Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 164
  • 861
  •   1
Отговори
# 180
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте ,преди около месец ни монтираха климатици Fujitsu General .Тъй като отсъствахме ,сега ги пускам за първи път и нещо ме притеснява , трите ( два са 12 а един е 24 ) ги пуснах на отопление и им зададох по 19 градуса  защото навън е топло все още до морето .Когато не са в работен режим имат една лека хладна струя непрекъснато .Това нормално ли е ? Ще съм благодарна ако ми отговорите !

# 181
  • Велики Преслав
Здравейте ,преди около месец ни монтираха климатици Fujitsu General .Тъй като отсъствахме ,сега ги пускам за първи път и нещо ме притеснява , трите ( два са 12 а един е 24 ) ги пуснах на отопление и им зададох по 19 градуса  защото навън е топло все още до морето .Когато не са в работен режим имат една лека хладна струя непрекъснато .Това нормално ли е ? Ще съм благодарна ако ми отговорите !
Това е с цел да се обдухва датчика когато компресора е спрял за по-точно измерване на температурата. 99% от машините така работят.

# 182
  • В сбъднатите си мечти
Скрит текст:
Това е с цел да се обдухва датчика когато компресора е спрял за по-точно измерване на температурата. 99% от машините така работят.

Благодаря Ви за отговора ! Притесних се ,че нещо не е наред, до сега не сме ползвали климатици в къщи и никога не съм обръщала внимание Simple Smile

# 183
Райна ли, аз не бих се занимавал с японски инвертори в този случай. Шарпа е хубав, но вашия приятел е жив пример за риска в тези машини
 За 1600 лв с монтажа има сносни машини
Vivax ACP-12CH35AEVI V-Design Gold
Ще дойде малко по-мощна, но предвит, бе ще работи в не добре изолирана стая, не би било проблем.
Привет Васил Василов,
дали ще имате време за още един въпрос?
Вие ми препоръчахте за един хол със стара дограма и неизолоран, около 21кв.м. един Vivax ACP-12CH35AEVI V-Design Gold. Има ли и други алтернативи, напр. на mitshubishi, toshiba, fudjizu? Някак те са ми по-познати и имам доверие там. Също има ли алтернатива и за подов, който да не е супер скъп?

Какво мислит за тези модели:
Mitsubishi Heavy DXK15Z6-W/DXC15Z6-W, 15000 BTU
Mitsubishi Electric MSZ-HR50VF/MUZ
Toshiba Yukai RAS-B13E2KVG-E/ RAS-13E2AVG-E, 13 000 BTU, Клас A++ отопление?

Kаква е разликата между Хеви и Електрик?
Благодаря много сърдечно!

# 184
Райна Ли, и трите модела са бюджетни, най ниският клас на марките!
Ако може да вдигнете бюджета и да си купите по качествени машини ще е супер. Мои близки имат Тошиба Мирай, според мен е ужасно дърво, никакъв комфорт по време на работа и консумира доста.

# 185
  • Велики Преслав
Natt e права. И трите са дървета. И то от най-простите. А това за марката, до някъде Ви разбирам, защото хората като чуят нещо чуждо не вярват. Вивакса е чиста Мидеа.

# 186
Natt e права. И трите са дървета. И то от най-простите. А това за марката, до някъде Ви разбирам, защото хората като чуят нещо чуждо не вярват. Вивакса е чиста Мидеа.

Така е, имате право, Василе...
Ами тези 3 ми препоръчаха от магазините в Казанлък вчера. Вадя си заключението...

Добре, а бихте ли ми препоръчали все пак алтернатива за хола за Вивакса за резервирани като мене (-; ? 21кв. м., но искам да топля и коридора през деня, 8кв.м. Има ли такава опция?

Натт, бюджетът ми е около 2400лв.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 10:02 от Райна Ли

# 187
  • Велики Преслав
За студени помещения като за вас

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Midea MFA2U-17HRFNX(GA) Floor Standing

Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE

# 188
За студени помещения като за вас

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Midea MFA2U-17HRFNX(GA) Floor Standing

Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE

Василе, страхотен сте, много благодаря! А кой от тях е най-тих?

Сега препрочетох, че бяхте казали много добри думи и за https://vimax.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk35zs-w- … 0-btu-klas-a.html
Hitachi- то, което препоръчвате е А++ на отопление, а Мидеата даже A+++ Супер!

От вчера стария климатик в кухнята духа марно. Дали си струва да викам да го ремонтират?
Тошиба е. RAS 251ETS. Сигурно е на над 20г. Пък и май никога не стопляше добре.

Та моля и препоръки за климатик за кухнята. Описвам я.
Кухня с бокс с врата портална помежду. Заедно са около 18кв. м. Южно изложение с балкон отпред, т.е. не пече директно. Стара дограма, без изолация. Пак 5ти етаж, последен.

Васил Василев, ако идвате в Казанлък ще Ви черпя. Много ни помагате! Благодаря!

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 11:05 от Райна Ли

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Няма да сбъркате с това Мицубиши. Работи толкова тихо, че едва се чува. Сравнявам с 3 бр Фужитцу в 2 наши апартамента. Разликата е от тук до небето. За спалнята планирам да взема една 9ка в скоро време. Наскоро монтирахме 12ка в селска студена къща и съм очарована. А го избрах чисто случайно и без никакви препоръки.

# 190
  • Велики Преслав
Тази Тошиба е модел е произвеждан от 1993 до 1995 година. Вече има сериозна нужда от профилактика

От двата които препоръчах и двата са много тихи. Подовата Мидеа е доста комфортна. Защото има два отделни вентилатора и много добре топли в краката.

Митсубишито което показахте е много хубаво на с посредствени характеристики.
Неговата номинална мощност е 4000 вата при максимална 5000. Мидеата от своя страна (стенния) за 100 лв повече, има двойнороторен компресор ( май около 980 вата) нагревател  около компресора и в тавата. Неговата максимална мощност е 7200 вата и номинална 4200.

Относно Вивакса,
Разбирам че ви е непознато но това е климатик Мидеа произведен за Полша с друго име. Има големи топлообменници, мощен компресор и е изпълнен с електронно регулиране на фреона. Много тих и икономичен...има една потребителка от БГ мама, тя за сега е доволна от шума и комфорта му. Много добре насочва стуята и е много красив. За голямато помещение добра работа ще ви свършат предложените Мидеи и Митсубишито.
За малкото може и вивакса.

# 191
Аз съм с Вивакса. Купихме го преди две седмици.
Потвърждавам, че за момента е абсолютно безшумен. Струята не се усеща изобщо, освен ако не си непосредствено пред него, и пак не точно духа всъщност. Затопля добре 25 квадрата, защото вече е хладно в помещението. Остава след десетина дни да видим каква ще му е консумацията.
Много е красив, не че това ми е важно Simple Smile

# 192
Тази Тошиба е модел е произвеждан от 1993 до 1995 година. Вече има сериозна нужда от профилактика

От двата които препоръчах и двата са много тихи. Подовата Мидеа е доста комфортна. Защото има два отделни вентилатора и много добре топли в краката.

Митсубишито което показахте е много хубаво на с посредствени характеристики.
Неговата номинална мощност е 4000 вата при максимална 5000. Мидеата от своя страна (стенния) за 100 лв повече, има двойнороторен компресор ( май около 980 вата) нагревател  около компресора и в тавата. Неговата максимална мощност е 7200 вата и номинална 4200.

Относно Вивакса,
Разбирам че ви е непознато но това е климатик Мидеа произведен за Полша с друго име. Има големи топлообменници, мощен компресор и е изпълнен с електронно регулиране на фреона. Много тих и икономичен...има една потребителка от БГ мама, тя за сега е доволна от шума и комфорта му. Много добре насочва стуята и е много красив. За голямато помещение добра работа ще ви свършат предложените Мидеи и Митсубишито.
За малкото може и вивакса.

Добре, а подовата Медеа като е клас А+ за отопление няма ли да харчи повече на месец в сравнение на другите, които са А++ или А+++?  Аз бих я предпочела, защото краката ми все са студени, но незнам всяко добавено + колко ток пести...
Също виждам, че е 18ка, няма ли да е много мощна? Дават я за до 40кв. В смисъл, ако затворя вратата към коридора вечерта като спя, помещението от 21кв няма ли да и е малко? Прощавайте за наивния може би въпрос...

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:13 от Райна Ли

# 193
  • Велики Преслав
Райна, вие казахте че искате да топлите и съседно помещение. Това е климатик с приличен минимум на работа. Освен с това тяло 33 кг, не е толкова страшно, че е преоразмерен, да не говърим, че вие го слагате в помещение без изолация и дървена дограма, няма да е голям.

За плюсовете на работа......те се определят на база СКОП (SCOP)  това е сезонен коефициент и е страшно заблуждаващ. Характеристиката която за мен е по-правилна е КОП (COP) тя е съотношението на консумирана и отдадена енергия. И се оказва, че на нашия пазар има климатици които са 3 плюса, но харчат повече от някои с 1 плюс.

Пример, Тошиба Едге е с коп 3,8 и  е А+++ докато Митсубишито показано горе е A++ и КОП е доста по-висок.....

П.С това за 40 квадрата е уникална глупост. Климатик се избира по топлозагуби и обем на помещението.

# 194
Райна, вие казахте че искате да топлите и съседно помещение. Това е климатик с приличен минимум на работа. Освен с това тяло 33 кг, не е толкова страшно, че е преоразмерен, да не говърим, че вие го слагате в помещение без изолация и дървена дограма, няма да е голям.

За плюсовете на работа......те се определят на база СКОП (SCOP)  това е сезонен коефициент и е страшно заблуждаващ. Характеристиката която за мен е по-правилна е КОП (COP) тя е съотношението на консумирана и отдадена енергия. И се оказва, че на нашия пазар има климатици които са 3 плюса, но харчат повече от някои с 1 плюс.

Пример, Тошиба Едге е с коп 3,8 и  е А+++ докато Митсубишито показано горе е A++ и КОП е доста по-висок.....

П.С това за 40 квадрата е уникална глупост. Климатик се избира по топлозагуби и обем на помещението.

А добре. Извинете, че питам толкова.
Просто защото са много пари, по-добре да попитам, че аз нищо не разбирам от климатици.
Благодаря за смислените обясниния и най-вече за търпението, Васил Василев!
Не Ви познавам, но Ви имам доверие, защото така хубаво аргументирахте и ще последвам съвета Ви!
Лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт