Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 935
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
Коктейлски, вече се държа да не падна от сметката ти. Grinning
Интересно ми е от какво идат високите ти разходи, но не се чувствай длъжен да отговаряш. Wink

110 плащам (с увеличението). Сушилня (3-4 седмично), хладилник, пералня (4-5 седмично), съдомиялна(3 пъти седмично), телевизори, лаптопи (2), прахосмукачка (всеки ден 15-20 минути),
Всеки ден смучене? Уморих се само като си го представих. Робот нямаш ли? Силно препоръчвам, особено и с котка.
Листата по земята наистина са от жегата, всичко изпада и пожълтя. Аз обичам есента, а ако е и златна още по-хубаво ми е. Обаче и тези дъждовни, по-хладни дни ме олекотяват, мога да дишам най-после.
Правя и аз планове за есенната ваканция вече която е след 3 седмици.

# 481
Докато живеехме в блок си спазвах часовете тишина. Откакто сме в къща, единствено гледаме да не косим и да не пробиваме с бормашини в неделя и по празници, другото си го действаме, както и всички съседи. Никой не се е оплакала или мрънкал. Колко пък да шуми един прахосмуч. Ето - сега имаме новодомци през една къща. Обиколиха хората съседите с питанка дали ще ни притеснят, ако шумят малко тази неделя - бързат да се нанасят, сглобяват мебели и т.н. Ми ОК сме, голям праз. Спящи бебета и кисели чиляци нямаме.

# 482

И? Няма се предвид прахосмукачка, освен ако във вашия блок изрично няма правило за прахосмукачка. По-назад постнах закона.

# 483
Няма да казвам колко ми е тока, че ще решите, че нито готвя, нито чистя, нито пера Laughing

# 484
Софт, успокой се. Не съм аз врагът. Hug Живеем в 2,5 етажна къща. Хазяите живеят над нас. Таваните са стари и тънки. И като стърже прахосмукачка по тавана е шумно и гадно да.

# 485
Това всекидневно прахосмучене и мен ме накара за потръпна от ужас. Даже милото се изчерви от срам, а се мисли за чистник. Само роботчетата не се срамуват , пускам ги 1х на ден. Сега го питах и тока ни и аз няма да го каза колко е, че подозирам какво ще си помислите за нас.

# 486
Сега разбирам, защо всички пиете. То с тези високи сметки за ток и прахосмукачки в тихите часове, човек трябва да удави някъде мъката.

# 487
  • Германия
Добре, че живеем в село и има(х)ме съседи непукисти. Налагало се е да прахосмуча в полунощ за кратко. Бившата съседка редовно слушаше техно/рейв музиката си на високи децибели. В съседната къща човекът има работилница и една вечер до късни доби вдига шум. Иначе е идилия...

# 488
Софт, успокой се. Не съм аз врагът. Hug Живеем в 2,5 етажна къща. Хазяите живеят над нас. Таваните са стари и тънки. И като стърже прахосмукачка по тавана е шумно и гадно да.

Не съм аз неспокойната в случая. 😊

# 489
  • Germany
При нас може прахосмукачка, не може да се пробива и подобни строителни дейности.
Училището ни почва на 13 - вторник, винаги от вторник, че се стресирали децата от понеделника 😎

# 490
Не ми казвайте колко плащате за тока, а колко киловата харчи те. Щото сравняваме ябълки с портокали. Всяка провинция има различни цени на тока.
Ние харчим 4500 на година и на месец плащаме 135€,което ни беше най-евтино преди 1 г. Сега погледнах цените от януари - доставчика на провинцията предлага цена от 288 €на месец при този разход, а през чек 24 намерих за 242 €.
Ще пада голямо смятане на семейния бюджет.

# 491
При нас почва утре училището. Години наред изпращах ученика със здравец и вода в първия учебен ден, но сега е голям и би се срамувал. Обаче ще го "бъзикна" с мини шултюте сутринта, щото имат нов класен и нова класна стая.

Папурче, имам молба към теб като често почиваща в Турция - препоръчай моля те плаж без камъни и без морски таралежи. За началото на ноември се оглеждаме.

# 492
Не ми казвайте колко плащате за тока, а колко киловата харчи те. Щото сравняваме ябълки с портокали. Всяка провинция има различни цени на тока.
Ние харчим 4500 на година и на месец плащаме 135€,което ни беше най-евтино преди 1 г. Сега погледнах цените от януари - доставчика на провинцията предлага цена от 288 €на месец при този разход, а през чек 24 намерих за 242 €.
Ще пада голямо смятане на семейния бюджет.

Ние имаме 5469 kW за 2021 година. Сега проверих фактурата от февруари. Плащахме по 106 евро на месец, от юни имаме анпасунг на 155.
Цените не са до провинция, а до регионален доставчик.  Най-ниската сума в check24 за това потребление в момента е 293,34 евро на месец. Сигурно ще доплащаме поне до тази сума. 😬 Има доставчици, които искат по 430 на месец. Eon например. Преди две години бяхме при тях, големи кожодери. А местните Agger са най-големите.

Всъщност ето ги настоящите цени на нашия доставчик и другите им такси. С това потребление се вместваме в 155 евро на месец и не знам защо check24 са ги махнали от търсачката. Аз оттам ги намерих преди две години.

https://www.lew.de/fuer-zuhause/strom/grundversorgung

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 19:14 от Анонимен

# 493
Ние плащаме по 50 евро и ни връщат при изравняването. Двама сме. Не готвя всеки ден, фурна пускам рядко( пестя), пералня/ сушилня 1-2 пъти седмично. Прахосмукачка един път седмично. Ние много пътуваме обаче. Живеем в апартамент в голям град. Никога не съм искала да живея в къща, може би защото детството ми премина в къща.

# 494
Питах половинката – 3200-3500 изразходваме ние на година. Сушилня нямаме. Готвим всеки ден сутрин-обед-вечер. Двама хоум офис. Останалото като всички останали.

Общи условия

Активация на акаунт