На море в Гърция 2022 - V

• 63 466
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
Неа Ираклица ви е съвсем близо. Сари е разкошна таверна.

# 391
По-добре късно, отколкото никога. Simple Smile Два месеца след нашето ходене до Самос приключих с отчета. Линковете са към фейса.
Първа част
Втора част

# 392
  • Варна
Ще разкажа малко за нашата кратка почивка в Александруполис, за да съм полезна с практически съвети. (още сме тук).
Когато планирахме, намерих много малко информация.
Настаняване - намерих най-хубавото студио в Александруполис - Homilis plus.
Подходящо е за двама, най-много с дете, което да спи на диванчето в дневната. Представлява уютна дневна с всичко необходимо, спалня и баня с тоалетна и дълга тераса за сутрешно кафе или вечерна бира  Има всичко нужно - фурна, котлон, хладилник, пералня, ютия и дъска за гладене, сешоар, сушилник за дрехи, щипки, нес кафе, мляно кафе, чай итн. Разбира се и хавлиени кърпи за лице и баня. И шампоан и душ гел. Повечето неща не сме ползвали, тъй като сме за кратко и се храним навън.
В Гугъл, букинг и трипадвайзър има информация за апартамента, на живо е още по- уютен и красив. Всичко е чисто, ново и с много вкус.
Бонус е гараж.
На пешеходно разстояние е от центъра 700-900 м. Наоколо има всякакви магазини.
Собственикът е любезен и комуникативен. Писахме си през WhatsApp и още предния ден ме информира, че може да се настаним по-рано, т.е преди 15 ч. Настани ни ок. 13:30.
Има още един апартамент и съветвам при интерес да се свържете директно. Ние така направихме и ни даде по-добра цена. За 3 нощувки септември, платихме 170 евро.
Слагам снимка на визитката му.
По-късно ще пиша за плажове и ресторанти.

# 393
В Миродато има ли хотел?

# 394
"Хотел" чак - не. Има доста вили и едно семпло семейно хотелче с таверна, Теоклитос.
Това е на плажа, иначе в самото село Авдира, което е на няколко км навътре, има и това https://www.xenag.gr/

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 20:46 от Параход

# 395
  • Стара Загора
Здравейте на всички и поздрави от Тасос.
Днес инцидентно дойдохме (то ку що пристигаме) на острова, нищо още не сме резервирали за нощувка.Тръгваме на обиколка до където стигнем, за сега е облачно , може би следобяд ще спрем на някой плаж искам да отидим и до манастирчето Архангел Михаил.Тотално сме без никакъв план 😂.

# 396
Ще разкажа малко за нашата кратка почивка в Александруполис, за да съм полезна с практически съвети. (още сме тук).
Когато планирахме, намерих много малко информация.
Настаняване - намерих най-хубавото студио в Александруполис - Homilis plus.
Подходящо е за двама, най-много с дете, което да спи на диванчето в дневната. Представлява уютна дневна с всичко необходимо, спалня и баня с тоалетна и дълга тераса за сутрешно кафе или вечерна бира  Има всичко нужно - фурна, котлон, хладилник, пералня, ютия и дъска за гладене, сешоар, сушилник за дрехи, щипки, нес кафе, мляно кафе, чай итн. Разбира се и хавлиени кърпи за лице и баня. И шампоан и душ гел. Повечето неща не сме ползвали, тъй като сме за кратко и се храним навън.
В Гугъл, букинг и трипадвайзър има информация за апартамента, на живо е още по- уютен и красив. Всичко е чисто, ново и с много вкус.
Бонус е гараж.
На пешеходно разстояние е от центъра 700-900 м. Наоколо има всякакви магазини.
Собственикът е любезен и комуникативен. Писахме си през WhatsApp и още предния ден ме информира, че може да се настаним по-рано, т.е преди 15 ч. Настани ни ок. 13:30.
Има още един апартамент и съветвам при интерес да се свържете директно. Ние така направихме и ни даде по-добра цена. За 3 нощувки септември, платихме 170 евро.
Слагам снимка на визитката му.
По-късно ще пиша за плажове и ресторанти.

