Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 893
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • Немция
Не знам, аз не можах да свикна с шума за 1 година. Живяла съм на различни места в Германия, обикновено бяха много тихи или относително тихи и мога да твърдя, че на тишината се свиква и на мен ми действа като балсам за душата.
Шумът може би не прави впечатление в един момент, но товари нервната система неусетно.

# 601
Шумът може би не прави впечатление в един момент, но товари нервната система неусетно.

Като немската тема във форума БГ мамма. Joy

# 602
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мъжът ми също редовно купува неща, които мисли, че са нещо друго и се налага да си ги яде...

Моето обоняние намаля с възрастта или свикнах на сирената. Вече мога да ям Bergkäse, Harzerkäse ( само на Handkäs mit Musik), както и с плесен.
Преди не можех.
Но с възрастта намалявали вкусовите луковици.
Appelwoi (вино от ябълки) още не мога да си го причиня.

# 603
На мен продължителната тишина ми товари нервната система.

# 604
  • Germany
На тихо не съм живяла никога, нямам много база за сравнение. Живеем близо до църква, но и до Лидл, и недалеч от болница 😆…свиква се. Имаме хубава дограма и почти не се чува нищо. Всъщност уличката ни е доста тихичка, като се замисля, даже птички се чуват сутрин. Най-дразнеща е църквата в неделя, в 9,45 някъде почва да бие камбаната, поне 10 мин. А аз в неделя най-обичам да спя до късно 😠

# 605
При нас ,доста често вият сирени.В началото бяха само в събота,сега и през седмицата...🥴

# 606
  • Немция
Моето обоняние намаля с възрастта или свикнах на сирената. Вече мога да ям Bergkäse, Harzerkäse ( само на Handkäs mit Musik), както и с плесен.
Преди не можех.
Но с възрастта намалявали вкусовите луковици.

Да, вкусовите окончания стават по-нечувствителни с възрастта, затова и хора на пенсионна възраст налитат на по-екстремни кашкавали, които едно дете не може да сложи в устата си. Grin

Църковните камбани ни изкарваха от равновесие през уикенда. Rage Имаше и часовник, който отмерваше часа на 15 минути. Удряше веднъж на четвърт час, 2 пъти на половин, 3 пъти на 3/4 час и накрая цялата прелест на пълен час. Тази програма беше и нощно време.
А мъжът ми след дежурство ходи веднъж да се кара с чистачите с камиончетата Laughing, които бръмчаха под прозорците ни в 7 сутринта в неделя. Grin Не беше в правото си, но беше се изнервил тотално в умората си. Тъкмо беше легнал да спи.

Коктейлски, бг-маммата може да я бойкотираш по желание, но други дразнители, които не можеш да изключиш, трябва да ги търпиш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Софт, има различни степени на тишина. Laughing Както и на шум.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 10:11 от Бибит

# 607
Bleu знам, че и купените продукти не са китка. Точно тези салмонели, листерии и подобни ги има и при домашно направените неща. Гледам в една група за ферментация един буркан, ужасно гнусна работа, но се самонавиват, че е нормално. На баба ми и дядо ми, а сега и на баща ми бурканите не изглеждат така.
Чекнах я тая катедрала, камбаната бие само на католически големи празници. Дишайте, Soft можеш да го наемаш жилището 😁

# 608
С какво подвързвате учебници с мека корица? Днес в книжарницата нямаха нищо подходящо, ама те германците не са и особено креативни. Синът ми е 4-ти ползвател на такъв учебник и кориците вече са тотално смачкани.

Днес се сбогуваме с лятото при нас. От утре дъжд и спадане на температурите до макс.14 градуса. Една колежка беше днес с ботуши, аз със сандали. И двете се погледнахме странно.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 16:11 от мама-ени

# 609
С най-обикновени подвързии подвързвам: Buchschöner. Но можеш, при добро желание да подвържеш с прозрачно самозалепващо се фолио. Слага се на книгите в градските библиотеки, за да не се скапват бързо меките корици. Правила съм го и аз в къщи. Иска се търпение, че фолиото се слага милиметър по милиметър и въздухът трябва да се маха незабавно.

# 610
  • Немция
Има толкова различни размери подвързии, странно, че за учебник няма подходящ размер, обикновено са по правени по стандарт... Зависи и колко добре е заредена книжарницата.
Вземи учебника със себе си и според размера ще ти предложат нещо.
Buchumschlag се казва при нас.

# 611
Те Buchumschlag ми намериха по размер, но той не подобрява сегашното състояние на кориците. На мен ми се искаше с нещо като дебел картон да го подвържат учебника. Но нямали нищо подобно.

# 612
Скъсани корици точно със самозалепващо се фолио съм поправяла. Залепват за фолиото и не мърдат, не се късат повече. То ги държи.
Кое поред е детето ти да ползва учебника? При моите четвъртото дете е последно, рядко има пето.

# 613
  • Немция
Как е точното наименование на това фолио?

# 614
  • Deutschland/HE
Ето такова съм ползвала за подвързване, но вече ми омръзна. Миналата година учебника по френски беше в окаяно състояние, при това с дебели корици и за 5-6 евро поръчах употребяван от Medimops и с него ходеше на училище, в края на годината върнахме този, който са ни дали. На нас ни се е случвало детето са е 7ми или 8ми ползвател. Тази година са по-нови и по-добре запазени.

Общи условия

Активация на акаунт