Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 012
  • 861
  •   1
Отговори
# 825
  • до най-прекрасния мъж
На Fujitsu май се спрях, ще ходя други ден до магазин.
Само да знаеш, че са шумнички, ако е за спалня. Иначе, за всекидневна стават. Виждам, че за такава цел ти трябва.

# 826
  • София-Младост
На Fujitsu май се спрях, ще ходя други ден до магазин.
Само да знаеш, че са шумнички, ако е за спалня. Иначе, за всекидневна стават. Виждам, че за такава цел ти трябва.
Всекидневна е, но и се спи там. Моделът го има сестра ми, каза че не  е шумен. Нали за вътрешното тяло говорим? А и много малко вероятно е да спя на климатик, честно казано.

# 827
Щом сестра ти го има, ако можеш го чуй,. Майка ми твърди, че нейният е тих, но за мен е като трактор 😂

# 828
  • до най-прекрасния мъж
И аз мислех, че моят е тих, докато не купихме Мицубиши за другата ни спалня. Разликата е от земята до небето.

# 829
Здравейте,

Бихте ли препоръчали климатик, който ще се ползва за охлаждане на спалня за апартамент (панел) в София (старо строителство)?
- 13 кв. м.
- 2.60 таван
- дограма (излаз към балкон)

Бюджет: иска ми се да е около 1300 лв. с монтаж (за нещо по-качествено мога и да повиша в разумни граници)

Най-важното е да е тих.

Препоръчаха ми
https://www.klimaticite.bg/invertoren-klimatik-aux-j-smart-asw-h … -b5-c4-jor3-di-c3
https://masterklima.bg/product/invertoren-klimatik-midea-ag2eco- … tu-klas-aa/498/bg
както и варианти на Nippon.

Иначе аз гледах опции на Daikin и Мицубиши, които би трябвало да са по-надеждни на хартия. но съм отворен към препоръки с оглед бюджета.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 14:11 от Deyan.Neychev

# 830
Здравейте, тъй като темата включва и всякакви въпроси за климатиците, бих искала да попитам знаещите може ли външното тяло да се монтира на козирката на въздушната възглавница на блока? Става въпрос за последен етаж, едностаен с усвоен балкон и стеничката на балкона е тънка (стъклен парапет леко подсилен с итонг и измазан отвътре, а отвън е с изолация), а нагоре до тавана е само дограма. Просто няма къде да се сложи отвън. Но имаме достъп до тази козирка, която е точно над усвоения балкон. Всякакви мобилни и подови климатици не са опция (мобилните не охлаждат ефективно, подовите са с външно тяло също, така че пак е проблем къде да се сложи). Ще се радвам някой да даде идея.

# 831
Моля, пуснете нова тема.

# 832
Здравейте! Четох тук тази и по-старите теми преди да си поръчам климатик.
Много е важен изборът на фирма за монтаж, убедих се в това. Аз попаднах на една некоректна фирма, но после се обърнах към друга. Момчетата дойдоха с много инструменти, работиха чисто и качествено. Наистина монтажът мина гладко.
Дано не нарушавам правилата, споделям фирмата в гр. София, която ползвах. Правят и инсталиране извън София когато не е пиковият период (ще се възползвам от това в близко време).

https://aesclima.com/

# 833
Моля за мнение.
Препоръчайте ми климатик основно за охлаждане, през преходните месеци може и за отопление, за помещение /дневна с кухня-едно помещение/ около 25 кв. с изолация е къщата, втори етаж, пвц дограма, западно изложение - клоня към Мицубиши или Fujitsu хиперинвенторен, приемам и други предложения. Каква е разликата между Мицубиши стандарт и премиум? Благодаря за отговорите!

# 834
Здравейте,

Бихте ли препоръчали климатик, който ще се ползва за охлаждане на спалня за апартамент (панел) в София (старо строителство)?
- 13 кв. м.
- 2.60 таван
- дограма (излаз към балкон)

Бюджет: иска ми се да е около 1300 лв. с монтаж (за нещо по-качествено мога и да повиша в разумни граници)

Най-важното е да е тих.

Препоръчаха ми
https://www.klimaticite.bg/invertoren-klimatik-aux-j-smart-asw-h … -b5-c4-jor3-di-c3
https://masterklima.bg/product/invertoren-klimatik-midea-ag2eco- … tu-klas-aa/498/bg
както и варианти на Nippon.

Иначе аз гледах опции на Daikin и Мицубиши, които би трябвало да са по-надеждни на хартия. но съм отворен към препоръки с оглед бюджета.
Закупихте ли климатик вече и доволни ли сте?

Търся бюджетен климатик за охлаждане.

Мнение за този?
https://termos.bg/product/alpin-asw-35ete/
Много ще съм благодарна някой да се включи със съвети, защото съм притисната от времето.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 17:14 от Дъждец

# 835
  • София
Харесал съм 9000 или 12 000 BTU от Премиум серията на Мицубиши Хеви. Не Даймонд. Обаче ме мъчат три въпроса:
1. Кои са им равностойни конкуренти от Тошиба, Мицубиши Електрик и Фуджицу? Защото не мога да се ориентирам в различните им моделни серии.
2. Вярно ли е, че Премиум на Мицубиши Хеви са излишно скъпи?
3. Продава ли някой тези климатици с гаранция, но монтажа да е от друго?

# 836
Тази 12-ка в спалнята няма да работи добре, да си знаете. Аз бера ядове с една такава в спалнята на детето. Преоразмерена е доста за помещението и не работи както трябва. И ние имаме 10 кв.м. коридор, но въпреки това не е ОК. Следващият път ще взема 9 или дори 7.

Блу, с кой модел си в детската?

От тези трите кой е 7 и кой 9..знам, че по btu не се избира, но все пак?

MHI

1.25ZSP / стандартна серия
2.15ZTL / смарт серията/
3.20ZS / премиум серия/...

# 837
  • до най-прекрасния мъж
Тази 12-ка в спалнята няма да работи добре, да си знаете. Аз бера ядове с една такава в спалнята на детето. Преоразмерена е доста за помещението и не работи както трябва. И ние имаме 10 кв.м. коридор, но въпреки това не е ОК. Следващият път ще взема 9 или дори 7.

Блу, с кой модел си в детската?

От тези трите кой е 7 и кой 9..знам, че по btu не се избира, но все пак?

MHI

1.25ZSP / стандартна серия
2.15ZTL / смарт серията/
3.20ZS / премиум серия/...
15 би трябвало да е 5000 BTU
20 е 7000 BTU
25 е 9000 BTU
35 е 12000 BTU
Аз имам 25 и 35 от премиум серията. Но серията няма значение, цифрата указва BTU.
А в детската съм с Fujitsu LMCA 12ка. Голям ветрилник е. Охлажда и топли, но не е оптимален никак. Стаята е малка и направихме грешка, че мислехме да топлим и коридора, та сложихме 12ка. Просто е огромен.

# 838
Бих се радвала,ако някой може да препоръча климатик за помещение 50кв? (ще се ползва за фризьорски салон,преди това е било магазинче за домашни потреби) В помещението токът е 9kw ,въобще не знаем какво означава това и дали ще успее един климатик да охлажда и затопля добре помещението,както и да не пречи на сешоарите,преси и тн да работят добре

# 839

Общи условия

Активация на акаунт