🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 1 - * Старт * 🐄

• 50 594
  • 942
  •   1
Отговори
# 780
Въобще не ми е скучен сезона. И за предния отвратителен сезон го писах, и сега ще напиша, че ми се гледат приятни неща, а не селяндурщина и простащина. Може да има съперничество без да се плюят, обиждат и налитат на бой.

А за Финци и драмата там, кое до кое е довело, те си знаят. Но самият факт, че Финци е почнал връзка с жената на най-добрия си приятел, не ми харесва. Долно е, ще кажеш, че няма други жени. То хубаво любов, но си има някакви морални принципи. Наречете ме консерва!

# 781
Иронията е, че на Ангел жената му изниверила с приятел. Страшни приятели, ей. Мога да мина без приятели, ако ще са такива.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 18:27 от cardhu

# 782
  • Варна
Иронията е, че на Ангел жената му изниверила с приятел. Страшни приятели; ей. Мога да мина без приятели, ако ще са такива.

Явно има такива хора и "приятелства" , ама баш пък да ги дават като представителна извадка на обществото...

# 783
  • Другата България
Аз ли нещо съм изпуснала?
В този сезон са казали, че участниците са “представителна извадка на обществото“???
Защото досега в сезоните не е имало такова нещо, участвали са затворник, бивш наркоман, гей....и никога мотото не е било, че това е, че участниците СА каквато и да е представителна извадка.
Сега това ли е мотото? Не вярвам.

# 784
  • София
Не вярвам да стоят гладни и най вече жадни. Пак ни ментят, но ние се правим, че им вярваме.

Изневерите по линия “най-добър приятел и на”добра приятелка” са много чести. Моралът е и за двамата влюбени, но когато има и трагедия малко ми напомня не един роман на Зола. Такива връзки не оцеляват дълго.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 11:40 от Andariel

# 785
  • Варна
Аз ли нещо съм изпуснала?
В този сезон са казали, че участниците са “представителна извадка на обществото“???
Защото досега в сезоните не е имало такова нещо, участвали са затворник, бивш наркоман, гей....и никога мотото не е било, че това е, че участниците СА каквато и да е представителна извадка.
Сега това ли е мотото? Не вярвам.

Всъщност  това е мое мнение, особено за това, че финалист или победител трябва да е човек физически психически подготвен, както и човек с ценностна система  / приятели, семейство, принципи/  за да стигне до финал.Участниците са различни, има такива, които просто искат да  станат известни . Не натрапвам мнението си, споделям го. Тук се обсъжда, нали така...Всеки може да защитава или упреква според разбиранията си един вид на поведение, така че не виждам какъв е проблема.

# 786
  • Другата България
А, добре, че уточни, че е твое мнение, защото останах с грешно разбиране, че е представено като такова на продукцията.
Няма никакъв проблем, не съм и споменавала за такъв.
Аз също си казвам своето мнение, но все още не следя редовно и реших да не съм изпуснала някаква новост, която е от този сезон.
За мен лично от старите човекът, който не импонира на моите разбирания за ценностна система, е Альона. И Гуспата донякъде, който също е с друга жена и след развод с първата. Но вероятно защото съм ги гледала и в предишните им сезони.
За новите нямам никакво впечатление все още. Имената им дори не знам.
Скрит текст:
Да внеса малко яснота за Финци, че наистина се забравя, а и интернет пространството е поле за изява на всеки лично засегнат или заинтересован от дадена човешка трагедия персонаж.
Самоубийството на съпругът на Илияна, тогава зам.кмет на Лом, се случи СЛЕД техния развод.
С две думи - бил е наясно с всичко, не е лъган, не е мамен, не е заблуждаван. Да, Финци и Илияна имаха връзка преди развода, но надали са /били/ единствените любовници на територията на България не само по онова време. За семейните и лични взимоотношения в двете семейства преди да се стигне до тази връзка между двамата няма да изпадам в подробности, защото това са твърде лични неща, но е много лесно да се съди, хули и плюе по непознати хора без изобщо да сме наясно как са били нещата в действителност. Това е дълбоко лична човешка трагедия, която наистина засегна много повече Финци, отколкото Илияна. Защото никой не го очакваше /не го е очаквал/. Трите деца бяха отгледани, изучени и осигурени напълно равностойно, без да се прави разлика между тях. Това е.

