чакаш някой с ключ да ти отвори или търсиш ключар (това сме го играли едно време с бравите топки)

Допълнително се заплаща: Монтаж 120 лв. + (вероятно при нас щеше да е към 200 - 250 лв.) и оглед 30 лв. , изпълняват поръчки до месец.  

2.   Десант – на Тодор Александров  (колега си сложи интериорни и външна врата, но в Плевен)
Консултантската и тук беше внимателна
Външните им врати са турски ABS DOOR. На нас ни оферира серия Ламинокс.  https://www.vrati-desant.com/index.php/absdoor

Честно казано, въпреки ниската цена, нещо май не са нашите. Казаха и че това със смяната на патроните – да купя аз и да го монтират те – нямало как да стане, можело и нещо да се разминат размерите.. т.е. Не или поне на наш риск)
Крайна цена с монтажи, демонтажи и т.н: 1169 лв.

3.   Doordecor в Гео Милев - по препоръка за Sapeli от az-mama2, но ни казаха, че от тази марка предлагат само интериорни врати.
Дамата в магазина също беше много любезна и компетентна.
Имаше мостра на https://doordecor.bg/blindirani-vrati/e7-bg . Произвеждат се в България, някъде на Околовръстното им бил цехът.
На външен вид много ни хареса, че е много изчистена, но и цената вече отиде на 1500 лв.
Консултантката ни предупреди, че е твърде вероятно да чакаме много дълго – повече от 60 работни дни, защото в момента изпълнявали голяма поръчка и да сме се обадили на управителя и да го питаме за конкретен срок, преди да решим.
Скрит текст:

4. Floor Decor в Дианабад
И тук голям късмет с консултантката!
Посетихме ги заради няколкото добри отзива за вратите Ercado, но, като видяхме, че на двете мостри има цени над 2000 лв. си признах, че са ни много извън бюджета и няма да смисъл да й губим времето. Тя, обаче, много учтиво каза, че не й пречи да ни направи оферта да си я имаме, без да ни ангажира.
Показа ни и пълнежите на вратите, които не са с обичайните вати.
Крайна цена с всичко: 1670

При тях крилото е само 46 мм за разлика от обичайните 70 мм), но пък имат сертификати за шум за разлика от турските, примерно.  Слагам снимки в скрит текст
Скрит текст:

5.   Diadoors – Гоце Делчев
Личеше си, че консултантката има богат опит, т.е. и към нея нямаме забележки.
Като за нас ни показа: https://diadoors.com/bg/products/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … D0%BD%D0%B0%D1%82

Произвеждат се в Куклен. Монтажистите им били опитни с дълги години стаж при тях.
Цена: 1360 лв. (включва брава, патрон Елит 4+1, бронировка, широкоспектърна шпионка, дръжка, каса, первази). С минерална вата, стоманена конструкция, ламинат
(Консултантката ни каза, че ламинатът като покритие е за предпочитане през МДФ, защото последният се драскал от най-малкото нещо, което не ми прозвуча много логично, имайки предвид, че мебели си правят от МДФ, но знам ли)

Доплащане: Монтаж: 170 лв., демонтаж на старата врата: 30 лв.
ТОТАЛ: 1560 лв.
Срок – по договор е 2 месеца, но можело и след месец и половина да ни е готова.

Борса Узунов и Каракашев и син мисля да ги пропуснем.
Не знам и дали има смисъл да ходим и на други места. Доста четох из темите и реално за всяка фирма има и добри, и лоши отзиви през годините. Ще си стискаме палци да ни се паднат и добри монгажисти.

Ако се абстрахираме от цените, някой от по-опитните би ли коментирал предложените ни варианти?
Ще ни е от полза за крайното решение.

Благодаря предварително!

Аз съм с врата от ДиаДорс ,след като си изпатих с Врати Портал. Изработиха вратата за 2 месеца без една седмица ,  монтажа направиха на следващия ден. Самата врата е от стомана , вътре е оребрена , доста масивна е при отваряне и затваряне. Шумоизолира чудесно. От монтажниците нямам оплаквания. При мен е ЕПК , така че първо забиха 40см шпилки в бетона на поне 6 места , след това нивелираха поне 15 минути касата и после я завариха за шпилките. Бяха изключително внимателни при монтажа и почистиха след себе си. За цената си е повече от перфектна врата. Може би единствения минус е ,че патронът ,който идва с вратата е много ниско качество и трябва да се смени със сериозен такъв Simple Smile Така че, си пригответе допълнителна сума за това. Успех!

# 370
Доволни ли сте от вратите "пчелна пита"?

# 371
Имахме такива много години,освен че са лекички (деца трудно могат да си прещипят сериозно пръстите),  имат минимална шумоизолация....Вие си преценете за къде ви трябват

# 372
Какво трябва да се гледа при избор на интериорни врати? Какви класове материали се ползват?
Какви особености има за каси, панти, дръжки?
Препоръчвайте бели врати с някакви декоративни елементи за около 600лв на врата обща цена с монтаж за София?
Доволни ли сте от classen?
За баня алуминиева или пвц врата?

# 373
Търся отзиви за българските врати изработени в с. Куклен на Диадорс. Качествени ли са и кои са за предпочитане тези, които са боядисани по РАЛ или тези които са с ламинатно покритие, ако обясних правилно.

# 374
  • на североизток
Здравейте!
Може ли да споделите впечатления от вратите PORTA DOORS. Като че ли от всичко предлагано на нашия пазар те ми допадат най-много като качество. Цените също са приемливи, макар да не са от най-ниските.
Имам и друго питане - нормално ли е цената за монтаж да не включва подрязването отдолу на крилото и касата? Един монтажник ми иска по 20лв на крило и по 20лв на каса, а самия монтаж и той още 80лв. Така цената стига 120лв на врата. Става въпрос за интериорни врати. Отделно твърдят, че за един ден не могат да монтират 5 интериорни врати и една входна, затова трябва да им платя хотел 100лв. и командировъчни за два дни 120лв.(защото фирмата не е от нашия град). И за капак на всичко, за да ги качат до първи етаж без асансьор искат по 10лв на комплект врата+каса!!! Нормални ли са тия тарифи или се оптват да ни издоят, тъй като знаят, че нямаме голям избор?

Общи условия

Активация на акаунт