🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 1)

• 38 132
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
И при Максим имаше някакъв мъж.
При меренга се слага или нишесте, или оцет за дъвкане... Simple Smile
За мен леки кремове ѝ отиват на Павловата.

# 706
Максим беше поканил един мъж, който никак не мога да му възпроизведа в момента името, но ги бях гледала в друг формат със сина си е прекосил половината океан.
С малка лодка, яхтичка.
Намерих статия
https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/neverest-podvigat-na … osiha-okeana.html

# 707
И при Максим имаше някакъв мъж.
При меренга се слага или нишесте, или оцет за дъвкане... Simple Smile
За мен леки кремове ѝ отиват на Павловата.

Или и двете. Кремовете да, разбира се, въпрос на вкус. За мен маскарпонето не е тежко, хахаха.
Стига, че ми се дояде. Има и една вариация - торта бяла гора, също ммммм. Плюсът е, че се сглобява по-рано.
Днес Левончо ли ще гледаме...

# 708
  • Sofia
Рецептите на Йоли не са авторски.

# 709
Ами значи петият човек е гост на домакина.
Обожавам кремове (без нишесте, освен ако не е с яйца и масло в добавка), така че мен ще ме спечелите с какъвто и да е крем за торта. Grinning

# 710
  • Sofia
Днес Левончо ли ще гледаме...
То друг не остана.   И то за да гледаме утре стари епизоди на Кошмарите.  Излагат се Нова Тв - такива давани неща не са ли за отпускарския летен сезон.  
И за мен маскарпонето не е тежко.

Рецептите на Йоли не са авторски.
Така е (че то на кой са?!), ама нали... малко като пипнеш в една рецепта става друга, демек твоя с уточнение за адаптацията.  Simple Smile
Пък и така е израза "на Йоли/ или който и да е друг", как иначе да се изрази човек. Simple Smile

# 711
  • София
Днешното претенциозно меню на Левончо:

Левон готви с голяма фантазия, експериментира и рискува със странни съчетания на вкусове и затова подготвя за звездната компания декаденс фюжън меню. За предястие Хампарцумян подготвя испанска аншоа, салата с домати и домашно приготвено песто и скариди с азиатски подправки. За прочистване на небцето служи следващото поднесено от домакина сорбе от лайм и джинджър. За основно са предвидени новозеландски агнешки котлети на грил, придружени от две гарнитури – традиционни задушени картофи с копър и печен чесън върху домат с пармиджиано. Десертът са плодове с шафран, но от най-високо познатото в света качество.

Нищо не разбрах, но може и да е вкусно.

# 712
Да не си помисли някой, че шафранът е брал в задния си двор! Разбира се, че е exсellence! Grin

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 14:21 от Анонимен

# 713
Аз пък харесвам Левон .
Радина и Сейшелчо са много зле .

# 714
Ами аз разбрах, че десертът ще е скучен - плодове. Сори, но не припадам толкова по шафран Simple Smile

# 715
Сега изгледах Дарина Такова.
Честно казано очаквах повече.
Такова меню съм правила за гости, които са ни идвали в петък след работа просто да се видим.
И то защото не отнема време и мога да си приготвя част от нещата още от предната вечер, за да мога в петък просто да довърша, да се приготвя и да сложа масата.
Това преди децата де. Сега имам време само за една салата и пиле на грил Joy

# 716
  • София
Левон винаги готви с шафран в Черешката. И сигурно пак ще каже, че куркумата е шафрана на бедните.

# 717
И аз харесвам Левон - ерудиран с многи дълбоки познания в областта на кулинарията.

# 718
Мен ме кефи домът/имението на Левон и кухнята му. Той разбира много от подправки, гледа в двора разни неща, не шафран де.
В предишното си участие бе по-жизнен, усмихнат, сега май не му допада компанията.
Айде на бас, че пак сейшел чичкото ще спомене “афродизиак”:sunglasses:

# 719
  • София
И аз харесвам Левон - ерудиран с многи дълбоки познания в областта на кулинарията.
Не го харесвам Левон, колкото и да има кулинарни познания, прекалено много демонстрира, колко е богат. И интересно как като има такива умения и познания в кухнята и готви , всички уреди са му нови.След всяко готвене ли ги сменя?

Общи условия

Активация на акаунт