Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 928
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • Немция
Сега, да напиша за моите ученици Joy- и в първите 2 класа в гимназията при нас има разни профили, които след 7 клас вече ги нямат. Но след 10 клас е от по-различен тип профилирането, тогава вече е определящо за абитур-ата.

Пипи, аман от тоалетни хартии. Joy

# 556
Сега, да напиша за моите ученици Joy

А сега Коктейлски да напише за неговите, защото сме в "бг-мама" все пак. Joy

# 557
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, по отделно се разбирам и с двете възпитателки, като забелязах, че спортната на втория ден ме сложи в Schublade. Ама не на мен тези номера...

Аз си я водя, корона не ме бърка. Директорката искаше да си стои вкъщи, явно са в Personalmangel и пробват при всеки, за да намалят бройката деца.
Ясно е, че като е за 2ч на ден мога да си я гледам.

На мен не ми дават да стоя.
Стоях един ден за час и аз луднах.
Сега стоя 5-10мин.

Бела, не питай.
Едвам оцелява 🤣
Каза ми, че ако съм се била родила през Средновековието, със сигурност съм щяла да бъда на кладата.🤣
В кухнята имам наредени няколко сорта оцет (с гъбите), кимчи, зехтин с невен и зехтин с розмарин (чакам муза да ги преработя), както и спиртен екстракт от листа от смокиня...😆

Ето я гъбата, на немски по-добре звучи Mutteressig:

Скрит текст:

Тук при нас оставам с впечатлението, че училищата са профилирани 🤔
Поне като ги чеквах имаше хуманитарна гимназия, МИНТ, химия май, тези с кунст профил бяха по-непрофилирани... Гледах едната, че нали синът се интересува от special effects.
Има и една със спорт и музика, но там се влиза не по желание, а с лейстунг...т.е трябва покана и дарба.
Сега не са профилирани.

# 558
Профил Kunst е мечта на малката, ама няма.
Физиката в профил IMP e една трета от профилните часове, но е много интересна като тематика. Отделно си учат физика и математика като всички останали. Средния е такъв профил. Другите двама избраха NWT. Но и там има някаква порция физика в профилните часове, не я игнорират. Че как без физика в техниката?

# 559
Нормално е физика с математика заедно.
Профилите за матурата при децата ми ще са чак в 11 клас, тъй като ще учат до 13 клас. За дъщерята догодина.

# 560
Ася като супер кухня ми звучи. При мен в момента има няколко вида мед, които си домъкнахме сега от българия и преди това от Корсика. И един буркан тахан , който свеки забърка на внуците след като и го удобриха. Та аз съм в сладката гама , а не в киселата Simple Smile

# 561
Ами аз бих ги сложила така: Naturwissenschaft und Physik и Informatik, Mathematik und Technik и бих си избрала първото. Joy Като за мен физиката е Naturwissenschaft, не бих я вадила от групата.

# 562
Дени изборите на курсовете за матурата е друго. Ние говорим за общообразователна гимназия и за профили от 8 ми клас. После 11 и 12 си избират курсове за матурата, но това е друго

# 563

Пипи, какво му е трудното с пораснали деца? Ми те са самостоятелни хора/семейства. Да се живеят както си искат.

В никакъв случай не се меся, не давам  непоискан акъл и не размахвам пръст, но пак има проблеми, повярвай ми.
Най-малкото - мисля ги,. Деца са ми.

# 564
Днес при лекаря едната сестра ми вика за детето: "на тази възраст са много сладки". Викам и и nervig.. а тя ми вика "малки деца- малки проблеми, големи деца- големи проблеми. И собствени деца да си имат пак майката се търси и е Ansprechpartner Nummer 1"..вече от толкова хора то чувам, че го вярвам.
Тъкмо се чудех каква е тази гъба, но за Mutteressig бях чувала и че е най-хубав. Особено по лъжи сутрин с малко вода на гладно.

# 565
Не е лошо да са ти пораснали децата и да  са поели пътя си. Много си е добре даже. Чудя се какво да си сипя: белгийска бира, чакаща ме кротко в хладилника или да си отворя една бутилка червено вино.

# 566
  • Germany
Нямам представа каква е белгийската бира, но червено вино ми звучи много добре😉
Бейлис май ми се пие (което е странно, защото не обичам сладки питиета) и се чудя какъв да взема…Кой е хубав, като изключим класическия?
Аз от Бг си донесох пчелен прашец, само такова нещо не съм пила досега.

# 567
800 евро кой робот струва?

Адски много са. Dyson e от хилядарка нагоре, iRobot повечето са 800 нагоре, Dreame, Samsung, Roborock...

# 568
Сега, да напиша за моите ученици Joy

А сега Коктейлски да напише за неговите, защото сме в "бг-мама" все пак. Joy

Аз за моите деца няма нужда да пиша тук, защото получават достатъчно обгрижване и внимание от хората около тях. Не ги мисли - добре са, щастливи са и си живеят повече от прекрасно.

Вчера събрахме 10 кг ябълки и круши. Blush И сега се чудя какво да ги правя, но няма да е ракия. Joy

Дари, де. Как не те е срам, 10 кила ябълки и круши да имаш, на гладните да не дадеш.

# 569
Червено, Фрау, червено Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт