Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 162
  • 861
  •   1
Отговори
# 165
  • Велики Преслав
И трите идват слаби за вашето помещение. На вас ви трябва нещо с номинал към 4000 вата.

# 166
Наскоро с жена ми си купихме нов хубав и скъп климатик на Toshiba. Много сме доволни от марката и климатика.

# 167
Васил, с Вас се знаем от Сетком форума май, в темата за цепениците Звездна Светлина от Емаг Simple Smile Иначе аз да споделя имаше един модел на Финлукс до съвсем скоро 12hel84gud се води, той от любопитство беше разглобен от колега. Вътре компресора беше Тошиба, двоен топлообменник, и имаше UV лампа. Което ни изненада. Външното беше 30-на кила, вътрешното 10. Много учудващо сполучлив модел, но вече го няма. Като дистанционно реагираше на Chigo контроли.

Моя въпрос е относно 13-ка Toshiba Seyia моделите. Не намирам никаква информация, а го намерих във вилата, която купих, неразопакован. Как ще е зима и лято? По принцип Тошиба ми е много далечна марка като цяло.

У нас съм с Toyotomi и Sanyo, a термопомпа в другия апартамент Gree.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 22:25 от Георгий

# 168
  • Велики Преслав
Първо, да кажа, че съм изпуснал много........тая тема не я знам 🤣.

Сега, както някои потребители там, аз съм на мнение, че климатик без ТРВ, а с капилярка (какъвто предполагам е този) трябва да бъде преоразмерен, поради това, че капацитета им пада рязко. Аз не харесвам много капилярни климатици на новите фреони, особено на r32. На r22 само ги уважавам, но качествата на този фреон са съвсем други.
  Относно тошибата......не зная, нямам опит с модела. С това тяло 23 кг, май наистина има по-хубави цепеници.

# 169
Бях гледала друг модел на марката(Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM, 9000 BTU), но сега този видях, че е на промоция - Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZSP-W. Честно казано сравних показателите и не видях някакви фрапантни разлики. Ще съм благодарна на коментар дали си струва промоцията, че с отстъпката и безплатния монтаж разликата стъпва на кажи речи 500 лв.

# 170
  • Велики Преслав
Не знам какво сте гледали и как сте преценили, ама двата само по марката си приличат. Евтиния е ужасен. Шумен, с нисък капацитет на отопление с лош контрол над струята, слаб компресор......освен обаче Хеви, защо не гледате и други марки?

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Премиум 12ка е супер тих и работи много добре. Имам го монтиран от 20 дни в селската ни къща и се справя чудесно. До миналата зима по това време работеше маслен радиатор, вътре беше хладно и плащах 200 лв ток. Сега поне е топло.
За апартамента предстои да взема нов климатик. От 10 дни си бия главата какво да е, заради ограничен бюджет и отново стигам до този модел. Само че там ще е 9ка. Засега чета много добри отзиви за Премиум, надявам се да сме доволни и зимата от работата му. За апартамента ще сме, със сигурност, къщата ще е показателна. Друга зима никой не живееше в нея, защото е много студена. От тази зима ще се живее целогодишно и трябва да е топло.

# 172
Ние си купихме на ГРЕЕ топлим две стаи. Супер е тих даже понякога се чудя дали работи. Свързах си го с телефона и си го командвам и там. А имаме и на Ариели 2 модела просто са страхотни. Топлят все едно си запалил печката. Не преувеличавам. Много съм си доволна.

# 173
Не знам какво сте гледали и как сте преценили, ама двата само по марката си приличат. Евтиния е ужасен. Шумен, с нисък капацитет на отопление с лош контрол над струята, слаб компресор......освен обаче Хеви, защо не гледате и други марки?
Ами какво съм гледала - COP, разход, отдаване.. нещо такова. На шума не обърнах внимание в общи линии. Иначе съм склонна и на други марки, разбира се. Гледах gree fairy и daikin sensira - все девятки, че помещението ни е 15кв. Макар че gree почти нямат разлика в цената с 12-ката. То ще пуснат парното докато се начудя. 😂

# 174
  • Велики Преслав
А може ли други подробности: изолация, дограма?

# 175
  • до най-прекрасния мъж
Ами какво съм гледала - COP, разход, отдаване.. нещо такова. На шума не обърнах внимание в общи линии. Иначе съм склонна и на други марки, разбира се. Гледах gree fairy и daikin sensira - все девятки, че помещението ни е 15кв. Макар че gree почти нямат разлика в цената с 12-ката. То ще пуснат парното докато се начудя. 😂
Влезте във форума на Сетком, има мнения за всички модели. Аз чета там, доста полезна информация намерих за себе си. Пишат както потребители, така и момчета, които монтират и ремонтират климатици. Отзивите са реални и доста обширни за всеки модел.
Бях харесала Панасоник Etherea, но ме разубедиха. За 15 кв.м 9ка ще е предостатъчна. Преоразмерен климатик също не е ОК.

# 176
А може ли други подробности: изолация, дограма?

Има външна изолация. Изложение североизток. Нова четирисезонна ПВЦ дограма. Втори етаж.

# 177
  • Велики Преслав
За такова помещение Хеви 7ца ви трябва. 9ка ще работи гадно, машината е с много приличен хардуер за 9ка, така че ще е много..
9ка ако е Мидеа Бризлес, и тези подобни
..

# 178
Здравейте,

Моля за съвет, относно избор на климатик, който ще се ползва евентуално за отопление (ще видим с цените на парното как са сметките), но главно за охлаждане на хол и спалня, които са преходни, всяка стая е ~16кв.м. с южно изложение, блокът е саниран и е с PVC, с външна изолация. Апартаментът е панелен и двете стаи са напълно огледални. Височината на стаите е 2.50. Става въпрос за град Русе, като се знае, че тук зимите са сурови, а лятото е ~40 градуса, като изключим последната година, в която зимата беше като пролет. За бюджет не съм предвидил точна сума, но ще е хубаво да не е най-евтиното, но не и най-скъпото за помещенията, в които ще се ползва климатика. Не държа на екстри като Wi-Fi и прочее, най-важното е да е икономичен, дори и да е с по-висока цена се надявам енергийният клас да си даде резултат във времето.

# 179
  • Велики Преслав
За влажен и суров климат като Русе, препоръчвам климатик който е с по-големи топлообменници.
Midea osais nordic plus,
Midea xtreem heat nordic
Mitsubishi heavy diamant

Общи условия

Активация на акаунт