Как се казва това цвете? Тема 2

• 27 439
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Това дали е някакъв спатифилум ? В гугъл не го намирам дя цъфти в лилаво....

кала. може би "пикасо". ще проверя Simple Smile
има луковичка, когато прецъфти може да "заспи".
при късмет ще се събуди напролет. Simple Smile

# 196
  • София
Според мен си е саксийна малка кала това, и по листа и по цвят. аз си гледах лятото жълта такава.

# 197
Да не е пишело Аралия? Едно и също е. Все японска фатсия. Среща се и като японска Аралия.

Оказа се, че е фатсия. Имало е грешен надпис.

# 198
Здравейте! Това дали е някакъв спатифилум ? В гугъл не го намирам дя цъфти в лилаво....

Purple Calla Lily indoor

# 199
Здравейте,
Преди време ми дадоха издънка от това растение, но не знам как се казва. Притеснявам се дали го отглеждам правилно. Напоследък намирам нещо като паяжини по него и не съм сигурна листата така ли трябва да изглеждат.

Ако някой го разпознава, ще съм благодарна.

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Прилича ми на хоя/восъче.

Малко дълги са листата, но може да е някой дълголист сорт.
Може ли да снимаш листото отблизо?

Не би трябвало да има паяжини или петна или дупки.

# 201
Прилича ми на хоя ( восъче). Горното листо ми изглежда като поразено от акари, те образуват паяжинки.

# 202
Аз също го оприличавам на хоя. Малко по-дълги са му листата, да, но прилича на него.

# 203
Има хои с дълги листа, например тази Hoya Pubicalyx Splash. Подозирам, че е точно тази.
https://www.etsy.com/listing/1390900029/hoya-pubicalyx-splash-in-6pot-with-hoop
https://www.bing.com/images/search?q=Hoya+Pubicalyx+Splash&form=HDRSC3&first=1

# 204
Сега, след като видях снимките вече и аз съм почти сигурна , че е хоята от линковете. За съжаление обаче има акари. Почистих листата с влажна кърпа и остана ръждива следа. Много благодаря за отговорите. Дано успея да я спася от тази напаст.

# 205
Забърши и стеблата, дръжките на листата. Трябва ти акаррицид. Само с бърсане на листата няма да се справиш. Тези гадове са навсякъде и толкова микроскопични, че все ще пропуснеш една дузина.
Огледай и другите цветя, ако имаш. Пръскай всички с акарицид, дори и да не виждаш акари. Те се забелязват, едва когато направят голяма колония.

# 206
Здравейте, моят мъж видял това растение до един контейнер и ми го донесе. Често му се случва да намира изхвърлени растения до разни магазини понеже шофира през нощта и ми ги носи да ги спасяваме. Grinning
Почти нищо не ми излиза в интернет за него. Снимах го и пробвах с гугъл изображения. Намерих едно, което наподобява (Chamaecyparis thyoides ‘Top Point’), но дали е то... Това бялото напръскано ли е, самото растение ли си е така... Идея нямам. Ще се радвам някой да помогне. Благодаря предварително! Blush

# 207
Не е Chamaecyparis, от иглолистните е , вероятно джуджевидна форма.
Бялото е напръскано, за Коледа така ги декорират. Ако можеш, внимателно го поизтупай от игличките, измий го под наклон, за да ги освободиш, да 'диша'. Може с кърпа, по дължината на иглиците, да го обереш предварително.
И пак, ако можеш, засади го навън, но не в най-студените дни. До тогава го дръж на хладно ,че вероятно не е аклиматизирано.

# 208
Много благодаря, утре ще пробвам да го поизкъпя. Внесох го в една стая, която не е отопляема, че хем да не измръзне навън, хем да не му е топло Blush

# 209
Първо опитай да пада на сухо, после къпане. Като го къпеш, наведи го силно надолу и с едната ръка придържай едновременно саксията и да не изпада почватаа. Това е за да не се преоводни и да не се задържи бялото по почвата. При маалко по-добро време, примерно 1-2 градуса, го изнасяй навън, като увеличаваш постепенно времето да се аклиматизира и като свъшат големите студове и е аклиматизирано, засаждай навън. Така има най-големи шансове да оцелее.

Общи условия

Активация на акаунт