Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 942
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Пука им за кожата. Искат да са сигурни за парите си, защото наистина много народ търси жилища, от които май голяма част са силно неблагонадеждни. Един нашенски манго онзиден омайваше собственика, че само от детските за челядта му се избива наема. 😆
От друга страна забелязах, че голяма част от наемодателите не са германци. Сигурно заради немската традиция да се живее под наем. Та не е изобщо до цвят на кожата.

# 421
Парите от държавата са такива - пари от държавата. От едни ги приемат с усмивка (вкл. и германци мързеливи, цял живот Х4), от други - не ги искат. Разбирам ги, смятат едните за лоши, заради неща, чували по новините за нацията, ама за украинците, понеже не са чували нищо, смятат че всичко е 6. Нали така беше и с мен преди 15 години - българите лоши, че го знаят от новините, а македонците - най-доброто, което Балканите могат да предложат... 'щото нищо не се чува за тях.

# 422
Аз нямам опит да са ме смятали за нещо лошо, защото съм българка. Познавам само един македонец, колега е на мъжа ми, от дете е в Германия. Никой не може да го понася. Хабер нямат какви са македонците, просто той е ужасен и не го понасят. Даже вицове са измислили за него.

# 423
Не само такива дискриминират, а и семейства с деца..дори германци, особено ако имаш и повече от две. Даваха по тв точно две германски семейства, че търсят от години жилище защото живеят 5-6 човека в три стаи и нищо не намират. Веднъж бях свидетел как млада майка умоляваше маклера да и даде жилището защото беше с две малки деца близначета и търсела от една година.

# 424
Ами защото като спрат да плащат наема, не могат да ги изгонят с всичките деца. Или поначало нямат нужните доходи. За пари само става въпрос.

# 425
Не винаги, защо се приема, че семейства с деца ще спрат да плащат наем? Просто децата са шумни и често пречат на съседите. В предаването за двете многодетни семейства и двамата родители работеха

# 426
  • Берлин
Винаги става въпрос за пари.
Софт, сигурна съм, че ще намериш каквото търсиш. Ако позволиш един съвет от опит- като ти писне, зарязвай всичко и си давай време. Иначе боксуваш на едно място и хабиш нерви и енергия. Стискам ти палци.
Днес подредих гардеробите. Наместих си най-накрая чакрите. Мисля супер ефективно докато подреждам и най-добрите идеи ми идват по време на този процес. И днес така. Доволна съм, че чак самодоволна.
Напук на цялата никаква седмица си направих любимия ми коктейл за всички времена и уредбата на макс /гепих сета на Мм-рок,рок и малко жица/. В понеделник вкарвам в действие новите си идеи и нямам търпение. Наздраве

# 427
Жиците са ни ясни, кажи какъв е любимият коктейл.
Аз пия бира и ям вафла Чудо. Знам, ужасно звучи, но нищо такова не усещам. 😂
И аз като повреждам съм много креативна откъм идеи, които нямат нищо общо с подреждането.

За паузата, и аз така го усещам. Преди малко отказах термин.

# 428
В Кьолн няма как да си даде време, защото дори даване на 1 ден време, може да изпусне подходящото за тях жилище. Дори и за продажба, тези които си струват, за няколко часа са вече капарирани. Над къщи ми е наблюдението(за продажба). За наем - предният апартамент, в който живяхме 8 години, го пуснаха и получих мейл - веднага звъннах, бях първият. Буквално минута след публикацията. Извика ме на  оглед същата вечер, хареса ми и на живо и го взех. Друг човек след мен не го е гледал, беше от собственик и на него не му се занимаваше, а като чу, че искам да правя и ремонт - повече не му беше нужно да чува/вижда.

На новото място с познанство ме уредиха - но все пак, отново бях единственият видял жилището. Дори не стигна до сайтовете.

# 429
... Има и такива с отопление на ток...

Софт, казаха ли ти колко € са били сметките за ток за изминалите години? Стана ми интересно.

# 430
И аз искам отопление на ток!🤪

# 431
И наемодателите може да имат деца все пак . Може и пенсионери да са  . Не като да не им трябват парите.
А ако майката с двете деца не може да си плати разноските , които наемодателя внася ? Кой е длъжен да издържа чужди хора. Разбира се  че ще става въпрос за пари.

# 432
  • Немция
Moin!
Софт, сложна ситуация с жилищата.
Може да се пробваш да пуснеш и обява в градския вестник...
Към НРВ има и доста украински бежанци, тези дни управлението на провинцията е предупредило, че може и да спре приема на нови украински бежанци, тъй като други провинции приемали по-малко, трябвало равномерно разпределение. А и се предполага, че повечето ги тегли към големите градове поради повечето възможности.
В Германия били вече към 1 милион украински бежанци.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 10:19 от Бибит

# 433
И наемодателите може да имат деца все пак .
Може, може, чуваме им скандалите почти ежедневно. Родители кюрди, дъщеря дива тийнейджърка родена и израсла тука, с буен нрав и множество татуировки. То са викове, крясъци, бутане на столове, хвърляне на предмети.... Като стане 10-10.30 вечерта и се почват. Joy

# 434
Спомних си как търсихме жилище в Кьолн на дъщерята, току що приета в уни Кьолн, обаче не получила студентско жилище. Какво ходене по мъките беше. Накрая все пак получи студентско общежитие, а аз разсъждавах доста и взех едно правилно решение, за щастие успешно реализирало се.

Общи условия

Активация на акаунт