Реанимация след инсулт

• 1 615
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, иска ми се да споделя и евентуално да получа отговори... Накратко, майка ми след поредния, може би десети инсулт, е в реанимация, и то с връзка, тъй като клиничната пътека е 5 дни , ако не познаваш някого , пациентът го изпращат у дома да му мислят близките...Майка е с пареза отляво и след операция на крака , явно неуспешна...тъй като на практика е за смяна на става.  .Сега е с инсулт и пълна пареза отдясно, не говори, не може да се храни, и благодарение на връзка е в реанимация, със сонда, както лекарите казват няма прогнози, само кепа с очите, не знаят дори дали е адекватна...В спешен център, даже не искаха да я приемат , даваха и два дни живот, а уви изкара осем , досега.Случвало ли се е на някой нещо подобно, да сподели. Неврологът каза, сърцето и е камък, може да живее 2 дни, 2 месеца, 5 години.Здравната система ни е  под всякаква критика, ужасно е да гледаш майка ти все едно е жив труп, и не , не се оплаквам!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 22:26 от andromeda68

# 1
  • София
Да, на мен, с баби ми, на която бях единствен попечител.
Здраво сърце, здраво тяло и…. зеленчук.
На десетия ден почнаха да ми говорят за изписване - лутане, драма, пари върху пари и накрая, както цял живот се е грижила за мен, така и накрая се погрижи.
Съжалявам през всичко, което минавате, съберете се и потърсете хоспис, бързо …

# 2
Търся, но всичко е пълно.Благодаря!

# 3
И на мен с баща ми преди години. Преживя 8 години, повториха го няколко пъти още инсулти.
А майка падна и беше в кома с мозъчен кръвоизлив, който не се преживява. Прогнозата беше, че ако въобще го преживее, ще е като татко.  Но тя го преживя и дори се възстанови доста добре.
Това, което зная,  че рехабилитацията помага. Майка я преведоха във физиотерапия за седмица, след неврологията.
За татко в къщи идваше рехабилитатор, обучи и нас да му правим упражнения, първите години много помогнаха. Но след последния инсулт беше много зле, не можеше да говори, дори вода не можеше да си поиска. По същия начин беше засегната дясната страна и говора. 
Антидекубитален дюшек задължително, полага се от социалните. Има и столове за тоалетна, баня и разходка едновременно, също се полагат.
Съжалявам и аз, наистина е много тежко, както за човека, така и за близките. Много пъти после съм си мислила, че трябваше да се моля на Господ да направи това,  което е най-добре за баща ми, а не да го спаси. Това не е живот, а адска мъка. Sad
Говорете, евентуално да я прехвърлят после в неврологично отделение за още някакъв период, после в отделение физиотерапия и рехабилитация.

ПС И един друг съвет, следете си кръвосъсирване, хомоцистеин. Тези ССИ, свързани с тромби - исхемични инсулти, инфаркти, съдови тромбози, се унаследяват. Вземайте мерки навреме за себе си.

# 4
Съжалявам за случилото се, наистина е много трудно. А най - трудно към момента е да чакаш и отговорът е един и същ няма подобрение... Но това е мъка, много голяма мъка.Иначе , да не съм се сетила за мен за изследвания, благодаря

# 5
Е как е възможно 10 инсулт

Общи условия

Активация на акаунт