Третокласници 2023/2024

• 31 085
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние нямамв родителска среща, от учителките ни вопъл, ни стон. Едната я видях последно в началото на юли, май беше, като води децата на лагер. Другата по БЕЛ последно на последен учебен ден.
Няма никкави разяснения, никаква информация. Камо ли да питат как са децата. Приятелки споделят как техните учителки пишат в школо или в някой чат, да поздравят родителите, да питат как са децата, даже за отделни деца"Гошко беше казал, че ще ходи на състезание, как мина?".
Няма и списък, но аз не драпам за него, купувам му неща, които е счупил или изхабил, взела съм две тетрадки с широки редове. Ако искат още нещо, ще чакат.
Униформата му е пристигнала в спиди, но ме домързя да ходя днес.
Понеделник/вторник ше подредим бюрото, гардероба и ще видя нещо дали липсва в последния момент. Така или иначе, кято вземем учебниците, ще търся подвързии. Той иска от тези виниловите, които се нахлузват. Ще пробвам да намеря пасващи.
Нямаха ученически карти миналата година, за тази не знам.
Ще си носи часовникът, в раницата, с изключен звук, за да може да ми позвъни, ако има нужда. Работя точно до сградата на училището, а живеем на 3 минути 🤣 , та мога да откликна много бързо.

# 106
Ученическа карта вадя, защото искат при издаване на карта за градски транспорт. Иначе не е задължителна май. Даже ме подсети,че трябва да я снимам и да приготвя картата за подпис и печат в училището.
Залепващите се подвързия не са удобни,защото после не  ожеш да прехвърлиш на следващата тетрадка. Утре мисля да мина през Метро да видя какво имат, след като направя ревизия на наличности наличностите в  къщи.

# 107
Точно това си мислих за тези подвързии,че след като са послепващи,ще могат ли да се прехвърлят и на друг учебник.Не сме ползвали такива до момента,онзи ден ми направи впечатление дори,че единият ни даден учебник е подвързан.Ученическа лична карта искат задължително като класната напомни,че е задължително всеки ден да е с него в раницата

# 108
  • Точно където трябва
Пуше, че лесно се отлепвали после без да късат хартията ...

# 109
Пуше, че лесно се отлепвали после без да късат хартията ...

Не вярвай на това. Вече 10 год. подвързвам учебници. Зависи каква е хартията, ако е по гладка може да не се скъса. А и после пак не можеш да ги ползваш. Случвало ми се е, за да върна учебника да разрежа покрай залепеното за да не се скъса учебника.

# 110
Не се стърпях просто 😁

# 111
  • Точно където трябва
Взех прозрачни подвързии от Метро. За А4 5 бр. бяха 4 лв. И са малки. Тесни идват. Пробвах вкъщи на един учебник от мин.година. А в Джъмбо бяха по 1.39 за 5 или 10бр. Яд ме е не само за парите, ами и 25 бр. взех.

# 112
https://coronavirus.bg/bg/news/3590

Заради новите мерки родителската ни среща ще е на 13.09.2022г. И нещо още преди да е започнала учебната година започвам да се ядосвам.

# 113
Нашата даже ще е онлайн, в Тиймс, заради тези нови мерки. Мен ме устройва, защото ММ ще слуша, докато гледа децата, аз ще бъда на род. среща на малката в градината.
Един родител публикува тези мерки, които даже не разбрах, ала бала, дано не затварят пак, че вече ще дойде в повече!

# 114
  • Варна
Четох ги и аз тези мерки и нищо конкретно, но пак само за училищата.
Вече усилено се коментира и как ще се плащат сметките за отопление.
Дано не ни подготвят от далеко за онлайн...

Довечера съм на родителска. За сега няма проблем при нас и остава.

Системата ни за кетърнига не е отворена, а те в петък са редовно на училище и за тази седмица даже миналата трябваше да се купува та поне това ще попитам.
Моля се довечера да не ни зарадват и с по-ранно започваме, че и без това сега ми е рано.
Учебниците поне ще имам време да подвържат и няма и там да бягам на 15ти.
Май това е.
Време не остана.

# 115
В нашето училище първите дни нямаха стол. Започваше от следващата седмица понеделник, а първите дни се записваше храната. Ще трябва да предвидят изхранване на петък.

# 116
  • Варна
При нас стана притеснително с този кетъринг.
Оказа се, че миналогодишната фирма няма да обслужва училището тази година, а информация в сайта нямаме по този въпрос.
Чакам родителската с нетърпение след малко.

# 117
  • Варна
Нашата родителска среща мина преди малко.
50лв за помагала и застраховката за децата.
Ще се учи по засилено каза класната 7ч седмично български и 4 ч математика първия срок.
Госпожата каза ,че започват вече по сериозно не са вече първи клас и ще изисква реални резултати и ще са по строги със изискванията си за учене. Което много ме радва ,че лятната ваканция тотално се разпусна моята госпожица.
Стискам палци всички второкласници да ходят с желания на училище и да имат хубав успех Simple Smile

# 118
Замислям се дали в началото ще имат тестове за входно ниво. Някой с по-големи деца с опит по темата?

# 119
  • Варна
Ще има да, снощи и това обсъдихме.
И то са доста скоро по учебна програма.
5-6ти учебен час на предмета.

Да се оплача... фирмата с кетъринга е спряла да оперира на територията на града и то явно тези дни е станало. Почти всички училища започват без кетъринг.
Общината ни уж сериозно е приела проблема и са пуснали ОП, която ще се отвори на 26.09 и се надяват от 1.10 вече да действа нова фирма, но дали или.. стискайте палци да се развие този най-добър сценарий!

Учебници и учебни помагалата - 22бр.
Направо лошо ми стана снощи.
Добре, че е целодневно и имат шкафчета, че това нещо и аз не мога да го нося. Тепърва към него работни тетрадки, несесери, раница..

Общи условия

Активация на акаунт