🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 1)

• 38 425
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Дали няма да доизлъчат вчерашният епизод тази вечер?  Ще е много странно, ако оставят нещата така.
Не мисля... виж предния ми пост.

# 451
  • София
Разбирам вегетарианство ,като на Азалия, постепенно да спре да ти се яде, или никога да не ти се е яло и да не ти било вкусно и харесвало месото, но не разбирам ставащите уж по хуманни причини, но пък толкова да им се яде, че  "по изключение опитват". Да станеш вегетарианец или веган  заради заболяване - да, но да ставаш от състрадание, ми другите продължават да гледат, изтребват и ядат животни за месо.Аз обичам много постни ястия, но без месо у нас никой не се наяжда. Хапват постно и след малко питат ,има ли нещо за ядене. И с глутена е повече мода, вярно, стават все повече хора с непоносимости, но при повечето известни е мода.

Скрит текст:
Дъщерята например има разни чревни проблеми, карам я да ходи да си прави изследвания, тя ми вика, ами ако е към глутен, ще трябва да се откажа от хляба, без който не мога.Според мен всичко и е от жлъчката, но понеже не е осигурена, не ходи на лекар.

Питала съм вегани, ако всички спрат да ядат месо и животински продукти и животните си живеят и се размножават свободно, ще остане ли нещо, с което те се хранят(растителната храна)  за тях, веганите. Никой не можа да ми  отговори.

# 452
Предполагам, че за вегетарианците е трудно да превъзмогнат разбиранията си и да сготвят месо за гостите си, но могат да компенсират с по-интересни рецепти и да покажат, че и безмесните ястия могат да са много вкусни. В крайна сметка месоядните не държат да ядат всеки ден месо.

# 453
Всички крайности без истинска нужда от това, свързана със здравето, за мен са превземки. Нито един фанатичен вегетарианец не може да отговори смислено на подобни въпроси, като тези, които Тайна задава.
Аз мога да ям месо и не съм го изхвърлила напълно от менюто си, но не чувствам необходимост да ям месо всеки ден или дори веднъж седмично. Понякога пък имам силна нужда да изям нещо месно (това се случва много рядко и обикновено след вечер, в която съм изпила повече алкохол, което е също три пъти годишно), но от две хапки това желание е задоволено и не ям повече. Виж храсталак, семена, зеленчуци и сирене, мога да ям всеки ден по три пъти.
Също обожавам прясно мляко, но не мога да пия. Преди седмица спонтанно отворих бутилката с прясно мляко като вадех нещо от хладилника и отпих три глътки. Е, два дни пих спазмалгон след това...

# 454
  • София
Всички крайности без истинска нужда от това, свързана със здравето, за мен са превземки. Нито един фанатичен вегетарианец не може да отговори смислено на подобни въпроси, като тези, които Тайна задава.
На въпросът, като толкова много обичат животните, защо им изяждат храната, също не могат да ми отговорят. Simple Smile

# 455
  • пустинен пъпеш
[quote ]
Защо вегетарианците не уважават гостите, които ядат месо и не правят нещо специално за тях, така както те (месоядните) винаги се съобразяват и правят и постни/веган ястия, когато има такъв гост?
[/quote]
 Познавам вегетарианец от момента на раждането му(гади му се дори от миризмата при готвене на месо),та не би могъл  да го овкуси на сол, а знаем,че неовкусеното месо е доста далече от вкусно.

# 456
И според мен повечето вегетарианци, вегани и всякакви там други са обикновени позьори. Просто е модерно. Отвсякъде някакви полуграмотни инфлуенсъри си проповядват необоснованите диети.

Казвам си мнението от гледната точка на човек, който много години спазва строга диета поради здравословни причини. На който му се е налагало да го прави, знае за какво говоря. Хранете се разнообразно и бъдете здрави, това е истината. Когато не се прекалява с яденето и човек е физически активен и здрав, няма нужда от крайности в режима на хранене.

# 457
Изтървах малко в началото и не разбрах, тази къща цялата на Марчето ли е? Чудя се ако е нейна, защо й е толкова миниатюрна кухнята?

# 458
Може би защото не влиза толкова в кухнята. 😆

# 459
  • Sofia
Нейна е.
Каза,че той дошъл в нея преди 3год.и не си тръгнал.

# 460
Може би защото не влиза толкова в кухнята. 😆
Е как да не влиза, нали каза че готви всеки ден.
Много са ми изкуствени Марчето и Ивчо. Той с тениска с надпис GOD, дрънка на китарката, а тя пее.

# 461
Може да е тип лятна кухня, защото от нея се излиза на двора. През зимата идва ли готви на отворена врата. Има чудесен двор. Къде е къщата?

# 462
  • Euskal Herria
Е, поне се разбра, че и Китодар има 30 точки. Ама как е протекла вечерята... Дали някъде в нета ще го има епизода?

# 463
  • Пловдив
Много мръсно у Марчето...хеле плочките зад котлона. Живее с майка си и сега мъжа си, та подозирям че мама и помогна зад кадър. Наряза и свари цвеклото, морковите и т.н...
Всъщност кой сготви рибата? Не я видях нийде.

# 464
  • София
Е, поне се разбра, че и Китодар има 30 точки. Ама как е протекла вечерята... Дали някъде в нета ще го има епизода?
https://play.nova.bg/video/cherry/season-18/cherry-2022-09-08/607857

Общи условия

Активация на акаунт