Всичко ми е каша. Трябва да споделя

• 11 785
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • при него
Аз само ще добавя, ако авторката реши да се разделя с мъжа си, да прецени момента.
За съжаление, изглежда, че всички ни чака тежка зима, е може би освен тези, които са мнооого богати. Предприятия вероятно ще фалират, безработицата ще се повиши.
Ако правилно разбирам, тя е й с първокласник/ първокласничка. Някои деца, между които и моето, изживяват голям шок в първи клас от промяната на средата и новите правила. Моето си имаше нужда и от мен и от баща си, сама нямаше да се оправя.
Та да помисли, дали точно сега е момента, да се разделя с мъжа си и от тази гледна точка.
Вижте,  има разлика в това да в токсични и крайно напрегнати отношения или просто да са се отчуждили. Може мъжа й наистина да е свестен човек. С две деца, ако няма алкохол, хазарт, побоища, аз винаги бих препоръчала, да се даде поне един шанс, да се опита.
Ако не се получават нещата, кротко и спокойно да си направи план как ще живее сама с децата, къде, с какви доходи, ако се разболеят на кого ще разчита и пр. В много фирми, ако започнеш да ползваш често болнични, почват настоятелно да говорят да напуснеш....

# 181
Родителите не изчезват след развод. Пак са налице и са родители. Освен ако не е някой пълен егоист, дето си зарязва децата.

Ами, не, ама живеят отделно. Отношенията се променят. Да, пак ще си обича децата, но не е същото.

Но, както казах, всеки си знае и си решава според собствения мироглед.

Той е най-прецаканият в случая. Хем секс не прави, хем жена му кръшка, хем той се опитва да даде шанс на семейството им
Хубаво, защо не жалите жената, която допреди любовника е била в неговото положение? Или като е хванала любовник - заравяй у пясъка и два големи камъка по главата?

Какво да я жаля? Тя е кръшкала.... Че се опитва да изкара и мъжа си виновен. Айде, стига, големи хора сме и всеки да си носи отговорност за постъпките.

Че и той е човек все пак, опитва се да изглади отношенията.

# 182
Отношенията им не били напрегнати. Ако случайно разбере за любовника, ще се напрегнат...
А може да разбере и след като са скъсали с него.

# 183
Някой насила ли е карал да я е с него без да има тръпка? Че и две деца да роди. Той е прее*ния в цялата схема, щото както казаха хем не е*е, хем друг е*е жена му, хем носи всичките отговорности по деца и семейство, че и трябва да търпи вкиснатите физиономии на жена си. Еми кофти тръпка си е, и тя е изцяло отговорна за това, просто е трябвало да прекрати навреме като не е изпитвали да кажем достатъчно силни чувства още в началото. Ама нали удобен е бил, някои искат хем туй в онуй докрая, хем душата в рая.

# 184
  • София
Напротив, жалко и за нея, че е тръгнала да прави семейство и да ражда деца с човек, когото не е обичала като по филмите. Защо изобщо й е било да го прави? А сега накъде? И тя не знае. Мъжът й не иска да й направи услуга и да каже “бъди щастлива, аз съм виновен” и така да свали отговорността от нея. Налага се тя да решава, а това не е приятно.

# 185
  • Варна
.... Тя като е била мома не преценявала мъжете, .......

Aaaaa, преценявала е, щом хем не била много влюбена, ама го взела. Просто с годините са се променили нещата, които иска. Впрочем, ситуацията не е изненадваща предвид дете със специални нужди. Разбира се, не знаем в какво се изразяват тези нужди, но в случаите с които съм запозната, татковците се чупиха до втората година. Не издържаха, а сексът си беше мираж в двойките,

Нарциса, да, точно така, има граница след която не съчувствам. Дължиш на партньора елементарно уважение - да му кажеш открито какво-що и после кой откъде е.

# 186
  • при него
Лорелада, да сигурно ако разбере за любовника, мъжа й ще се напрегне, но ако е мъж на място, ще помисли за децата си. Не казвам, че ще остане с авторката, някои хора ще простят, други не. Но и той има две деца и те трябва да ядат, спят....

# 187
Теб конкретно втори път те питам. Тя е опитвала да изглади отношенията, той не е отговорил на опитите ù. Защо него го жалиш, нея - не?

Нарциса, да, точно така, има граница след която не съчувствам. Дължиш на партньора елементарно уважение - да му кажеш открито какво-що и после кой откъде е.
Да, де. Ама той не е навит за кой откъде е. От началото на темата се опитвам да разбера защо след 3.5 години отчуждение и безсексие изведнъж при поставени карти на масата той внезапно се стряска и решава, че има връзка и тя трябва да се спаси.

