Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 934
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • Немция
Значи сме нещо подобно на Синьови Grinning, 2900 за последната година до април, 85 евро месечно беше за този период. У нас няма работещи на хоум офис.
Готви се доста- котлони, фурни, не ги щадим.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 19:42 от Бибит

# 496
Ние ако нямаме сушилня и топлата ни вода не е на ток, може би ще сме с потребление 3500 на година. Но три душа всеки ден, 5-6 перални и още толкова сушилни, няма как да не ги навъртим. Прахосмукачка всеки ден и два-три пъти седмично парочистачка. Прахосмукачката не знам какво харчи, само й се зарежда батерията. От готвене не харчим много, даже потреблението ни е паднало от миналата година заради ейр фрайъра.
Две години почти изцяло на хоум офис бях.

Мъжът ми пуснал парното да види дали работи, то взе че тръгна. Хазяйчето отдолу си го е пуснал на макс. Мъжът ми ходи при него за нещо и усетил. И понеже парно плащаме солидарно според квадратура заедно с всичките къщи на бащата на хазяйна, никой не пести. Сега балконът е отворен, а парното работи. 🙈 На термопомпа е и е най-ниският ни разход. Само да имаше и топла вода от него.

# 497
  • Немция
Софт, да, сушилня не ползвам, както и топлата ни вода не е на ток.

# 498
За 21-ва година тока ни беше 40 евро на месец, за 22-ра - 47. Но ние сме само двамата с мъжа ми. Пералня 1-2 пъти седмично, прахосмукачка - също. Готвя всеки ден, но през седмицата е винаги нещо набързо, събота и неделя правя разни екстри, дето изискват повече време и ток.

# 499
  • Берлин
Мама-ени, нормално 2 пъти годишно сме на море в Тр. Има тема в подфорума, можеш да я прегледаш. Пясъчните плажове са в района на Белек, Лара, Сиде (Анталия). В Белек можеш да погледнеш хотелите на ТУИ, паушал рейзе илиза много приемливо. А има и хотели с вътрешни отопляеми басейни. Търсене му е майката. Най-лош вариант за резервация в Тр е през букинг-най-скъпо идва в общия случай. Виж и холидейчек - коментари и насоки много полезни.

# 500
Дъщеря ми и приятелят й не бяха особено очаровани от Анталия. Пясъчен плаж имало, но не им харесало много като цяло. Фризьорът ми от Варна много хвали някакво място за почивка в Турция, но му забравих името. Трябва да питам. На синята лагуна беше.

# 501
  • Берлин
Софт, сори, ама Анталия е огромна площ с хиляди хотели и плажна ивица с км. Няма как да се вземе коментарът им под внимание по тази причина. А и е важно в хотела - с кидс консепт няма как да е готино за млади хора. Просто изборът е огромен там

# 502
Сигурно е така. Аз нямам влечение натам при всички случаи. В Истанбул с удоволствие ходя всеки път и пак ми се ходи, но за морска почивка Турция не ме влече. В Мексико много ми се ходи, но ще му се не види и на кризата и цените. Някой ден, живот и здраве.

# 503
Ние сме били в Сиде и Кемер. На Кемер няма да ида повече. В Сиде беше чудесно. Искам да пробваме и в егейската част да видя там как са хотелите.

# 504
Много ви благодаря! Полезни ми бяхте.

# 505
  • Берлин
Аз в егейската част само веднъж съм почивала, не бих повторила. Дългият летен сезон и зашеметяващият ол ин са предимствата на юг. Средиземноморието си е топ, без значение чие владение е ивицата. На юг от май до октомври си е сезон. За ноември-не съм сигурна, не съм била по това време.
Ние /да се чете аз/ правим планове и резервации до края на ноември. За следващата година са ни традиционните Лондон, бг море с нашите, май и октомври море в Тр. За април по желание на Мм Норвегия основно и ако остане време, още Скандинавие. Аз искам Лат.Америка. Но за повечко време. И Чили. Мм е вече подготвен какъв подарък да ми спретне за 50-я, ама има още време дотогава 😂
Иначе за кратките дестинации ще са пак Прага и Виена, Копенхаген... брюкентаге, дълъг уикенд, само здраве да е.
Никой не вдига наздравици вече, докъде се докарахме 😂

# 506
Коктейлски си уреди съществуванието през зимата. Smile Ни за ток, ни за парно ще мисли срещу готвене, чистене и мезе с уискенце.

'ми... Да! Добре че е Мьос. Това е то истински другар! В сърцето си я нося.

Мьос, ако може и тоалетна хартия да заредиш, че видя какво сподели Бибитче по-рано... нали... дано не прекалявам с капризите! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 507
Скрит текст:
Коктейлски, вече се държа да не падна от сметката ти. Grinning
Интересно ми е от какво идат високите ти разходи, но не се чувствай длъжен да отговаряш. Wink

110 плащам (с увеличението). Сушилня (3-4 седмично), хладилник, пералня (4-5 седмично), съдомиялна(3 пъти седмично), телевизори, лаптопи (2), прахосмукачка (всеки ден 15-20 минути),
Всеки ден смучене? Уморих се само като си го представих. Робот нямаш ли? Силно препоръчвам, особено и с котка.

Не, нямам робот. На мен повече време ми изяжда да прахосмуча с приставката меката мебел, леглото и столовете. Той това не може да направи... а за робот мисля често през годините и все не се навивам да купя, че 800 евро ми се струват доста, при условие, че мебелите трябва сам да ги обгрижвам.

# 508
леле ... ако в пристъп  на пестеливост си задраскаме и тоалетните хартии ... ужас!

# 509
  • Germany
Ти па 800 евро, има и евтинийки. Ние имаме едно малко глупавичко ойфи (ейфи - идея нямам как е точно), детето с кеф си чисти стаята през ден.  Облизва и коридора + кухнята всекидневно. Веднъж седмично само гледам да се повихря с голямата прахосмукачка и с парочистачката. Но пък нямам котка. Имала съм преди години и вярно си трябва прахосмучене на косъма.
В тая Германия каквото и да се случи, все тоалетната хартия е застрашена 🤣

Общи условия

Активация на акаунт