Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 945
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Аз идея нямам какви сметки плащаме. Blush

Много заесеняло в тази Германия. Sad Обаче тревата ни се е съживила, че и пораснала висока. Не давам да я косят, искам да ѝ се порадвам. По-късо отивам да бера коприва, седмолистник и глухарче. Ще трупам още запаси, но във фризера е опасно, нали? Ще вземат да ни дръпнат шалтера...

# 466
Синьо разкажи малко за седмолистника ? Какво е и какво правиш от него? Как го използваш?
Аз днес минах на оборка за орехчета и круши и много успешно Simple Smile
PeaPink и ние тази сутрин се прибрахме и при нас не се спря още празнуването. Оказа се че има керве при нас.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 15:21 от bella-ciao

# 467
Неделя, 14,18 следобед. Хазяите пускат прахосмукачка. Оммммммм

# 468

Много заесеняло в тази Германия. Sad

Добре, че си ти. Мислех си, че само на мен така ми се струва. Прибрахме се на 27 август. При нас шума по улиците от дърветата, дъжд през ден.

# 469
  • Немция
Шумата е от сушата. В града на мъжа ми(в България) в началото на август бяха навсякъде сухи листа от чинарите. Те са водолюбиви.

Аз се радвам, че валя така добре тези дни, беше от огромно значение за природата. Този дъжд го чакахме от седмици.

Хайде, взеха да се прибират последните отпускари, които са с ученици. Grinning
Да стягат багажи другите сега.

# 470
Утре започваме училище и ние, последните сме от провинциите. Излязоха списъците с новите разпределения по класове за набора на малката. Нейния клас са 31 деца, другите три класа по 23-24. Странно неравномерно, сигурно има логична причина, но пък класа се е случил хубав. Да видим.

# 471
Неделя, 14,18 следобед. Хазяите пускат прахосмукачка. Оммммммм

Забранено ли е?

# 472
Часовете за почивка в Германия са 13-15 часа и не може да пускаш прахосмукачка тогава. В някои блокове въобще са забранени шумни дейности в неделя, вкл.  прахосмукачка.

# 473
Deni-meni, много се усеща. И денят е намалял чуствително. Сутринта се ококорих (наспана) още преди 6 и беше съвсем тъмно.

bella-ciao, Girsch. Питай google за картинки. Можел да се сбърка с не знам си какво си, но ако го познаваш наистина, не мисля, че има такава опасност. Като всяка зеления се ползва. Аз и на смути го правя, и на сок. Сега смятам да изсуша, след това на прахче и зимата ръся насам-натам.

Преместих си зимните дрехи на долния рафт и качих съвсем летните на горния. Мдам...

# 474
Утре започваме училище и ние, последните сме от провинциите. Излязоха списъците с новите разпределения по класове за набора на малката. Нейния клас са 31 деца, другите три класа по 23-24. Странно неравномерно, сигурно има логична причина, но пък класа се е случил хубав. Да видим.
Мьос , при нас децата са разпределени в класове според посоката на пътуване - паралелка А - жители на нашето градче, В- пътуващи на северозапад, С-пътуващи на югоизток. Съответно А клас са най-много.

Софт, разбира се че е забранено. По принцип от 13 до 15, а в неделя изобщо. Ама тийни се у събудила явно и какво й пука?Joy

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 15:47 от мама-ени

# 475
Girsch Никога не съм го ползвала, но ще го проверя. И аз съм по разни свободни реколти. Аз сутринта също се ококорих рано и се изнесох да нагледам орехите и крушите, но тъй като се прибрахме и легнахме към 3
си имах нужда са подремна следобеда. Нали ще се ходи на керве .
Къпините са минали. Като тръгнахме бяха идеални и в огромни количества.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 16:02 от bella-ciao

# 476
По закон става дума за духалки за листа и определени косачки за трева. Не и за прахосмукачка и даже не за всички косачки.

https://www.generali.de/journal/gesetzliche-mittagsruhe-diese-re … ten-fuer-nachbarn

Може да има блокове с подобни разпоредби, затова попитах дали в този случай е забранено да се чисти с прахосмукачка в 14 часа, защото така по принцип не е.

# 477
# 478
как ги мерите тези децибели/ ? може ли човек да си приказва по телефона на балкона ?

# 479
  • Germany
И ние вчера се прибрахме и ни посрещна дъжд и облаци. За сега не ми пречи, че много жега събрахме това лято. Малкият почва утре в нов клас. Вчера им качиха програмата и са им тупнали двата дълги дни в четвъртък и петък... Големият заминава утре за Виена на училищна екскурзия и цял ден събира багаж. Дават го през деня 24 градуса, вечер хладно + една вечер са на опера, демек официални и направо изнесе гардероба това дете.
Няма да казвам колко ни е сметката за тока, че направо ме е срам, но аз готвя всеки ден, често по два пъти, пера всеки ден, пускам сушилня почти всеки ден, миялна всеки ден, понякога по 2 пъти, компютрите и лампите също са ни доста, та сумата хич не е малка. Даже се шегувахме с мъжа ми, че тази зима, може да ни порицаят на площада, като прахосниците на градчето Simple Smile
Успешна седмица на всички!

Общи условия

Активация на акаунт