Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 935
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
... Има и такива с отопление на ток...

Софт, казаха ли ти колко € са били сметките за ток за изминалите години? Стана ми интересно.

Казват някакви суми, които са неверни. Трима човека 60 евро ток плащали. Ние плащаме по 155 без да се отопляваме на парно.
На нашия наемодател баща му има 4-5 къщи на нашата улица и още седем на долната. В едната къща живее бившата му жена, други две са на децата му, ние сме в едната от тях, останалите са наети само от германци. Имаше един наемател, който две години не си плащал наема и не можеха да го изгонят. Накрая му изкараха багажа с полиция и съдебен изпълнител, обаче това ставало много бавно и сложно. Хазяинът ме извика да съм си вземела нещо от мебелите или уредите, ако искам. Аз не отидох.
В блока на приятеля на дъщеря ми има един луд наркоман, пак германец. Страшни простотии прави. Скандали с блъскане по вратите на съседите, крясъци и истерия, надрани врати с нож, за капак изчезнаха и перални от общото помещение. И на приятеля на дъщеря ми пералнята в това число, нова, родителите му я бяха купили наскоро. Полицията не прави абсолютно нищо като ги викат, той даже не им отваря вратата. Хазяинът му не можел да го изгони, защото социалните служби не разрешавали.

Като наеме някой жилище е много трудно да бъде махнат и затова избират много наемодателите. Отделно и като има много желаещи сигурно въобще не сварват да прочетат всички запитвания, камо ли термини да им дадат. Нали гледам колко човека са пуснали запитвания. Стотици.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 11:39 от Анонимен

# 436
... Има и такива с отопление на ток...
Софт, казаха ли ти колко € са били сметките за ток за изминалите години? Стана ми интересно.
Казват някакви суми, които са неверни. Трима човека 60 евро ток плащали.

Хахахахахахаха. 60 евро плащах за сам човек 2009 (без отопление на ток). Joy Украинците може и да се вържат, ама на хора, живяли в Германия, къде са тръгнали да ги пробутват тези?

# 437
Хм. Ние плащаме 78 евро ток и при изравняването ни връщат. Трима човека, син тийн нон стоп на компа+хенди за мохабета, готвене 2 пъти дневно за всеки отделно меню, пералня и съдомиална ежедневно. Вероятно имате сушилни  - те гълтат ток като лами.

# 438
  • Берлин
Аааа, в неделя отказвам да мисля за сметки. Всички уреди са ни А+++++++++ хаха, повече не мога да направя. Пералня, сушилня, съдомиялна, хладилник, тв и уредба са ни основните, Хелга е с аку батерия. Толкова. Гълтат и плащаме. 🤷♀
Софт, коктейлът е трепач от лудите ми години -джин,водка, червен вермут (кампари,мартини според наличностите), натрошен на ситно лед и съотношение 1:1:1- много добре влиза и...излиза, ако не се прекалява. И ми носи емоция, наслада на всички нива. Ся как да чакам до довечера да си забъркам един 🙈

# 439
Хм. Ние плащаме 78 евро ток и при изравняването ни връщат. Трима човека, син тийн нон стоп на компа+хенди за мохабета, готвене 2 пъти дневно за всеки отделно меню, пералня и съдомиална ежедневно. Вероятно имате сушилни  - те гълтат ток като лами.

Сушилнята е с термопомпа и не гълта като ламя, но все пак. Всички уреди са висок клас, но сметките са факт. Топлата ни вода е на ток, доколкото знам и телевизорът гълта много. Имаме и страшно много крушки. Само в кухнята са 14, а в стаята на дъщеря ми 10. Така са направени в гипсокартона просто. Енергоспещяващи са всички, но си горят. Отделно и за цветята ми по 12 часа светят много лампи и два овлажнителя работят.
155 плащаме отскоро, преди плащахме по 106. Последният път даже ни върнаха малко пари. Пратиха ни писмо, че новата сума е заради новите цени на тока. Сигурно още ще го увеличат.

# 440
Ние за 65 кв.м. и 4 души плащаме 72 евро на месец ток. Нямаме сушилня и топлата ни вода + парното са на газ.

# 441
  • Немция
Софт, доста ток е това. Ние сме около 85 евро на месец, 4 души, готвя доста, но сушилня не ползвам например, нямам нужда.
Но в крайна сметка всеки си плаща за комфорта, както си прецени. Не са някакви безумни суми.
Топлата вода и отоплението са ни на газ.

Токът ни от 1 август е с около 30 процента нагоре.

# 442
Аз няма да казвам колко плащам, че ще ви стане лошо. Joy и аз съм с вдигнат ток.

# 443
  • Немция
Коктейлски, вече се държа да не падна от сметката ти. Grinning
Интересно ми е от какво идат високите ти разходи, но не се чувствай длъжен да отговаряш. Wink

# 444
Написала съм, колко плащаме, за да не си мислите винаги, че хората лъжат. Просто нуждите на всички ни са различни.

# 445
Ааааа,хората лъжат и без да се замисляме!🤣🤣

# 446
Коктейлски, вече се държа да не падна от сметката ти. Grinning
Интересно ми е от какво идат високите ти разходи, но не се чувствай длъжен да отговаряш. Wink

110 плащам (с увеличението). Сушилня (3-4 седмично), хладилник, пералня (4-5 седмично), съдомиялна(3 пъти седмично), телевизори, лаптопи (2), прахосмукачка (всеки ден 15-20 минути), лампите ги светвам преди да се стъмни в хола, коридора и банята, вентилатори въртят почти постоянно. В офисът една настолна лампа е нон стоп включена, в спалнята нощните лампи светвам, когато се стъмнява навън. Готвя 2 пъти на ден, често фурна+котлони+оризоварка. Макар всичко да е най-малко А+, то си върви.

В банята - машинка за бръснене, машинка за подстиргване и четка за зъби са нон стоп.

# 447
  • Немция
Това и у нас почти е така, без сушилнята. Съдомиялната дори е почти всеки ден, пералнята също.
С увеличението ще сме и ние над 100 месечно.

# 448
Ние плащаме за потребление на четиричленно семейство 😵Отдавна съм се отказала да вярвам,че е истина!

# 449
Ние плащаме за потребление на четиричленно семейство 😵Отдавна съм се отказала да вярвам,че е истина!

Вие сте в къща - нормално е да плащате колкото 4ма в малък апартамент. То и аз съм сам, плащам колкото 3 членно семейство, но се ширя в 3стаен. Ако се преместя в двустаен, ще имам по-малки сметки, защото отпада чистенето с едно 5-8 минути, лампи... ама па не искам. За кво бачкам, ако не мога да си правя удобното.

Общи условия

Активация на акаунт