🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 1)

• 38 435
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • earth
Тази тема за вегетарянството сме я обсъждали. Моето мнение е, че не е нито здравословно, нито хуманно, нито екологично. А вегетарянците, които не са отгледани от малки в такава култура, са или позьори или неинформирани.

# 436
  • София
...Аз бих сложила задължително патладжан и бамя.
Слушал съм, че патладжана не е подходящ за хора с проблеми с бъбреците. Както например и баклата не може да се яде от всички хора.
Тази тема за вегетарянството сме я обсъждали. Моето мнение е, че не е нито здравословно, нито хуманно, нито екологично. А вегетарянците, които не са отгледани от малки в такава култура, са или позьори или неинформирани.
Аз пък си мисля, че повечето участници в черешката се правят на модерни и интересни с това вегетарианство. Или пък продуцентите задължително възлагат на един от участниците да бъде такъв. Мани от предходната седмица например, така и не разбрах какво яде. Обаче като я гледах как готви много се съмнявам да е с толкова ограничена диета.

# 437
Не виждам каква мода може да е вегетарианството. Мега досада да мислиш всеки миг какво можеш или не можеш да ядеш. Особено зимата, с тия изтормозени зеленчуци не вярвам да е полезно.

# 438
  • София
Аз се чудя защо не го намирам онлайн, а то не било излъчено докрая...

# 439
  • София
Не виждам каква мода може да е вегетарианството. Мега досада да мислиш всеки миг какво можеш или не можеш да ядеш. Особено зимата, с тия изтормозени зеленчуци не вярвам да е полезно.
Повтарям, че според мен в предаването се правят на вегетарианци, за да изглеждат модерни и интересни, а не че са такива. Много от прийомите на прословутото „здравословно“ хранене, всъщност са нездравословни, обаче някои хора като си внушат нещо и няма спасение.

# 440
  • Sofia
Mдааа... абсолютен пълнеж са миналоседмичната и тазседмичната черешки. Разочарована съм, да не бяха ги правили, ама...

# 441
Аз пък да ви кажа, че някои хора с годините консумират все по-малко месо докато стигнат до хич. Аз не съм вегетарианка официално, но месо почти не ям. Пилешко ще откажа под всякаква форма. Мога да ям риба и морски дарове, но месо не изпитвам нужда да ям. От другите меса, ям агнешко през май и свинско на Коледа. Ако случайно ми попадне меню в месото през друго време на годината, то ще е напълно инцидентно, не нарочно. Яйца също не ям, нито отделно приготвени, нито твърде често в друга храна.
Сега по здравословни причини може би ще се окаже, че съм започнала да проявявам непоносимост към глутен, което направо ми се стори смешно. Лекарката ми каза, че и тя не вярвала в това, че глутен може да прави толкова проблеми, но с очите си видяла, че това е причината при доста хора и ме насочва натам. Тепърва ми предстоят обследвания за разни храни и алергените, които съдържат, но всичко води към глутен според нея. Само три хапки храна, в която има глутамат, ме е вкарвала в спешното с алергичен шок, така че всичко очаквам. Затова започвам да ги разбирам. Освен това докторката ми каза, че модели и разни телевизионни фръцли, и без да имат медицинска препоръка за това, не ядат продукти с глутен, защото от глутенови неща се дебелее. А и те са човек, и на тях им се яде пица! 😃

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 15:31 от Анонимен

# 442
На мен пък, с годините, все повече ми се яде месо.

# 443
Доста тъпо беше това прекъсване снощи, още повече че кралицата е починала по-рано следобяд. Знае ли някой дали ще бъде излъчен целият епизод от снощи? На мен Китодар ми е забавен, а и цялата група тази седмица са ми по-интересни от миналата. Не гледам Игрите, измъчват ме от Нова тв вече сигурно пети сезон, не са ми интересни такива формати. Та в този ред на мисли тези от предишната седмица ми бяха и те супер безинтересни, тази с косата и много дразнеща. Прилича на една Нора.....забравих и името пак от ТВ формат.

# 444
И сега какво стана? Китодар обсеби Деовата вечер, момчето мъж не успя да си рекламира там каквото трябваше. Ненчо и Мичето поне успяха да си издекламират причината за участие. Както Мария се изказа "Добре  си се уредил!" Smiley Той пък докато официално се заяви със Симона и се разделиха, тя вече е омъжена...Та хубавица е годеницата.
Снощи и баба Бети го прецака Кито, днес да видим Мария какво ще ни презентира и Нойзи дали ще ни го сервира.

Познават се, може би са и приятели, смея се с тях, не ме товарят, пък готвенето...лято е - буркани и консерви от магазина - гювеч като за стотина!

# 445
Да, тъпо, вчера новината за кралицата беше 1 изречение и после половин час жалейки,които спокойно можеха да ги оставят за новините. Достатъчно беше само банера, който пуснаха по време на предаването . .

# 446
На мен пък, с годините, все повече ми се яде месо.

И аз съм така. Да не говорим, че то ми е спирачката на червата.

Яд ме е, че вчера не си довършиха епизода. Китодар ми е много странен, а да готвиш "гювеч" в тава  - ми то са си печени зеленчуци. Махна и някои важни продукти, то нищо не остана.

# 447
То неговото меню ми се струва, че не вегетарианско, ами направо веган беше, като изключим тъпото предястие с яйца.

# 448
Дали няма да доизлъчат вчерашният епизод тази вечер?  Ще е много странно, ако оставят нещата така.

# 449
  • Варна
И дъщеричката на Кито е голям сладур Heart  Така ми се ще да довършат днес неговата вечер за сметка на Мария. Последната така или иначе не е забавна.

Общи условия

Активация на акаунт