Слагане на инжекции GS-441524

• 17 644
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, от къде мога да закупя GS-441524. Става въпрос за котето ми, което гледам от години. Грижех се за три бездомни котета и две от тях вече починаха, въпреки усилията на ветеринаря. Сега моето коте е болно. Моля ако имате информация от къде мога да ги закупя, пишете ми.

# 91
Здравей, amy_nka,

От къде ги намираш инжекциите?
Първо да кажа за хората, които не знаят. GS-ът не е лицензиран за ветеринарна употреба. Фирмата, която го е разработила, Gilead Sciences, е разработила и Remdesivir, което се използва за COVID-19 и други вирусни заболявания. GS-441524 е същото като Remdesivir без една фосфатова група. Remdesivir се превръща в GS у хората след като се приеме. Няма официално становище от Gilead Sciences защо не искат да кандидатстват за лиценз за ветеринарна употреба, но като цяло се смята, че не го правят, защото ако се намерят странични ефекти при котките, ще им попречи на лицензирането за хуманна медицина.

Сега GS-441524 се прави в главно Китай, където не им пука за лицензите особено много и се препродава от хора в цял свят на черно. Може и да се поръча директно от Китай, но не съм пробвал.

Продават се в ампули от 5.5-7 ml с концентрация то 15 до 20 mg/ml. Някои брандирани, други - не.

FIP Warriors са най-известните посредници. Имат групи във Facebook, но не ползвам Facebook, та директно звъннах на един от админите, след като един познат ми даде номера им. През тях процесът е да се изпрати пари на чужда сметка, след което те изпращат GS-а от България. Също така един познат ме свърза с един човек от София, който ги продава директно за кеш. И от двете места съм взимал. Не мога да кажа доколко са качествени, но поне на пипане се усещат по един и същи начин. За бездомното коте със сигурност мога да кажа, че поне "Hero" бранда работи, защото комерът му беше доста подут и се оправи за около седмица. Другите са със сухата форма и не е лесно да се измери колко помага.

> Колко струва едната?
Една ампула е 95-100 лева, та една инжекция струва към 20 лева грубо (зависи колко се дава).

> За три котки (едната от които бездомна) как, за Бога, се справяш?
Не е лесно, това си е към 60 лева на ден, ако им ги давам у нас. Ако ги водя на ветеринар, отиват още около по 4-5 лв. за слагането на самите инжекции.

> Иначе, едното боцкане не е толкова безопасно, колкото си мислим... Гледал ли си видеата на Kitten Lady в ютуб?
Знам я, но не се сещам за видеото, за което говориш. За GS-441524 страничините ефекти са главно локални, на мястото на инжектирането. Досега не съм забелязал нещо да е ставало на котките ми по кожата или отдолу, но по принцип може. Затова е препоръчително да се редуват местата на слагане на инжекциите. Слагат се подкожно на гърба и ги редувам горе-ляво, долу-ляво, горе-дясно и долу-дясно. Долу е по-трудно да се сложат, защото котките се дърпат повече. Затова ми трябва някой, който живее близо до мен - ако не да им слага инжекциите, то поне да ги държи, защото трябват 3 ръце за слагането.

Иначе има и орална формулировка, която не съм срещал в България. Мисля, че се препоръчваше да се дава след като минат няколко седмици от инжекциите.
Здравейте, спешно ми трябват ампули GS за коте.
Може ли да ми дадете контакт с човек, от който бих могла да си закупя?
Предварително благодаря.

# 92
Здравей, amy_nka,

От къде ги намираш инжекциите?
Първо да кажа за хората, които не знаят. GS-ът не е лицензиран за ветеринарна употреба. Фирмата, която го е разработила, Gilead Sciences, е разработила и Remdesivir, което се използва за COVID-19 и други вирусни заболявания. GS-441524 е същото като Remdesivir без една фосфатова група. Remdesivir се превръща в GS у хората след като се приеме. Няма официално становище от Gilead Sciences защо не искат да кандидатстват за лиценз за ветеринарна употреба, но като цяло се смята, че не го правят, защото ако се намерят странични ефекти при котките, ще им попречи на лицензирането за хуманна медицина.