Това, което си написала с толкова много думи, всъщност се припокрива на 100% с другата гледна точка. А го пишеш така, сякаш е съвсем нова и различна версия.
Т.нар. Слънчак изневерява на мъжа си с Финци, след което се развежда с него, отново заради Финци, и човекът се самоубива.
Така че преди или след развода, няма значение. Важна е причината за този развод и за последвалата трагедия.
Да, не е първата е няма да е последната изневяра, но това не променя факта, че Финци е предал най-добрия си приятел!
Голямо извинение и оправдание - случвало се било и другаде… Уникална глупост. Дай да убием и някой човек тогава, щото и това се случва също.
Това, което си написала с не по-малко думи от моите, няма нищо общо с болднатото, и точно това се опитах да кажа. Именно причината, която е лесно да се каже, че е “заради Финци“. Да, но не е точно така, не е само това, затова написах, че е една трагедия - лична, и подробности и обстоятелства няма нужда да се нищят повече. Всеки да го разбира както си иска, само да не се налага от невъзможност за интерпретиране на написано от друг да го представяме като неистина. Написах, че поста ми е уточнение и факти, никъде не съм написала, че е “извинение и оправдание“.  Уникална глупост.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 15:20 от Merri_An

# 787
  • София
Нещо ми е скучно присъствието на Стоичков. Всички му се мазнят, той се пъчи и надува. Дълго ли ще стои там?

# 788
  • Варна
А, добре, че уточни, че е твое мнение, защото останах с грешно разбиране, че е представено като такова на продукцията.

Представителна извадка е  извадката от съвкупността като цяло, а не някакви свръх праволинейни хора.А има всякакви хора и отвън, факт. Някои за това за смях стават там.Всеки, който влиза сигурно е наясно, че ще бъде коментиран, както поведението му там , така и живота му отвън и случките около него....Simple Smile  И да, развода е често срещан в обществото, както и семейство, или връзка след развода/ и аз съм така / , това няма нищо общо в случая.

# 789
  • Другата България
Напълно съм съгласна.

# 790
Изгласувах се в новата анкета,нямам никаква представа кой ще победи,но ми се иска да е Финци.
Ангел го харесвам много, но по спомен не беше кой знае какво на арената ,а Финци изобщо не помня с кой е бил на дуел, та наистина не знам какво да очаквам

# 791
Тъжната история на Финци и приятеля му, няма да повлияе на оценката ми за участието му във Фермата.
Тук не избираме най- големия светец, а най добрия фермер. Ако спечели, така да бъде. Оценявам ги единствено в играта, в живота на никой от тях не съм, за да мога да ги съдя.

Не намирам сезона за тъп. По- скоро, все още не сме напълно в играта. Отборите, все още не са избирали фермер на седмицата, ратаи, реално първият истински дуел ще е тази вечер, въпреки че и той ще е за изравняване на бройката. После ще се завърти интригата.

Харесах епизода за добре дошъл на Стоичков. Добър мотиватор ще e. Личи си, колко ги респектира.
Сега, когато първоначалното прехласване отмине се надявам, че играта ще се върне в центъра на вниманието.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 19:32 от Juliya*

# 792
  • Mediterraneo
Досега епизодите ми са скучен- Лили пее- скучен- Лили пак пее! Ако може, да не пее таз девойка, заради нея и напъните й гледам епизодите на запис, да мога да превъртам. Освен пъъъълна досада от нейното пеене, не изпитвам нищо друго- нито ме разчувства, нито ме радва. С говорния си дефект пък съвсем.

# 793
Нещо ми е скучно присъствието на Стоичков. Всички му се мазнят, той се пъчи и надува. Дълго ли ще стои там?
И на мен. Дори превключих на Игри на волята, които не харесвам като цяло Grinning
Дотук сезонът не ми е интересен, надявам се, че ще се завърже някаква история в следващите няколко епизода, защото иначе ще му тегля чертата.

# 794
  • Другата България
Стоичков колко ще остане?

Общи условия

Активация на акаунт