Всичко ми е каша. Трябва да споделя

• 11 811
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
Много семейства се държат заедно само заради децата.Защото имат нужда един от друг само за да им осигурят бъдеще.Или живеят като съквартиранти или когато навършат пълнолетие или вече са самостоятелни се развеждат.И ситуацията с моя баща сега е следната (с новата му жена, а имат две малки деца).Аз бих искала той да се върне да си живее при мен.За малко се върна,но след това каза, че се връща при нея само заради децата, трябвало да се направи компромис за тях, защото са много малки (на 6 и 8 годинки).Вие какво мислите?
няма аксиома за тези случаи,...едни ще реагират по един начин, други - по друг. Не можеш да съдиш никой, защото всеки си има неговата причина. Няма "правилно" и "неправилно". Не се зацикляй на тази тема. Мисли положително, защото всичко, което се случва, има повече от една страна. Повечето хора виждат обаче само лошата страна. Направи обратното, виж от добрата страна положението...Първо, всички са здрави и това е добре, ако е така. Второ, баща ти те обича, без оговорки! Трето, имаш свобода да правиш с живота си каквото си решиш, свободни мисли, свободни решения, практики, опитвания, с една дума това е урок от живота, който трябва да преминеш. Вървиш напред, без болка, през болка, без задни мисли, като се фокусираш в бъдещето...Голяма си, имаш свое нещо вече, създавай своя вътрешна стомано-бетона конструкция с качества....Позитивната гледна точка привлича успеха....

# 136
  • SF
Тогава е почтено да му каже, че вече не го иска, а не да се преструва лицемерно заради едните материални удобства.

Е, да, но ние не сме тук, за да я съдим, почтена-непочтена. Тя ни пита/споделя нещо съвсем друго. Не е пуснала темата, за да й четем морал.

Тя си познава мъжа и знае какво и колко може да му поднесе. Има хора, на които не можеш нищо да им споделиш, има и такива, които ще изслушат всеки един разказ с безразличие, а има хора, които са по средата - за нещо можеш да им признаеш, задруго - в никакъв случай не трябва.
Да кажеш на някого, че го разкарваш, или че му изневеряваш, не е никак проста работа. Повечето хора не се справят добре с тази задача и търсят различни пътища за заобикаляне на проблема. Не всичко е плод на лицемерие и лошо възпитание. Ако те е страх от мечки, не ходиш в гората. Лъжи, отричане, подмазване, игра на "нищо толкова не е станало", други прийоми...
Ако всички след изневяра се изправяха пред съпрузите си и си казваха, ехеее....

# 137
Не я съдя, давам съвет. Придържането към истината и почтеността носи най-голямото спокойствие според мен. Другото е някакъв ад, който човек сам си прави и живее в него.

# 138
  • София
Но понякога истината не е най-доброто, което може да се каже на човек, защото ще боли повече от лъжата. Какво ще я прави той тази истина? За нея е ясно - ще й олекне. Но за него? Тя му е казала половината истина и той е решил да поправи нещата, старае се.  И в двата случая той излиза глупак - ако му каже половината истина, а така или иначе вече е решила да си ходи, усилията му са на халост, а ако му каже цялата истина може и да няма връщане назад, а ако има, то пак да е агония. И защо е цялата работа? Защото е направила семейство с мъж, когото не е обичала като по филмите. Жалко и за двамата.

# 139
Ситуацията на авторката ми изглежда: Харесала си добър мъж на времето за да създаде семейство.  Но той не я е привличал чисто сексуално, което много жени определят като "влюбване като по филмите". Нейният съпруг може да е бил влюбен в нея така, но явно тя просто е търсила съпруг, който да не я затормозява ( това разбирам под "добър човек"). В резултат по-късно въпреки децата, бракът се е "счупил".
Виждам мъж, който не е бил досадник - изтраел 2 год.без секс с нея!- но седящ в нещастна връзка. Виждам жена, която не изпитва чувства към него.
Този мъж може да е обичан от друга и да е щастлив.
Хелена, от своя страна можеш да срещнеш мечтаната половинка, а не да вземеш просто отново някой " добър човек". Ако искаш ще намериш мъж, който ще те обича със страст и грижа, като това ще насочи и към децата ти. Да, има такива връзки, свидетелка съм на самотна майка на три деца, две от които постоянно болни, която намери истинска подкрепа и любов от мъж. Имам и други примери с такива разведени дами, ощастливили се с "идеалният" за тях мъж. Който търси намира.
Ако по въпроса за развода се подходи спокойно, може и да получава висока издръжка, и съвместно попечителство над децата. Могат да останат приятели, но в същото време нямат да седят в нещастна връзка заради децата. Децата все още ще си имат двама родители. Но самите родители ще могат да се почувстват щастливи в своя си живот - с половинки, които им дават това, от което имат нужда. А за децата се грижат най-пълноценно щастливите родители. Та дори и разведени и бракувани поотделно.
Любовника, мила Хелена, го забрави - той иска само страст, развлечение, удоволствие. И ако тръгнеш да се развеждаш, не споменавай за него. Не наранявай излишно бащата на децата ти.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 13:35 от Vicky_P