Много благодаря, търсих нещо подобно за догодина. Ще чакам още отзиви от Александруполис.

# 397
  • Там където
И аз чакам повече за Александропулис и региона, защото май не е много популярна дестинация за българите, а мисля догодина да отидем в региона.

# 398
Районът на Александруполи си е даже много популярна дестинация, и то от години. Но явно не пишат в темата потребители от Хасково и Кърджали Simple Smile та информацията за него е оскъдна тук.

За мен също ще е интересна и полезна, защото сме виждали само града, на плаж не сме били източно от Фанари и не познавам околията.

# 399
За Алексондруполис мога да се включа с информация за еднодневен плаж там през август, тъй като бяхме на почивка в района на Златоград. Бяхме се запътили към Фанари, но в последния момент компанията предложи там и склоних. Нямах време да "разузнавам".
Ползвахме плажа на Delfini beach bar, срещу консумация. Имаше съблекалня и душове, паркинг, интернет. Плажът беше пясъчен и чист, водата беше някак мътна.
Нямам деца, но имаше доста малчугани по брега и във водата, не става бързо дълбоко.
Не съм се разхождала из града, но по улиците видях военни джипове и някакво поделение. Може би бяхме в някаква периферна зона, поне на картата така изглеждаше.
Не ме привлече за почивка малкото, което (не) усетих като атмосфера.

# 400
А някой да е останал доволен от апартамент близо до плаж в Кавала? Иска ми се нещо по-близо до България. Тази година бяхме само за два дни и ни хареса, но само около морето, защото няма денивелация. Има просто невъзможни улици за преминаване, не бяхме подготвени за това. Тесни и стръмни, завои без видимост, направо ужас.

# 401
  • Варна
Неа Ираклица , Палио и Неа Перамос - три слети селца до Кавала ,има огромен хубав плаж , има и мн.десетки апартаменти под наем и на българи , а и още един на няколко км. на запад - Ammolofoi Beach и десетки места за хранене , магазини и т.н.

# 402
Здравйте,

Може ли да ми препоръчате дестинация в Гърция за море в началото на септември за семейство с малко дете?  Добре е да е на не повече от около 5 часа с кола от Пловдив.
Здравейте,
Мога да ви препоръчам Неа Каликратия, на 30 км от Солун посока Халкидики. Ако се интересувате, пишете ми на лични.

# 403
  • Пловдив
До Александруполи ходим често, предимно на къмпинга. Последно бяхме миналата седмица. Няма такова спокойствие да живееш по бански няколко дни. Ако някой се вълнува от къмпинга, мога да дам информация.
Плажът не е нещо УАУ, но е поддържан. Сутрин водата е като тепсия, супер спокойно и супер бистра. Рибите ти плуват в краката - доста зарган имаше миналата седмица. Още преди обяд обичайно излиза вятър, който я размътва. Тази година ми направи впечатление, че вече има повече от една платформа за инвалиди - грижат се много за тях, организират водна гимнастика. Иначе е малко прашен пясък, на места с обли камъни. Източно от града е защитена зона, там не се плажува, а се гледат пилета. Западно има няколко нелоши плажа, но пак не са нещо, което би ме привлякло особено. Примерно Марония, но не е пясък, а обли камъчета.
На хотел сме спали веднъж /в Таласа/, на Разпети петък тази година. Малко е далеч от центъра и от плажа, но за нашия случай беше ок.
Има хубави кръчми.
В резюме - приятно за разходка, хапване, но не бих организирала морската си почивка там. Къмпинга не го броя, той е задължителен за нас Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 10:02 от jul

# 404
  • София
След няколко дни тръгваме отново. Много се чудя накъде да тръгнем. Времето няма да е идеално на доста места.
Мислех за йонийския бряг, а пътьом да минем през Монодендри и околността. Или пък да обикаляме Мани на Пелопонес.

Общи условия

Активация на акаунт