Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 41 867
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря на всички отзовали се на въпроса ми.Цената вече е поставена -90 лв.

# 691
  • Варна
Успех. Пиши като го отдадеш.

# 692
Варна има едно от най-лошите или най-лошото съотношение цена на имот/наем или дори цена на имот/доходи.

# 693
  • София
Здравейте! Последния път аз се занимавах с отдаването на апартамента на сестра ми и такъв стрес не искам да си причинявам повече. В тази връзка може ли някой да ми препоръча коректен и съвестен брокер или агенция, към които да се обърна. За София става въпрос, апартаментът е в Манастирски ливади-изток, ако има значение районът.

# 694
  • София
Писах ЛС, имам коректен брокер, който търси в района апартаменти за чужденци /западноевропейци/, работещи в близкия мол.

# 695
Аз помислих че търси някой който да го менажира от-до...да събира наем, да следи сметките...не знам защо така го разбрах питането.

# 696
  • София
Не, нямам предвид менажиране. Аз живея през два блока, следя сметките онлайн. Но самия процес по отдаването, с огледите, постоянните телефонни разговори...Това ми дойде в повече, с оглед и че работя през деня. Само за да спестя комисионна на наемателя, за да мога да взема по-голям депозит, прецених че не си заслужава. А и се занимавам с това като като услуга за сестра ми, която е в чужбина.

# 697
Е, с какво когато отдавате чрез брокер няма да Ви бъде стрес.  Отново трябва да бъдете на огледите, или ще се съгласите с тези квартиранти които брокера Ви е избрал. Просто питам.

# 698
Пропускаш 300те телефонни разговора дневно с брокери и частни лица и се срещаш с подбрани от доверен брокер потенциални 5 кандидата, които изрично отговарят на критериите ти?

# 699
Разбрала съм погрешно значи, извинявам се.

Вариант е да насрочваш огледите за събота, през половин час..така ще ги отикаш заполовин ден, и през седмицата си работиш спокойно.

# 700
  • София
Именно телефонните разговори са проблемът. Масово от брокери, които не четат нищо по описанието, а само искат да си го заведат някъде в някой списък. Ползвах ваучер, разбира се, но за едната седмица, в която беше активен, ми се разказа играта.

# 701
  • Бургас
Аз не ходя по огледи. Работя с доверен брокер. Давам ключа и се занимавам чак, когато ми подбере потенциалните наематели. Ще ти пусна контакти на ЛС.

# 702
Реално ли е и по какъв начин може да се наеме апартамент в София без посредници? И кажете какво мислите за агенцията Address???

# 703
  • София
Не я знам тази агенция
Но какъв е проблема и защо държиш да наемеш, прескачайки брокера?
Може да наемеш сама, но трябва да се потрудиш - да ровиш и търсиш по обяви, да разлепваш собствени обяви по харесаните входове, да разпитваш разни баби по пейките. Но то пък е студено - бабите не висят пред блока. Може да пуснеш твои обяви във ФБ групите - какво търсиш. После трябва да обиколиш местата, които са ти предложили. Като харесаш нещо трябва да си принтираш договор и да го подпишете със собственика. Ако той е съгласен все пак.
И накрая,  ако ми се яви някаква мишкуваща кандидатка, на която и е много комисионното ще я отсвиря. Ми тя сега като няма пари - все няма да има, ще ми влачи наеми и сметки докато не избяга.
Отделен въпрос е на какви кукумицини - собственици ще налетиш без подбор от доверен брокер.

# 704
  • Варна
Аisha, отдавам два апартамента и определено не съм кукумицина, каквото и да значи това.
Отделно преди години всичките ми квартири, без една, съм си наемала сама, без брокер. Нито съм бягала, нито съм влачила наеми и сметки. Напротив, предплащала съм за 6 месеца напред. Един човек или е коректен, или не е. Просто с половин спестен наем съм решавала да си купя нещо за себе си или за апартамента. Няма нищо лошо ако човек разполага с време и малко умения, да си спести този разход.

Общи условия

Активация на акаунт