# 140
  • София
Брак 8 г с две деца не може и да бъде като филм. Това е животът.
С любовника е като видео клип. Обаче е само това, нищо повече. Това е номера.

# 141
Те нямат брак.

# 142
  • София
Все тая. Съжителство.
Аз вдругиден правя 18 г брак. 😇

# 143
Аз спрямо моят мъж, навремето имах чувството че ще умра душевно ако не съм край него.  Това си беше моето влюбване като по филмите. В момента семейният ни живот и без деца не прилича на филм. Но го има привличането.
Една приятелка пък сподели, че обърнала внимание на настоящия си съпруг когато осъзнала, че го сънува непрекъснато.  В момента имат три деца и не живеят като филмите. Но имат здрави взаимоотношения.
Друга каза, че се подкосила когато го срещнала за пръв път. Десет години по-късно, от малкото което знам, те двамата въпреки всички трудности, имат привличане помежду си.
А в момента Хелена в моите очи си живее като брат и сестра с мъж, който явно ( според прочетеното от мен) няма и грам привличане...
О, като нямат брак, е още по-лесно. Сядат и се разбират по човешки. И всеки по пътя си.
Бях отгледана от родители, които не бяха щастливи в брака си и седяха заради мен.
Няма нищо хубаво в такова положение. Аз бях най-нещастна защото не разбирах защо не се обичат. И защо седят заедно.
Никой не бе щастлив, а и след като порастнах, никой не можа да си позволи да бъде щастлив. Не бих го искала за децата си.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 13:40 от Vicky_P

# 144
  • София
Няма значение, че не са женени - това са осем години, две деца и вероятно някаква обща собственост или нещо друго. За децата така или иначе ще трябва да се разберат при кого и как.

Точно ми напомня на Мадам Бовари с началото на историята - взела добър мъж. А тъй като не го е обичала, съответно и интимната страна е умряла. Той също в един момент се е отказал, личи си кога е желан и кога търпян.

Със сигурност съм за създаване на семейство и деца първо по любов. После всичко останало. Любовта е и привличане. Няма ли любов става куца работа.

# 145
И в същото време някъде там има точният партньор за всеки от двамата... Пожелавам им да си позволят да го намерят. 💖

# 146
Но понякога истината не е най-доброто, което може да се каже на човек, защото ще боли повече от лъжата. Какво ще я прави той тази истина? За нея е ясно - ще й олекне. Но за него? Тя му е казала половината истина и той е решил да поправи нещата, старае се.  И в двата случая той излиза глупак - ако му каже половината истина, а така или иначе вече е решила да си ходи, усилията му са на халост, а ако му каже цялата истина може и да няма връщане назад, а ако има, то пак да е агония. И защо е цялата работа? Защото е направила семейство с мъж, когото не е обичала като по филмите. Жалко и за двамата.

Истината винаги е най-добрият подарък, който можеш да дадеш на някой и който може да бъде даден на теб. На истината се крепи и доверието. А ако няма доверие, няма връзка. Т.е. истината е основополагаща ценност. А и истината е факт. Вече кой как ще го приеме, е лично, но фактите са си факти и винаги е най-добре да си наясно с всички преди да вземаш решения.

# 147
Приятно ми е да чета Вики да пише за любовта. То инак все - имате ли къде да живеете, сметките, ипотеката, що не си живеете като съквартиранти, отворена връзка... и т. н. и т. н. Joy

# 148
Интимността въобще не зависи от това има ли любов като по филмите. Важното е да няма омраза, безразличие или отблъскване. Точно в това е проблемът тук.

# 149
Лорелада, 🤗
Хелена има безразичие към нейният. Според мен никога не се е привличала от него - нито тяло, нито душа. Аз оставам с такова впечатление от думите ѝ.
На мен пък ми стана приятно да прочета за настоящият юбилей на Рокстар. И аз искам такъв с ММ 😍 А пък на Рокстар пожелавам много поводи за хвалене с нейната половинка 🤗🌺

Общи условия

Активация на акаунт