Препоръчайте интериорни врати- тема 3

• 71 571
  • 444
  •   2
Отговори
# 435
  • Пловдив
Наистина е трудно да се даде предложение без някакъв чертеж и примерни желани позиции на мебелите .
Ако мебелите се отдръпнат от стената и се сложи плъзгаща врата ?Не че тя е шумоизолираща ,но е по-добре от хармоника .
Не ми стана много ясно на кои мебели ще пречи .На тези на отсрещната стена или на тези зад вратата ?

# 436
Вратата в момента (старата) се намира на почти крайно ляво и отворена застава цялата на стената, на която искам да сложа нормален  голям ъглов диван. Сега има малък тройка. От дясно на касата пък започва навътре бокс та не може да се сложи и плъзгаща врата. Няма на къде да влезе крилото като се плъзне. Не може и да се обърне и да се отваря навън към антрето че и то е достатъчно малко. Ама старите жилища са такива. Стаите са кутийки, а не просторни като сега както ги правят. В голяма чужденка съм. Даже мислех за някаква завеса… ужас, не знам какво да сложа там. Искам да е красиво освен удобно.

# 437
  • София
Със завеса ще е къде по-красиво... Но завесата не е врата... Съответно със завеса или без нищо все тая...
Те пък сега щото едни просторни ги правят... 😂😂😂

# 438
Аз да се включа с малко глупаво звучаща идея, но съм виждала такова изпълнение - не знам реално как се нарича. Плъзгаща врата е, но има изградена конструкция, май с гипсокартон, по цялата стена и така вратата като се плъзне остава скрита зад конструкцията, която пък играе роля на стената на стаята. Преди няколко години попаднах на такова нещо и изглеждаше добре, да, взима се някаква част от широчината на стаята, но не бяха повече от 15см, а решаваше проблема с отворената врата, там ставаше въпрос за кухня/хол преходни и нямаше място за отворено крило, защото имаше холна секция и се бяха лишили от няколко см, за да "скрият плъзгящото се крило в стената". В случая при вас, ако се отваря там където искате да има диван, то ще остане скрита в стената на дивана.
Търсейки нещо подобно в интернет не знам дали не е на този принцип
https://portadoors.org/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B … 0%BA%D1%82-61.htm

# 439
  • София
Много хубав вариант е да, по-скъпичко и мръсно, обае да се направи.

# 440
  • Пловдив
Едно лято бях в Сардиния .Там масово  и вратите и дограмите се плъзгаха в стената .
Обаче ,по описанието няма накъде да се плъзне тази врата -и от едната ,и от другата страна няма достатъчно стена .

# 441
  • София
Може би откъм антрето...зад бокса не знам до колко е вариант.

# 442
По описанието си представям, че този диван ще е на по-малко от 80см от отвора за врата и ще препречва пътя на влизащия.

# 443
Да, близо ще е до отвора/врата всъщност🙄 Много съм ви благодарна за идеите и че така сърцато се включихте. Ядосвам се на разпределението. Свекър ми си е правил всичко сам и си го е правил както той си иска пък ние сега негодуваме 😀 Ще мисля, но все ще се намери решение. Описанието на някои от вас на хармониките тук обаче направо ме поотказа от тях. То щом и шум даже издават от движението по релсата вероятно неприятно ще е. Тези врати май са за определени и то доста ограничени цели, наистина повече като параван само.
Абе те хората се опитаха  да ме убедят ама аз съм си такава, трябва сама да се поровя и да проуча нещата. Още веднъж благодаря.

# 444
Сложи някакъв кашон или нещо друго обемно там, където ще се пада диванът който обмисляш, за да прецениш дали е подходящ. Да не се окаже, че като го купите и сложите, няма място за минаване.
Аз така си поръчвам мебелите, само след такава кашонена проба.😆

Общи условия

Активация на акаунт