🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 1)

• 38 365
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Трябва да ги мажеш със скилидка чесън и босилекът липсва 😋

# 556
  • earth
Само, ако плащаш по 3 евро за филийка.

# 557
  • София
Трябва да ги мажеш със скилидка чесън и босилекът липсва 😋
Понякога ги търкам с чесънче, но вчера ми свърши.А босилека ми мирише на гробища, от дете още съм си го внушила. Лаваши, хачапури разни, печени филийки, всичко минавам със скилидка чесън.

# 558
На майка ми също и миришеше на гробище босилекът и никога не сме го яли вкъщи. Когато за пръв път опитах, на доста голяма възраст, направо се влюбих в тази подправка. Оказа се, че по съвсем друг начин съм си представяла миризмата, а тя се оказа много свежа. Между другото, от италианци съм чувала, ще при тях също ходят с босилек на гробища.

# 559
  • Sunshine state
На мен на песто босилек ми харесва, но свеж не мога да го ям. Странна работа.. 🤷🏼♀

# 560
На майка ми също и миришеше на гробище босилекът и никога не сме го яли вкъщи. Когато за пръв път опитах, на доста голяма възраст, направо се влюбих в тази подправка. Оказа се, че по съвсем друг начин съм си представяла миризмата, а тя се оказа много свежа. Между другото, от италианци съм чувала, ще при тях също ходят с босилек на гробища.
Аз също не харесвах изобщо босилек, миришеше ми на гробища, но познавахме оня ситния, със ситните листенца, който наистина не мирише много приятно.  Когато обаче опитах лимоновия и салатния, мнението ми коренно се преобърна и сега правя по поне двадесетина буркана с песто за зимата, освен лятото дето го ядем непрекъснато.

# 561
Беше ми препоръчано да опитам брускети в Италия. Опитах, мисля в доста приличен ресторант. Пак нищо особено. Половината домати останаха в чинията.

Ами нищо особено, факт....

# 562
Обожавам вкуса на босилека и го хапвам и пресен и сушен. Една от любимите ми подправки е. Обичам също и самардала (див чесън).

# 563
  • Sofia
Див чесън не е ли левурда ?

# 564
Ами всъщност не знам. Сега като се замислих, може и така да е. Левурда обаче не съм опитвала като подправка.

# 565
Нещо не рабрах, защо точно в Италия брускетите трябва да са нещо толкова особено? Rolling Eyes Най-вкусният им вариант, който съм опитвала, беше с домати, смесени със ситно нарязан лук, балсамико оцет и добре усещащ се чесън, тоест добре овкусена доматена салата върху препечена филия и не беше в Италия Grinning

# 566
  • София
Див чесън не е ли левурда ?
Да

# 567
Самардалата не е ли див лук?

# 568
  • София
Самардалата не е ли див лук?
И левурдата и самардалата са диви.

# 569
Ама самардалата не е лук. 😃 От семейство лукови е, обаче, но има много специфичен и вкусен аромат. Има я почти във всички смеси "шарена сол".

Общи условия

Активация на акаунт