Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 921
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
И аз не мисля, че има начин човек да не разпознае нещо развалено. Затова са ни обонянието и вкусът.

Phloxx, ако е консервирнао с нещо, е по-вероятно да се завъдят кофти микроорганизми. Както в сурово <–> пастьоризирано мляко.

# 586
Откъде знаеш, че това което се образува е ок, че не е вредно, че можеш да го ползваш още и колко още...много експериментално ми звучи.

'ма моля ти се...

Ко ши пийми?

# 587
Е, явно аз съм голяма параноя...а да, виж микроорганизмите не можем да ги помиришем и усетим вкуса им.
Soft колко наем искат за този апартамент? Камбаната едва ли е проблем, но трафика от коли, влакове, автобуси, неспирно движение ден и нощ, тълпи от хора с фотоапарати...лудница, но пък хората сме различни.
След като прекарах кажи речи целият ден в бг мама явно да разпускам от емоции ви казвам лека нощ  без наздраве пък 😬

# 588
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Е, явно аз съм голяма параноя...а да, виж микроорганизмите не можем да ги помиришем и усетим вкуса им.

Не усещаш ли разлика във вкуса между прясно и кисело мляко? Киселото е с микроорганизми.

Синът само по вкуса знае кое мляко е сурово (от автомат) и кое купено.
Аз не мога да я направя тази разлика.

# 589
Soft колко наем искат за този апартамент? Камбаната едва ли е проблем, но трафика от коли, влакове, автобуси, неспирно движение ден и нощ, тълпи от хора с фотоапарати...лудница, но пък хората сме различни.

Наемът е като в краен квартал. Навсякъде в момента са еднакви. Паркирането също е еднакво сложно, в най-добрия случай получаваш паркомясто на улицата или в подземен гараж на цена до 125 евро. Другата опция е с паркшайн, ако намериш. Където живеем сега имаме две паркоместа, които често някой ги заема и иди се разправяй. Спираме пред тях и после ни търсят. Няма иначе къде.
Туристите не ми пречат.

# 590
  • Немция
Коктейлски, няма ли някой алкохолен експеримент днес? Wink Да си в крак с настроенията?

На мен също ми звучи много експериментално всичко гъбясало от последните постове, но ми е интересно да чета. Grinning Разширявам си кръгозора.

В първото ни общо жилище с мъжа ми живяхме 1 година до църква в центъра на града ни. Беше нетърпимо и изнервящо. Отделно другите шумове, които долитаха - не на коли, а на хора, миещи камиончета. Беше временен пристан, чакахме с нетърпение да се махнем от това място. Много е важна дограмата, нашата тогава беше зле, не изолираше никак добре.
Така че много добре обмислете такава опция, шумът не е безобиден.

# 591
Където живеем сега имаме две паркоместа, които често някой ги заема и иди се разправяй.

Паркирам отзад и викам крана. Който има 195 евро да плаща - фийл шпас.

# 592
Аз знам, че са клиенти или приятели на майката на хазяйна, но като я питам отговаря "кайне анунг!". Бели кахъри са това и не задълбавам.

# 593
Ася и Синьо ми звучат като изхвърлящи френски сирена ! Simple Smile
Aз не бих си и помисляла да режа такава гъба. Много жива ми изглежда.
За Кьолнската катедрала не знам, но ако се нанасяте в Мароко гледайте да не е до минаре. Там пееха по няколко пъти на нощ всяка нощ.

# 594
Добро утро! Като стана въпрос за рожденни дни - има ли тук гейминг зали, в които може да се организира такъв? В БГ били много популярни. Тийнът ще става на 15 и би му паснало идеално.

# 595
Мама Ени, не съм чувала, но сигурно в големите градове ще има нещо подходящо. Голямата е ходила в Escape room, Laserbase, Paintball.
Синът ми пък отказа да отпразнува с нещо специално 14 си РД. Излезна с приятели и хапнаха пица. Много ме учуди, но той си е спестовен поначало. А пък беше добре дошло за семейния бюджет.

# 596

Не усещаш ли разлика във вкуса между прясно и кисело мляко? Киселото е с микроорганизми.

Синът само по вкуса знае кое мляко е сурово (от автомат) и кое купено.
Аз не мога да я направя тази разлика.
Сега след ковид тъй или иначе нищо не усещам, трайно увредени сетива..Но по принцип примера не е подходящ. Всички правим разлика между прясно и кисело мляко. Аз лично можех и да разбера кое е сурово, расла съм със село. Обаче в случая като те чета като цяло си експерементираш. Лошо няма, аз просто споделих, че не бих била сигурна на края на деня какво съм създала и колко е полезно. Има дори токсични вещества които нямат вкус и мирис. Но в никакъв случай не те критикувам, просто ми беше интересно и смятам, че се иска доза смелост за такива зелбстгемахте неща. Може би колкото повече правиш повече добиваш увереност.

# 597
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, нужни са различни хора.
Някои са мега общителни, други предпазливи, някои експериментират, други поддържат традициите и т.н
Всеки има Daseinberechtigung 😊

Ние също живеехме преди в центъра и беше мега шумно. Пожарната беше наблизо и редовно минаваха покрай нас при пожар.
Дограмата беше хубава, но все пак лятото е отворено и беше какафония.

Сега шумът е търпим: самолетите, чат-пат някой хеликоптер, влаковете, някоя сирена.
Магистралата ни е на 2км и не я чувам...
Църквата е в Schloss, до него е залепен старческия дом и не бие камбана. Но аз съм “глуха” за такъв шум.

# 598
Провалена ферментация се разпознава. Купените неща не са 100% безопасни в никакъв случай, непрекъснато има Rückruf на нещо си. Салмонела, листерия, мухъл и какво ли още не: https://www.produktrueckrufe.de/. Мен лично ме е страх да купувам опаковани в найлон зеленчуци и гъби.

bella-ciao, признавам си, че не ям всякакви сирена. Simple Smile С удоволствие опитвам традиционно направени. Масовата продукция във Франция обаче е далеч от истинско "френско" сирене. Както и навсякъде, де. У нас половинката яде всякакви мухъли и смрадливости. Joy Последно едно доста го озори, но го изяде все пак. Той и наденица с шкембе яде, защото не чете етикетите. Laughing Но и как да предположи човек, че някой слага такива неща в наденицата. Храната във Франция си е приключение понякога, но има толкова много вкусотии. Сигурно щях да се търкалям ако нямахме много движение там. И пак не успях да изям всичко, което исках. Joy

Аз съм живяла близо до църква – дрън, дрън, дрън. Не бих си го причинила пак.

# 599
С шума се свиква. Тук живеем близо до гара, на която минават всякакви влакове - пътнически, товарни, S Bahn. В началото ми беше терсене от тоя шум на постоянно преминаващи влакове, а S Bahn-а беше още по-дразнещ. На спирката или набира скорост, за да потегли, или намалява ход, за да спре, не е някакъв равномерен шум. Но вече 5 години сме тук и свикнахме, даже лятото в жегите отварям вратата на терасата през нощта, че не се диша иначе.

Общи условия

Активация на акаунт