Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 41 903
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
Нещо, за което съм 99% сигурна. Обаждат ми се за това, че наемателите ще могат да си платят наема с десетина дни закъснение. И моя отговор е: добре. Няма проблеми. Следващия месец плащането е на датата. По следващия отново ще закъснеят с 10 дни. Бяха двадесет дни. Този месец закъснението е с повече. Един омагьосан кръг. Щото нали съм дала зелен светофар веднъж.

Ето това е, веднъж като поддадеш и се почва...

# 631
При мен се плаща на 25-то число на настоящия месец наемът за следващия месец.
В договорът съм написала, че при 10 дни закъснение трябва да освободят.
+1
при моят договор трябва да се плати м/у 25- 30 число на предходният месец, ако имат желание и на 15то могат да преведат наема, плащането трябва да е преди да започне наемният месец.

# 632
  • София
Очевидно съм направила грешка, като съм заложила до 10-то число на текущия месец. Досега не съм имала проблеми, дамо веднъж имаше закъснение, но се чудя дали при напускане няма да се възползват…

# 633
Да се ремонтира баня без да се сменят водопровод и канализация е огромно недоразумение. man_darin_ka вече подробно е описала. Както я описвате, няма да е нова. Тръбите ППР ли са (пластмасови) или метал? Сменят се и щранговете, за да не къртите после у вас, като се сетят другите от сградата или нещо се спука. И се сменят през плочата да стигнат в горния и долния имот Wink
Мебели има и по Фейсбук групите и в залата за Разпродажби на Икеа, това е най-лесното.
Кухня модулна на Ирим или Knoxhult са добро решение. Уреди с умерени екстри и дълга гаранция - 5/6 години.

П.П.
Банята ако е голяма и с добра вентилация става частично с латекс, но някои бани не могат така да се направят.

Снимки из интернет има доста на супер ефектни, но евтини дизайни.

Не знам какво са щранговете, но знам, че са сменени, защото се пита не от мен, а от човека, помогнал ми да закупя апартамента. За вида тръби не знам, трябва да погледна какви са. Какви е по-добре да са?

# 634
Дали има и наематели, които да си плащат за напред? При брат ми май на три месеца превеждат, това ще да е май някакво голямо изключение, те сами са пожелали като че ли. Иначе аз конкретното число бих го съобразила с датата на заплатата.

# 635
Но да е с предплата ли?
Заплата - 26.11.
Наем за ноември -, на 26.10.

Иначе е рисковано..

# 636

Снимки из интернет има доста на супер ефектни, но евтини дизайни.

Не знам какво са щранговете, но знам, че са сменени, защото се пита не от мен, а от човека, помогнал ми да закупя апартамента. За вида тръби не знам, трябва да погледна какви са. Какви е по-добре да са?
ППР (сиви пластмасови) трябва да са и на хоризонталната инсталация.

# 637
Да, на мен са ми предплащали за 3 месеца напред, наемателят сам предложи. Както се разберете.

# 638
Да, не става без предплата, така е. Не ми мина даже през ума да се плаща, след като е ползвано. Примерно плащат първата октомврийска седмица за октомври, нали?

# 639
Ами моя плащаше  на 26.11. наема за ноември. И като спря да плаща, докато си взема ключовете, и бях с два наема назад. Това имам предвид.

# 640
  • София
При мен се плаща на 25-то число на настоящия месец наемът за следващия месец.
В договорът съм написала, че при 10 дни закъснение трябва да освободят.
+1
при моят договор трябва да се плати м/у 25- 30 число на предходният месец, ако имат желание и на 15то могат да преведат наема, плащането трябва да е преди да започне наемният месец.
Това ми се струва най-разумно. Със сигурност в следващия договор ще заложа тези дати.

Тета, много неприятно се е получило при теб.

# 641
Аз си бях виновна. Но здрави да сме..уча се в движение...

# 642
  • София
Моите едните са младо семейство с 4 - 5 г. дете. Те редовно ми плащат за 4 - 5 - 6 месеца напред.
Не са искали някаква  отстъпка по повода, но и наема е под пазарния за района. Просто мъжа като изкара повече пари дава, той има стр. бригада. Никога не са закъснявали, сметките също плащат веднага като излезат.

# 643
  • Варна
Аз съм плащала за 6 месеца напред, по моя инициатива, с дребна отбивка от наема.

# 644
Сетих се,че и на моя приятелка така правят наемателите.С дете в началното у-ще.От 3год. не са им вдигали наема и предполагам,че хората оценяват това,а може би и да се застраховат,плащат напред.Мин.месец са им превели пари за 6м.и ще плащат само месечни сметки.И това съм се убедила,някои с техните вечни закъснения,болни роднини и не знам какви глупости,който си е несериозник и не може да си прави сметки,все си има оправдания.И трябва или да го разкараш бързо,или все така си креташ с каквито и да е клаузив договора,пак не става.

Общи условия

Активация на акаунт