Всичко ми е каша. Трябва да споделя

• 11 782
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Колко регулярно да ги вижда? Два пъти в месеца за почивните дни и двайсет дни през лятната ваканция. За нататък е единствено на добра воля от негова страна. А с времето и той ще си уреди живота някак. Накрая да не четем вариация на темата "тя заряза мъжа си заради любовника, бившият се ожени и има още едно дете, а тя сега съжалява, защото нейните деца не се чувстват добре в новото му семейство"?

Хубаво, да не го търпи тоя мухльо, дето го е търпяла осем години, че и две деца е родила баш от него. Да го зарязва. Само че идва един въпрос - може ли да си го позволи? Всяко нещо си има цена и човек или плаща цената и получава, или ако му е много скъпа цената се задоволява с това, което има. Или накратко казано, вечната дилема - врабче в ръката или орел в небесата.

# 211
Ако са в един град, нормален баща би имал и по-чести контакти с децата. Но и толкова да е, два уикенда месечно, кой ти ги дава? Ако са заедно с мъжа, има ли ги да ходи на СПА с любовника? Grinning Съпругът не й ли пречи, не очаква ли да са все заедно?

# 212
  • Варна
Ама той нали е мухльо?
Пък и рогата често пречат на трезвата мисъл...

# 213
Ами ако бащата на децата на Хелена вземе,че загуби работата си през страшната зима? Ще продължи ли да е удобен за нея?
Да, бащата на децата, освен пари е най-добре и да го има в техният живот, като присъствие. Не, че няма да пораснат без него, но идеалният вариант е да пораснат с двамата си родители.
Аз на мястото на авторката бих положила усилия да запазя брака си, заради децата. А и аз самата не бих била по-щастлива, ако остана сама.

# 214
Да, след развод той ще изчезне. Абе не изчезват бе. Дори и да искате да изчезнат, обикновено си търсят контакт с децата.

# 215
. Да разсипя ли "семейството си" заради тази авантюра? Да продължа ли в това положение и да се насладя на всичко? Или да се мъча да спасявам всичко(макар че хич не виждам как,пък и нямам желание). Много съм объркана

Как се спасява семейство, когато няма желание?
Ако мъжът и не е пълен глупак, вероятно вече се усеща "на къде духа вятъра" .  Ветроятно скоро ще му се изясни картинката. И може да стане грозно..
Тайни авантюри няма, особено сред колеги..Всичко се вижда и чува.

Хелена е в патова ситуация и е добре да обмисли наистина какво иска и как да действа.
Жал ми е за всички, защото не мисля, че имат какво да връщат и пазят.
За децата ..има и по-добро решение от съвместно съжителство, но когато има разумни и отговорни родители.
Но и затова се говори навреме..

# 216
  • София
Като не й стига акълът да тъче на два стана, сега ще стане от два клона, та на земята. Ако много иска, но няма желание да запазва брака си (нищо, че официално не са женени, това са осем години), значи ще сърба попарата нататък сама, защото любовникът ще изчезне тутакси, ако тя напусне мъжа си.

# 217
  • при него
Нарциса, понеже раздаваш щедри квалификации, да ти кажа, има много свестни мъже, но и те от своя старана търсят свестно отношение. Айде да не наричаш, ей така по принцип хората мухльовци, само защото не можеш да докажеш собствената си теза. Ами да, много е важно един мъж да не е алкохолик, хазартен тип, побойник, докато има много други неща за които могат да се направят компромиси, за да съществува любовта и семейството. Това всеки с дълга връзка или семейство, ще ти го каже.

# 218
Точно това щях да напиша. И съобразяването с другия, и компромисите дори не са, понеже някой е мухльо/а, а, защото хората искат да запазят семейството си, децата им да имат стабилност и да остареят заедно. Компромиси в рамките на нормалното....

# 219
Съгласна съм с Speed Queen.
На моят мъж единственият му проблем е ината. Но ако разкажа, със сигурност тук все някоя ще го нарече мухльо.
Не са грандиозни неща и го приемам такъв, какъвто е. Уча се да ги приемам, защото го обичам. И виждам всички останали добри качества, които ме влюбиха в него.
Имам близък, който обича жена си до глупост, което пък го прави мухльо в очите на околните.
И двамата не изневеряват, носят парите си в къщи, мислят най-доброто на семействата си.
Та какво ще рече михльо? Как ги определяме?

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 17:59 от Vicky_P

# 220
Точно това щях да напиша. И съобразяването с другия, и компромисите дори не са, понеже някой е мухльо/а, а, защото хората искат да запазят семейството си, децата им да имат стабилност и да остареят заедно. Компромиси в рамките на нормалното....
Проблемът с липсата на секс да го игнорират ли по-добре или да се насилят малко да правят нещо понякога?

# 221
Това си е тяхна работа. Говоря принципно. 

Ако единият не може без секс, пък другият не иска и не могат да намерят решение,  да, разделят се. Но не и като авторката - лъже мъжа си, той бил виновен, че тя си вдига краката на колегата.....  Супер грозно , егоистично и неуважително.

# 222
Айде, айде, все аз съм раздавала квалификации. Тука колко страници вече авторката не знам дали не остана квалификация, която не е получила.
Не е много умно, деликатно казано, да се слага знак равно между 'мухльо' и ама те двамата толкова много се обичат; или между това в курсива и 3,5 години пренебрегване; и накрая да се обяснявате как аз не съм можела да си докажа тезата. Ама разбира се, че няма да мога да докажа теза, ако изобщо имам такава, при такова несхващащо чудо отсреща.
А иначе теза нямам и не доказвам, само съм била участник в много конкретни ситуации и съм реагирала. Ако някоя разпознава себе си или мъжа си, или 'преател/ка', това не е мой проблем.

# 223
Приемаш го твърде лично и реагираш твърде бурно, защитавайки жена,  която не е свестен човек.

# 224
Това си е тяхна работа. Говоря принципно. 

Ако единият не може без секс, пък другият не иска и не могат да намерят решение,  да, разделят се. Но не и като авторката - лъже мъжа си, той бил виновен, че тя си вдига краката на колегата.....  Супер грозно , егоистично и неуважително.
Значи за какво решение си говорим в тая ситуация? Заради " единия секс" да раздели децата от баща им и да им понижи стандарта на живот? Или да кара там с два пъти годишно, не всяка година, докато не откачи окончателно? Или секи сам си преценя?
Миялна и сушилня са задължителни за здраво семейство, сексът обаче не е.. Ами ок.😂

Общи условия

Активация на акаунт