Лято в Албена 2023г. (Тема 1)

• 60 360
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Мисля тоя път хич да не им ги давам тия пари и да спра на гарата,ако има места.
Винаги паркираме на автогарата и оставяме колата там. Плащаме си една карта за целия престой и влизаме  и излизаме, когато искаме. Винаги е имало много свободни места.

# 301
  • БГ
alina_si, лято 2022г. нямаше карти/пластики. Платихме на рецепция 15х5лв., паркирахме на плаца на автогарата и си излизахме/влизахме в комплекса когато и колкото пъти ни се налагаше.

# 302
Да, пластики нямаше, ама си платихме същата сума накуп на рецепция в хотела.

# 303
  • София
pnet, да отдавна е така и няма логика 2023 да е изключение. Но това не означава, че за мен поне, мура и славуна са далеч както от 4 звезди, така и от качеството на Гергана. То и затова и цените са им по-ниски от на Гергана.
А в сайта на Мин на туризма мура-славуна е регистриран като един горе с 4 звезди, с име Мура-Славуна -:)

# 304
Ronald, виж наредбата за категоризацията на хотелите. Звездите се дават за определена инфраструктура и обзавеждане на хотела. Не определят качество.
Беше ми смешно преди години, когато я четох, че за 2 или 3* трябваше в стаята да има произведение на изкуството (или нещо от сорта). Т.е. Всяка безвкусна снимка на маргаритки в кичозна рамка задоволява изискването на наредбата и далеч не е необходимо да задоволява моето чувство за естетика. И така е съвсем реално да отидеш в извънземен 3* звезди и мизерен 4*, само защото на първия фойаето не било с достатъчен размер.

# 305
*редактирам си поста*
Свързах се с кол центъра на Албена и ми казаха, че приорити картите ще се пуснат около Април.
Сега се чудя дали да чакаме до тогава, за да ползвам ранно настаняване и късно напускане или да се възползвам сега от намаленията за ранно записване? Здравейте, имате ли представа кога се пускат обикновено приорити картите? Преди празниците тръгнах да запазвам, обаче се отнесох нещо покрай подготовките и сега видях, че пише, че издаването е временно преустановено? 🙄

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 15:34 от Ivelina___

# 306
  • София
pnet, да отдавна е така и няма логика 2023 да е изключение. Но това не означава, че за мен поне, мура и славуна са далеч както от 4 звезди, така и от качеството на Гергана. То и затова и цените са им по-ниски от на Гергана.
А в сайта на Мин на туризма мура-славуна е регистриран като един горе с 4 звезди, с име Мура-Славуна -:)

Славуна и Гергана са абсолютно идентични като обзавеждане на стаите и баните.

Представите  за качество на обслужване и интериор са различни неща. 
Какво имаш предвид под качество на Гергана?

Хотелите с 4 звезди в Албена са с  различно предлагане на услуги и от там идва и разликата в цените.

# 307
*редактирам си поста*
Свързах се с кол центъра на Албена и ми казаха, че приорити картите ще се пуснат около Април.
Сега се чудя дали да чакаме до тогава, за да ползвам ранно настаняване и късно напускане или да се възползвам сега от намаленията за ранно записване? Здравейте, имате ли представа кога се пускат обикновено приорити картите? Преди празниците тръгнах да запазвам, обаче се отнесох нещо покрай подготовките и сега видях, че пише, че издаването е временно преустановено? 🙄
Зависи кой хотел ще резервирате и за кой период. Ако е топ хотел в топ сезон, надали ще има повече преференциални оферти. Ако ли пък не, си заслужава да изчакане. А ако държите на преференциите на приорити картата, можете да си ги ползвате, дори и резервацията да не е направена с нея. Това го казвам от личен опит. За сезон 2021 "хванах" 50% намаление и не можеше да ползвам приоритито, но ранното настаняване и късното освобождаване си ги ползвах.

Спорът за Мура/Славуна и Гергана нещо не го разбирам. Какво значение има колко звезди се водят, при положение че качеството на услугата в Гергана е значително  по-високо, съответно и цената е по-висока. Тя и Калиакра е 4*, но пък там качеството е още по-високо, респ. цената.

# 308
  • Русе
То като гледам стандартните стаи в Гергана и Калиакра бийч имат съвсем малка разлика. Знам, че в пик сезон, когато Славуна е заета 100% ресторанта на Мура не може да поеме изхранването на гостите от двата хотела и пренасочват гости на Славуна за изхранване в Гергана, но ми е интересно на какъв принцип решават кой къде да се храни, защото разликата е голяма!

