Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 41 877
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Може да е полувкопана стаята...

Ще търси, който няма много пари..защо да не търси.

Апропо, живяла съм в такава като студент, жива съм...Simple Smile  прозорецът беше нормален, гледаше към заден двор на кооперацийката. От др.страна бе улицата, имаше денивелация.
До мен имаше мед.сестри две, в подобна стая.
На пъпа на центъра, с малък наем. Супер си беше...

Тета, всички сме живяли по всякакви места като студенти, но съответно в градове с университети. Тук говорим за някакво градче от селски тип в дълбоката провинция, където къщи по 200 квадрата струват по 20000 € / лв и всеки си има дом. Кой ще я наеме тая маза? Представям си какъв изпадняк ще е и какви проблеми би създавал.

П.п. Населението, което посочих, е примерно. Там някъде ще е реалната цифра. Жената да вземе да каже за кой град говори все пак. Никой няма да ѝ открадне мазичката.

Какви 200-300 лв предлагат пък някои, направо съм в шок. За толкова пари има нормални боксониери в някои квартали във Варна.

# 676
Откъде знаеш какъв е града, като не е посочен?

Не е длъжна да казва града.

# 677
  • Варна
Жената написа че не е областен град. Университети в необластни градове в България няма до колкото знам, за да предполагаш студенти като потенциални наематели. Ако беше някое по-атрактивно туристическо градче, предполагам щеше да е уточнено. Според мен става дума за нещо дори по-малко от общински град.

Разбира се, че не е длъжна, но така няма как да ѝ се помогне. Все едно аз да питам колко мога да взема на колата ми ако я продам, но да крия какъв модел е. Мазата може и 500 лв да ѝ се вземат, ако е направена бижу и е на пъпа на София, а може и 5 лв никой да не даде за нея.

# 678
Предполагаш..  да. И може да я объркаш.

Не знам що си мислите че всички имат много пари. Има хора с малко, съгласни са да живеят където и да е, стига да не са на улицата...

# 679
  • София
Да, съгласни са да живеят ако това им осигурява работа и заплата.
Ами представи си напр. гл. Кубрат, Попово и подобни. Работа няма, съответно и хора от други места не прииждат на талази.
Ако е напр. Севлиево - все още има работещи предприятия и от габровските и ловешки села идват кандидати.
Ако е В.Търново - студенти. Но ако е Павликени - няма шанс.
Във всяка област има търсени заради работа малки градчета.

# 680
Само да отбележа за Попово, че около града има поне две големи предприятия и работа има. Доколкото знам в градовете около Велико Търново не страдат от високо ниво на безработица.

# 681
  • София
Според мен от 100лв повече ще е издевателство. Но пък за толкова не си струва разправията.

# 682
За прословутото мазе цената е максимум 100 лева.
Скрит текст:
Харесващите развитието на Русия по време на управлението на Путин ме съмнява да наемат точно това мазе. Тези които познавам живеят повече от добре, а ето с каква шапка ходи една съседка англичанка след като започнаха санкциите срещу Русия:

# 683
Абе как 100 лв за без баня, бе хора? За 100 лв ще си наемеш мазе в нова сграда, поне ще имаш асансьор до него.  50 лв е максимум и то ако някой Плюшкин наблизо може да си складира боклуците вътре.
Има някакъв шанс за обущарско ателие или нещо подобно, ама то са разрешителни, преустройства, едва ли някой ще се занимава.
В областен град даваха магазини около 20 кв.м. в център за 200 лв и то десетки, не единична оферта. И пак трудно ги отдадоха дългосрочно. На партер, с витрина, към булевард.
П.С. преди години продаваха на ул. Кокиче в София идеални части от стара къща, точно това представляваха - полуетаж от партера надолу, едно време е било котелно. Беше поне 60 кв.м. и му искаха 30 000 евро (без земята или с някаква много малка част от нея беше). Дълго време търси купувачи, хем цената и мястото са без аналог.
Та си представям в някакъв малък град колко би струвало и какъв би бил наемът.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 21:52 от HappyHeartbeat

# 684
Само да отбележа за Попово, че около града има поне две големи предприятия и работа има. Доколкото знам в градовете около Велико Търново не страдат от високо ниво на безработица.

Попово не е до Търново и градът е тотал щета. Природата е хубава обаче.

# 685

Попово не е до Търново и градът е тотал щета. Природата е хубава обаче.
Доколкото помня, е на около 70 км от Търново, което не е толкова много, ако човек иска да работи. Има разни предприятия в Попово, като за градче с такива размери, икономиката не се крепи само на търговията. Даже и работещ хотел има 😁

# 686
Скрит текст:
Цитат
а ето с каква шапка ходи една съседка англичанка след като започнаха санкциите срещу Русия
Защо,харесва Путин ли,какво?Аз пък знам,че в северна Европа са се притеснили дамите да си слагат кожените шапки,понеже може би ще ги вземат за рускини.....и не е политкоректно нали.
За цената на мазето,ами то за 80лв. струва ли си?Не знам наистина.

# 687
Скрит текст:
Цитат
а ето с каква шапка ходи една съседка англичанка след като започнаха санкциите срещу Русия
Защо,харесва Путин ли,какво?Аз пък знам,че в северна Европа са се притеснили дамите да си слагат кожените шапки,понеже може би ще ги вземат за рускини.....и не е политкоректно нали.
За цената на мазето,ами то за 80лв. струва ли си?Не знам наистина.
Скрит текст:
Да, много. Иска такъв управник и за родината си, но уви. Там положението се скофтя с всяка изминала година. P.S. “За първи път в историята на Великобритания нито един от големите държавни постове - министър-председател, министър на финансите, министър на вътрешните работи и министър на външните работи, не се заема от мъж с бял цвят на кожата, пише в днешния си брой в. "Телеграф"’”.Кмет на Лондон е лилав мюсюлманин, а министър председателят изглежда така:
 ..

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 23:31 от Мъфин

# 688
  • Варна.
Какви 200-300 лв предлагат пък някои, направо съм в шок. За толкова пари има нормални боксониери в някои квартали във Варна.
Потвърждавам, мой близък дава от поне десет години четири малки апартамента из кварталите на Варна, наемите са такива 200-300-350 лв. Наемателите са дългосрочни, не иска да им вдига наема, стига му това което получава. Не иска да прави ремонт и да търси нови наематели на по-висок наем. Така го устройва за момента.
Да кажа, че това не му е единствения доход.

# 689
Варна...не е ориентир. Нито друг град.

Не съм във Варна, но от казаното излиза, че би трябвало да вземам наполовина наем от сегашния, а това не е така.
Така че..ориентир...колко да е...Wink

Общи условия

Активация на акаунт