Сега GS-441524 се прави в главно Китай, където не им пука за лицензите особено много и се препродава от хора в цял свят на черно. Може и да се поръча директно от Китай, но не съм пробвал.

Продават се в ампули от 5.5-7 ml с концентрация то 15 до 20 mg/ml. Някои брандирани, други - не.

FIP Warriors са най-известните посредници. Имат групи във Facebook, но не ползвам Facebook, та директно звъннах на един от админите, след като един познат ми даде номера им. През тях процесът е да се изпрати пари на чужда сметка, след което те изпращат GS-а от България. Също така един познат ме свърза с един човек от София, който ги продава директно за кеш. И от двете места съм взимал. Не мога да кажа доколко са качествени, но поне на пипане се усещат по един и същи начин. За бездомното коте със сигурност мога да кажа, че поне "Hero" бранда работи, защото комерът му беше доста подут и се оправи за около седмица. Другите са със сухата форма и не е лесно да се измери колко помага.

> Колко струва едната?
Една ампула е 95-100 лева, та една инжекция струва към 20 лева грубо (зависи колко се дава).

> За три котки (едната от които бездомна) как, за Бога, се справяш?
Не е лесно, това си е към 60 лева на ден, ако им ги давам у нас. Ако ги водя на ветеринар, отиват още около по 4-5 лв. за слагането на самите инжекции.

> Иначе, едното боцкане не е толкова безопасно, колкото си мислим... Гледал ли си видеата на Kitten Lady в ютуб?
Знам я, но не се сещам за видеото, за което говориш. За GS-441524 страничините ефекти са главно локални, на мястото на инжектирането. Досега не съм забелязал нещо да е ставало на котките ми по кожата или отдолу, но по принцип може. Затова е препоръчително да се редуват местата на слагане на инжекциите. Слагат се подкожно на гърба и ги редувам горе-ляво, долу-ляво, горе-дясно и долу-дясно. Долу е по-трудно да се сложат, защото котките се дърпат повече. Затова ми трябва някой, който живее близо до мен - ако не да им слага инжекциите, то поне да ги държи, защото трябват 3 ръце за слагането.

Иначе има и орална формулировка, която не съм срещал в България. Мисля, че се препоръчваше да се дава след като минат няколко седмици от инжекциите.
Може ли да попитам за от къде мога да взема от София тези инжекции; иначе трябва да плащам 100 Евро за доставка а семейството ми не е добре с парите ; котето ми е в фатална ситуация и бързо трябва да взема мерки !! Моля кажете от къде да ги взема

# 93
Импровизирана мини капсула половинката на размер 3, с молнупиравир. Случи ми се и на мен, котката да има непоносимост към прахчето и не можеше да дам лекарството с течно лакомство. Това да пресипя прахчето в изрязани капсули от други лекарства ми свърши идеална работа. Разбира се, капсулите ги напъхвам в гърлото с помощта на болусоподавател.
Половинката от размер 3:

Половинка от размер 0 се получава като топченце:

По-ситни от размер 3 не препоръчвам, защото трудно се пълнят колкото по-малки и тесни.

# 94
Мерси за поста!

котката да има непоносимост към прахчето и не можеше да дам лекарството с течно лакомство.
В какво се изразяваше непоносимостта?

изрязани капсули от други лекарства
Какви лекарства са с размер 3? Чудя се за нещо по-евтино от Пробитор, ако ми се наложи пак да давам молнупиравир.

Иначе къде изхвърляте старите лекарства, че вече имам 2 големи пълни кашона (събирани от различни места) и не знам какво да ги правя. Не съм проучвал много, но един познат ми каза, че тази година София не била сключила договор за това и нямало как да се изхвърлят разделно, освен ако не се отиде до Перник или друг град.

# 95
Размер 3 имам от добавка Келтикан Форте, за нервната система (която беше доста скъпа, но вече с изтекъл срок на годност). Колко струва този Пробитор? Продават се и празни капсули онлайн.

