Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 898
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Ето такова съм ползвала за подвързване, но вече ми омръзна.
Точно това имаме вкъщи.

# 616
Скъсани корици точно със самозалепващо се фолио съм поправяла. Залепват за фолиото и не мърдат, не се късат повече. То ги държи.
Кое поред е детето ти да ползва учебника? При моите четвъртото дете е последно, рядко има пето.
Четвърто. Наистина е много зле работата. Досега учебниците винаги са били с твърди корици. Ще потърся и аз фолио. Благодаря да съвета!

# 617
  • Germany
И при нас има 1-2 учебника в доста лошо състояние. И на 2та моя е 4то дете, но и 3те предни са били момчета. Има и учебник, който е като нов, въпреки че пак е 4ти, но предните 3 деца са били момичета Simple Smile Аз слагам подвързии и го карам да ги покаже на класният, за да не ги плащам после.

# 618
Уф, пак е към 100 градуса в Кьолн. След час уж ще почва да вали и да захладнява. Но го дават 18-19 градуса през деня за следващата седмица.
Апартаментът е наистина със страхотна гледка, но дотам. Голям, но двете спални северни, ужасна кухня, за която искат доста пари и най-важното, баните макар и  нови и модерни са оборудвани за сеньорен. Има монтиран стол в душкабината и тоалетните са високи към един метър. 😆 А младо семейство живее в момента там. За паркиране да не говорим. Само едно осигурено паркомясто за 125 евро. Иначе гледка жестока.

Предавам се. Ако някой от тези, които видях ми се обади, добре. Ако не, спирам да чета и гледам за 2-3 седмици.

# 619
Това е, защото ако се реновира сениоренгерехт или бехиндертгерехт, има цушус, ако правилно си спомням към 20%. Изхитриха се всички, фирмите за ремонти директно го предлагат на всеки. Няма значение, че старата баня си е била за ремонт и че сениори няма да живеят там.

# 620
А ако не го направиш този ремонт и дойде да живее възрастен какво правиш ?

# 621
Това е, защото ако се реновира сениоренгерехт или бехиндертгерехт, има цушус, ако правилно си спомням към 20%.

Кой го плаща този цушус?
За сеньорен жилищата са много по- евтини. Те са си жилища за сеньорен. Това май е било подготвено за такова, но не се е осъществило.
За първи път виждам такова нещо.

# 622
Софт, съжалявам. Мислех, че най-после ще черпиш тук за нова къща. Ще намериш, сигурна съм, но не е така лесно, когато човек има определена визия и изисквания.
Аз съм ужасно разочарована от кварталната Галерия Кауфхоф. Егати кочината. Първите ми спомени за тоя магазин датират от 2000-та година. Ама хайде, тогава бях за пръв път в Германия и ченето ми увисваше от почти всичко видяно тук.
На парфюмния щанд - пълна трагедия. Почти никакви тестери или само празни бутилки на такива, останалите бяха с липсващи или повредени пулверизатори. Безкрайно съм разочарована!
За дрехи няма да говоря - кошмар. Избор почти никакъв.
Домашните потреби - на същия хал.
Е, поне дирндл - сутиени са пуснали, успокоих се, че местните моми ще развяват пълни пазви на октоберфеста.
Какво се случва с тая верига, изолиран случай ли е или просто запада?

# 623
Софт, съжалявам. Мислех, че най-после ще черпиш тук за нова къща. Ще намериш, сигурна съм, но не е така лесно, когато човек има определена визия и изисквания.

А защо само тук да черпи??? Ей го къде ми е Катедралата - мога да се спусна до там!

Аз съм ужасно разочарована от кварталната Галерия Кауфхоф. Егати кочината. Първите ми спомени за тоя магазин датират от 2000-та година. Ама хайде, тогава бях за пръв път в Германия и ченето ми увисваше от почти всичко видяно тук.

Те нали се събраха с Karstadt преди 3-4 години... GALERIA Karstadt Kaufhof.
Миналата година декември ходих да търся разни неща тук, в най-големият им магазин в Кьолн - нищо нямаше, от което имах нужда, а беше дълъг списък - поне 8-10 артикула, от различни категории. Тогава и съм им бил черния печат в главата и вече не се сещам за тях въобще.

# 624
Повечето немски магазини са трагедия, но Каухоф и Карщадт хептен. А заведенията? Четох, че вече изобщо не можели да намират персонал и се налагало кафенета да затварят в 18 часа или въобще да не отварят. Сегашното поколение много разчитало материално на родителите си и не искало да бъхти за жълти стотинки. Добър ден! И във Варна между другото беше пълна трагедия с персонала в заведенията.

Пипи, когато стане тогава. Таман обясних тук на домашните, че бактисах, а те ми се чудят защо съм била припряна. Ами защото такъв е аблауфът, не че на мен ми се припира. Почвам са си редя аз банските и роклите за Малта.

# 625
Кой го плаща този цушус?
Е как кой плаща - този, който плаща за всички "безплатни" удоволствия. Аз, ти, и още няколко милиона работещи, които си плащат данъците.

А ако се интересуваш буквално кой - BAFA май беше.

# 626
Аз пък харесва Galeria Kaufhof. Обикновено от там пазарувам. И ресторанта им посещавам редовно.

# 627
  • Немция
Последно бях в бившата Галерия в мола на Оберхаузен, голям избор, добре изложено, но не е квартален филиал все пак.

Пипи, накипри се с един Дирндл, де. Grinning

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 22:29 от Бибит

# 628
Повечето немски магазини са трагедия, но Каухоф и Карщадт хептен. А заведенията? Четох, че вече изобщо не можели да намират персонал и се налагало кафенета да затварят в 18 часа или въобще да не отварят. Сегашното поколение много разчитало материално на родителите си и не искало да бъхти за жълти стотинки. Добър ден! И във Варна между другото беше пълна трагедия с персонала в заведенията.

За заведенията да не говорим, че ми е болна тема. Искат да работят 4 дни седмично, по 8 часа, и да взимат над 2000 евро. Било work Life Balance. И ходят касиерки в Реве, където изкарват по-малко и бачкат повече.

Познати затварят 2 от 3те си ресторанта 15.10, не смогват със сметките. Токът им е 540% нагоре. Юхуууу. Пари за бежанци има, но няма да има ресторанти и чинии да мият... нищооооооо - Харц 4. Опс, ентшулдигунг. Бюргергелд.

# 629
И бекераи затварят. Тъй ще е известно време.

Общи условия

Активация на акаунт