Третокласници 2023/2024

• 31 087
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Успешна година на всички ученици.
Прочете със зор три книги и написа три диктовки и това му беше. Не знам де ги намирате тия амбициозни деца, на мен мързеливо ми се падна. Да се черви в клас. Цветя взех и аз, той каза че не искал, щял да го хвърли. Днес ще се изпращат сами с кака му дано не скрои някой номер. Нашите ги събират всички (1-12 клас), като знам каква лудница става в двора дано успеят да си намерят класовете.

# 136
  • Пловдив
Мойто е още по-мързеливо. Grinning

Успешна и весела учебна година!

На нашите дворът е разчертан по класове и надписан с боя. Всеки клас си знае къде да застане. И миналата година е имало надпис, сега е подновен. Wink

# 137
Живи и здрви да са второкласниците, да се учат и да напредват с интерес и без усилия.

Мен ме тревожи нещо от миналата година при нас - за повод или празник все една и съща майка прави питки, баници, мъфини и се раздава на всяко дете. Ако е организирана почерпка, казват всеки да донесе нещо пакетирано и няма проблем, всички се включват, но ме дразни, че някой си позволява да носи и раздава домашна храна при условие че не сме му отишли вкъщи на гости. И днес същата работа - излизат децата с едни комати в салфетки,а кой я е месил тази пита, къде, как, какво е сложил, а има толкова фурни и баничарници, където може да се поръча, обаче не - майката на еди-кой-си направи пита, докато майката на друг даже няма право да влезе в училището. И при вас ли е така?

# 138
Фи_Фи и при нас е така .Успешна година на децата ни !

# 139
При нас няма толкова "ларж" и умееща жена, но много бих и се радвала.

Късмет и много нови знания през новата учебна година!

# 140
Аз не виждам проблем щом се прави от родител на дете от класа, нали и нейното дете яде? То щото като е в заведение много знаем как е в кухнята. Аз навремето си купих хляб, който като започнах да режа попаднах на хлебарка!

# 141
  • Пловдив
Аз също не бих се тревожила особено, но е странно на фона на всички (макар може би прекалени) мерки, недопускащи черпене с непакетирана храна. Не знам какво точно гласят правилата и дали са нарушени, но така ми изглежда.

Днес в ЦСОП при сина също имаше пита, не знам откъде.

# 142
  • Варна
Миналата година и нашите имаха пита и то правено от бабата на едното дете.
Не ме притеснява изобщо. Нали и нейното внуче яде от нея, че и сестричката му.
Даже знам, че я е направила добре и с любов.
Нямаме иначе такива майки и на пикник, който си правихме с класа през май месец, всеки носеше нещо купено.
Една майка беше успяла да направи кекс и той се изяде пръв, че и от възрастните.
Но дали е редно.. не мога да кажа. Винаги ще има някой против и той реално е в правото си. Той може да е против дори и купена да е. Много хора сме и то по принуда заедно и е зор.
Касиер и организатор бях в градината, сега по неволя съм и в училище.. е, колко нерви и ядове брах миналата година.
Само претенции, но без идеи.
Значи или не си съгласен и заявяваш, но предлагаш алтернатива и действаш или си мълчиш. Не става само "не ми харесва на мен така" и до там.
Е, тази година ще сме без нищо. Парите в касата са, ако класната нещо поиска, макар, че тази жена постоянно им купува какво ли не и 1 стотинка не иска да вземе.
Миналата година подарък за нея на 15.09, на Коледа, на завършването и малко ни смъмри, че прекаляваме и тази година ще се кротнем, макар, че подаръците ни не бяха нещо Уоу
(За 15.09 и подарихме ръчно правен, брандиран с името й тефтер, с послание в него да запише и отбелязва моменти  от пътешествието, което започваме заедно. За Коледа една кутия с бонбони, вино.. и декорирана коледно, а за завършването и вземахме хубава чанта за документи на samsonite с пожелание само 6тици да ни носи вътре, а и учителите постоянно разнасят нещо за проверка и ползват такива чанти).

# 143
Мина и днешната дандания. И въпреки всичко ми е вълнуващ момент. София стана рано рано преди да ми звънне алармата дори. Нямаше търпение. Баткото едва го събудих. След откриването имаше кратко събираме в класната стая и после игри  с част от класа до следобед. Почна да мрънка,че не иска да ходи на логопед . Но не отмених урока. Като се прибрахме  я пратих веднага в банята , опъна се да гледа на телефона ,но бързо е заспала. Даже не я събудих за вечеря. Утре направо за закуска. Grinning

# 144
Честита да е новата учебна година на децата ни!
Да бъдат здрави,спокойни и ученолюбиви!
Голяма лудница беше днес в училище,по-спокойно мина за нас обаче и за детето,като второкласник вече.Стана ми много мило като видях първолаците.
Две помагала дадоха днес,другите казаха утре уж.Понеже съм си в къщи ,няма да посещава занималня тази година,налага се да ползва и училищния транспорт на връщане.Малко се притеснявам,защото ще е с непознати ,а и по-големи деца,добре че ще има учител с тях.
Относно занималнята уж можеше само 12 деца,нашите станаха 17,като ще бъдат разделени от съседния клас,а госпожата ще е само една и ще обикаля от стая в стая.

# 145
Да имат успешна и присъствена година децата ни! На нас ни сменят госпожата на занималня, а поради липсата на персонал - директорката ще е по английски език. По неволя станах касиер...силно се надявам да няма много разногласия за подаръци тази година😁. Иначе първи срок ще са първа смяна, а.втори срок - втора. Не предполагах, че и начален курс сменят смените.

# 146
Кажете нещо за "Математика без граници", как е в сравнение с Кенгуру-то?

# 147
  • Варна
Според детето миналата година са били равностойни с превес на кенгуруто.
Там е имало няколко по-сложни задачи.
От "математика без граници пролет 2022" излязоха доста разплакани дечица с думи към майките си, че задачите са били много сложни.
Моят от там взема сребърен медал като във възрастовата му група бяха 4000 деца.
Аз лично няма как да преценя кое наистина е по-високо ниво, но със сигурност и двете са на над училищно ниво.
Есенно издание ли ще има?
Материка го организираха пролетта за България, но сега не виждам публикация за есенно издание.

# 148
  • Върху лъчите на Слънцето.
Мисля, че "Кенгуру"-то е по-трудно.

# 149
  • Варна
МБГ е доста по-опростено и много по-лесно от Кенгуру. В Кенгуру е застъпена и много логика, освен математика.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 14:00 от spaceone

Общи условия

Активация на акаунт