И аз имам кашон с лекарства за изхвърляне, от няколко години се чудя какво да ги правя...

# 96
Колко струва този Пробитор?

Пробитор беше, доколкото си спомням, 16-17 лева за 30 капсули.

Продават се и празни капсули онлайн.

За доставки на празни капсули от чужбина трябва да видя какво се изискваше, че не съм си поръчвал неща от доста време. Май трябваше да си извадя електронен подпис, за да мога да се разправям с митницата. Супер ненужно нещо според мен, тъй като мога да се автентифицирам сигурно с доста отворени алгоритми, и няма реален смисъл да се плаща на някаква фирма за такива неща.

И аз имам кашон с лекарства за изхвърляне, от няколко години се чудя какво да ги правя...

Аз отделям тези с изтекъл срок от тези, които още са в срок (или са минали само 1-2 година след срока на таблетки). Тези в срок (или почти) няколко пъти потрябваха или на мен, или на познати. Другите май ще си седят до 2025-та, когато се надявам общината да може да ме отърве от тях. Иначе в аптеки и болници не ги приемат.

# 97
Е, защо от чужбина? Има и бг сайтове.

# 98
Не намерих, когато търсих преди няколко месеца. Имаше само от големите.

# 99
Миналата седмица получих от iHerb 1000 празни капсули №3, цената е към 30лв обичайно, но хванах и отстъпка, та излязоха съвсем евтино. Не че ги хваля, но при тях ДДС и мито е включена в цената, а над 70лв доставката е безплатна - спиди ти ги носят вкъщи след около две седмици. Аз ги взех за едни добавки на прах, но още не съм ги пробвала как са. Ако евентуално ви дотрябват ми пишете да пращам.
За старите лекарства всяка аптека би трябвало да ги приеме без коментари, но не ги вземат и се правят че не знаят за такова нещо, защото после и за тях е разправия да ги предадат за унищожаване, но пък може поне да пробвате.

# 100
Хора, искам да ви питам колко е било (като възраст и грамаж) най-малкото коте, което сте виждали с ФИП и сте лекували с молнупиравир.

Нямаме отделна тема за ФИП, затова питам тука, тези, които сте имали пряк опит.

Имам един мъник, който няма половин кило - кожа и кости и огромно подуто коремче. От седмица е на молнупиравир и нещо не виждам резултати. Опасявам се да не стигна до заключението, че молнупиравир действа само на невро фип.

# 101
колко е било (като възраст и грамаж) най-малкото коте, което сте виждали с ФИП и сте лекували с молнупиравир.

Един познат, който има повече опит с молнупиравир от мен, ми каза, че най-малкото било на 6 месеца с неврологичен ФИП, но е излекувал и такова с мокър ФИП, което е било на 2 години.

Иначе цените му сега как са? Че май ще се наложи пореден курс за моето, което вече беше на 2-3 GS и 2-3 молнупиравир от година и половина (изгубих бройката). Закрепва се положението, но не се излекува напълно.

# 102
Цените не са мръднали, при доставчиците, от които аз взимам.

А относно твоето коте, изследвания пускаш ли му въобще? Следиш ли какво се случва с биохимията?
Трябва да направиш пълен курс 84 дни с едното или/плюс с другото лекарство, но пълен курс, без прекъсване, по часовник. Моят опит.

# 103
Здравейте!
Три седмици слагат gs на котерака ми,но все още има течност в коремната кухина.Някой минал по този път  може ли да пише,кога би се резорбирала обратно и да се нормализира съотношение албумин/глобулин.

# 104
Какъв ГС, в каква дозировка и концентрация му боцкате? Ако е неправилно изчислена дозата или препаратът изтича обратно от кожата, е много възможно да не прави ефект. Другият вариант е да развива резистентност към ГС! Напиши подробно какво и колко му боцкате, колко кг е котето и дали има невро симптоми, дори и еднократно забелязани.

Общи условия

Активация на акаунт