# 309
Аз мисля, че това пренасочване го имаше само 2020та, когато хотелите бяха полупразни. Може би и в начало и край на сезон.

Разликата в стаите няма как да ми направи особено впечатление, но Калиакра е УОИ, със 7дневна анимация, отлична храна, вносен алкохол и други екстри, като еднократен достъп до аквапарка. И с чудесна локация, а не откъсната от курорта.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 17:40 от Принцеса Лея

# 310
  • София

Славуна и Гергана са абсолютно идентични като обзавеждане на стаите и баните.

Представите  за качество на обслужване и интериор са различни неща.  
Какво имаш предвид под качество на Гергана?

Хотелите с 4 звезди в Албена са с  различно предлагане на услуги и от там идва и разликата в цените.
Стаите в Славуна са същите (като обзавеждане) като в Гергана, да, бил съм и в двата хотела. За Мура -стаите, не знам,  както посочих, официално се водят Един-единствен хотел, иначе може да има разлика.

Разликите (според мен, а и не само) са в бюфета (храната), басейните и анимацията. Реално Славуна-Мура ползват анимацията на Гергана, а Славуна - външния басейн на Гергана, както и пуул бара.

В тази връзка, цените в трите хотела (средно - за двойна стая морски изглед) са различни, като най-високи са в гергана, което е логично. Друг е въпросът, че тази година цените навсякъде в Албена са по-височки....

И да, един хотел не се изчерпва само с вътрешното му обзавеждане, хелле па на морето, дето вътре я прекараш 8 часа в сън, я не.... (ако не Боже не те полази некой вирус)

# 311
*редактирам си поста*
Зависи кой хотел ще резервирате и за кой период. Ако е топ хотел в топ сезон, надали ще има повече преференциални оферти. Ако ли пък не, си заслужава да изчакане. А ако държите на преференциите на приорити картата, можете да си ги ползвате, дори и резервацията да не е направена с нея. Това го казвам от личен опит. За сезон 2021 "хванах" 50% намаление и не можеше да ползвам приоритито, но ранното настаняване и късното освобождаване си ги ползвах.

Спорът за Мура/Славуна и Гергана нещо не го разбирам. Какво значение има колко звезди се водят, при положение че качеството на услугата в Гергана е значително  по-високо, съответно и цената е по-висока. Тя и Калиакра е 4*, но пък там качеството е още по-високо, респ. цената.

О, това е страхотно полезна информация! Благодаря! 🤗
И на мен ми мина през ума, че мога все пак да ползвам преференциите за настаняване/напускане на приоритито, но тепърва щях да разпитвам възможно ли е.
Иначе сме се спрели на Фламингото, понеже пътуваме с роднини, заради децата. Те ще са в Ралица, но на мен ми идва малко мизерно там, а и не харесваме ол инклузива. Няма да ползваме аквапарка или ще е един-два пъти и ни се обезсмисля престоя там. Ще сме и с малко бебе и батко на 4,6г. и искаме по-просторни стаи. Надявам се и по-тихи. Близост до плажа не търсим, обичаме да се разхождаме и предимно ходим след 17-18 часа. Та ако някой има предложения за друг хотел, който да ни пасва, ще се радвам да сподели. 😊

# 312
Големи стаи в Албена има в 5*ните Фламинго Гранд и Парадайз Блу, които май са на НВ изхранване, както и в старата Калиакра и Ралица Супериор (на УОИ). Останалото са кутийки, вариант е само апартамент.

Едит: Предполагам и в Амелия и в 4* Фламинго.

# 313
А аз пак да се включа в темата. С идеята да има пързалки в детския басейн на хотела и добра анимация за децата Калиакра маре ли е най-добрата опция ? (Като изключим 5 звездните може би) Само Калиакра Маре ли има пързалки в детския басейн ?

# 314
А аз пак да се включа в темата. С идеята да има пързалки в детския басейн на хотела и добра анимация за децата Калиакра маре ли е най-добрата опция ? (Като изключим 5 звездните може би) Само Калиакра Маре ли има пързалки в детския басейн ?

Аз пък да попитам същото за Фламинго Гранд и как е анимацията за децата? Като цяло ще се радвам да прочета повече мнения. Чудя се и дали да резервирам през букинг или сайта на Албена. Цената е горе-долу една и съща, а съм забелязала, че винаги, когато съм с букинг резервация се стараят малко повече. Някой има подобни впечатления? 🙄

Общи условия

Активация на акаунт