# 188
По тази логика той гледа децата, докато жена му снима филми с колегата.
Ако напусне мъжа си, и остане сама( тоест поема ежедневната грижа за децата), а таткото е по график, сексуалният и живот резко ще потъне. А пича ще избяга с писъци, щото на този не му се гледат чужди деца. Минало е време, изблизал си е раните от развода, как ли не си представя да се набута в тази схема.
И ми е много интересно как решихме, че съпругът е крив. На мен ми прилича на мъж под чехъл, който слуша жена си(скандалджийката). Нея обаче такъв не я кефи.Иска мъжкар като по филмите. В което няма нищо лошо всъщност.
Според мен само хора без деца, могат да агитират за събиране на багажа и тръгване. Оставането сам с две деца(едното от които с проблеми) ще е логистичен кошмар.
С горното казано не убеждавам някой да остане в подобни взаимоотношения, а да подходи прагматично и да си уреди нещата, а не катализатор да му е кексенето с НЕжелаещ обвързване субект. Първия, който и е обърнал внимание, че чак и тя не вярва на “късмета” си
И честно казано доста често, да не кажа почти винаги изневеряващия партньор, намира всякакви недостатъци на половинката си, за да оправдае постъпките си.

# 189
  • при него
Нарциса, някои неща, хората разбират колко са им важни, когато има реална възможност да ги загубят или вече са ги загубили. Не знаем какви точно са специалните потребности на детето, но може да са били такива, които са изисквали 100 % внимание, 24/7, това да е било топ приоритет и да не са им оставали време и сили за секс. Може проблема да е бил толкова сериозен, че хората толкова да са се тревожили, че да са забравили, че и те са хора.

# 190
Теб конкретно втори път те питам. Тя е опитвала да изглади отношенията, той не е отговорил на опитите ù. Защо него го жалиш, нея - не?

С какво се е опитала да ги изглади? Като се е чекнала с колегата....?!?! Ай, мерси.....

Що не се е опитала да преви секс с мъжа си, ами с младия колега?!?! Щото толкоз ѝ е моралния компас. После - мъжът ѝ бил виновен, тласнал я към друг.....Айде, бе!

Попитах всички, вкл. и теб. Ако твоят мъж има любовница и ти каже - Ти си виновна, понеже не ми обръщаше внимание!, ще го приемеш ли? Кой ще е за жалене в случая - изневеряващия и този, който е лъган?!?!

По тази логика той гледа децата, докато жена му снима филми с колегата.
......
И честно казано доста често, да не кажа почти винаги изневеряващия партньор, намира всякакви недостатъци на половинката си, за да оправдае постъпките си.

Точно.

# 191
Айде, айде, любовникът виновен. Вземете сметалото и почвайте да тракате 3.5 години по 12 месеца, от тях 6 има любовник.
БНД нищо не е изгубил още, а и тези романтични легенди как такъв втренчен в пъпа си рязко стига до нирвана, на мен не ми минават.

# 192
Добре дете със потребности, заемащо времето на родителя... А как е останало време за любовни афери? А, и ако се разделят, ще се разберат и двамата да имат време с децата. Така, че всеки пак ще има време за кексове...

# 193
Аз вече писах, но да си кажа - жената ще е последната, която бих съжалила в този случай. Не харесвам егоисти, които мислят само за собствените си з*дници. В случая е хванала удобен мъж, направили са си 2 деца и жената решила, че сексът й е малко, че не обича мъжа си "като по филмите" и почнала да търси навън. Колко точно е опитала да оправи нещата? На мен ми се струва, че бързо и лесно е намерила решението - да си хване любовник. Направо се изумявам на сериозната защита на горката женичка от някои потребители тук. Била нещастна, мъжът й не й обръщал внимание и то било в реда на нещата да си намери нещо странично. Значи няма да седнат с мъжа си да говорят като зрели хора и да се разберат - дават ли си шанс, или приключват. Не, жената тактично има сливи в устата и сега се чуди какво да прави. Любовникът ще е чао в момента, в който обстоятелствата няма да му харесат.
Не казвам да зарязва мъжа си, а съветвам авторката да има достойнството да бъде честна с мъжа си или поне да реши какво да прави с него. Да остане ли с него и да зарязва любовника, да зареже ли мъжа си и да си знае, че и любовникът може да е аут. Да вземе авторката да помисли и за семейството си и да бъде наясно, че малко ще са читавите мъже дето тепърва ще й обърнат внимание (не че е невъзможно, но повечето не се избиват за самотни майки с 2 деца, едното от които е със заболяване).

# 194
Нарциса, нали разбираш, че разсъждаваме на база ограничена информация/гледна точка от едната страна?
Защо приемаш написаното за чиста монета?
Честно казано не съжалявам нито един от двамата. Даже хич не ми пука.
Подозирам, че голяма част от представената информация е изкривена(може и не умишлено), за да вадя някакви генерални изводи.
Факт е, че любовника е катализатора. А това е на база емоционални трепети. Това автоматично води до грешни решения. За нея и двете и деца.

Общи условия

Активация на акаунт